Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Παράσταση με κούκλες στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

imgresΈνας ..ερασιτέχνης με επαγγελματική συνείδηση, δυο άνθρωποι του θεάτρου Σκιών  και δυο γυναίκες που βάζουν τη δική τους …πινελιά,  αναλαμβάνουν την  Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ, στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου της Πάτρας  και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς φεστιβάλ 2015 , να δώσουν « σάρκα και οστά» και συνάμα … φωνή στο μαγικό κόσμο της κούκλας.

Ο Πατρινός  Γεράσιμος Μουρελάτος  αναβιώνει τον παλαιό    παραδοσιακό Πατρινό κουκλοθέατρο, παρουσιάζοντας μαζί με τους καραγκιοζοπαίχτες Θωμά Αγραφιώτη και Κωνσταντίνο Λαλιώτη το έργο «Το αφεντικό απ’ έξω», του κορυφαίου ανδρικελοπαίκτη Σ. Ασπιώτη.

Μαζί τους η Μαρία Μουρελάτου. Βοηθός Σκηνής η Άννα – Μαρία Σακαρετσάνου.

Το έργο είναι για μεγάλους και μικρούς. Πρόκειται για μια κωμωδία όπου ένας ηλικιωμένος κύριος ζητά κάποιον “παλικαρά” για να φροντίζει το σπίτι του και την κόρη του.

Γεράσιμος Μουρελάτος

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι συνταξιούχος μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού. Ασχολείται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και την κατασκευή κούκλας και φιγούρων καραγκιόζη. Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στο παρελθόν τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Η πρώτη έκθεση πραγματοποιήθηκε το 1992 στη γκαλερί  “Επίκεντρο” με θέμα: «Μια σατιρική ανάγνωση προσώπων με πηλό»

Το 2008 πραγματοποίησε έκθεση στην “Ποικίλη Στοά” με θέμα: «Η υπερηφάνεια της ανορθογραφίας» η οποία παρουσίαζε κεφάλια κατασκευασμένα από χαρτοπολτό.

Το 2011 στον Πολυχώρο “Ντιβάνι” πραγματοποίησε την τελευταία έκθεση με δερμάτινες φιγούρες.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις με τους Πατρινούς καλλιτέχνες σε διάφορους χώρους.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την κατασκευή κούκλας κουκλοθέατρου, καθώς και παίζει ερασιτεχνικά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.