Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020

Παρουσίαση στο Αγρίνιο του ντοκιμαντέρ για τον Ιωάννη Καποδίστρια


Εις μνήμην Γεωργίου Μπόκα θα πραγματοποιηθεί η  εκδήλωση 

unnamed Το σωματείο Ενωμένη Ρωμηοσύνη (ΕΡΩ) με έδρα τη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό «Αχελώος tv» ολοκλήρωσε το ιστορικό ντοκιμαντέρ με τίτλο:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
“Η ΖΩΗ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”

Η παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 και ώρα 19:00 στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ στο Αγρίνιο.

Μετά από επίπονη έρευνα και τηλεοπτικά «γυρίσματα» τριών ετών η ΕΡΩ και ο Αχελώος Tv παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ για την ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια. Τον εξ απορρήτων σύμβουλο και υπουργό του αυτοκράτορα της Ρωσίας Αλεξάνδρου Α’ και μετέπειτα πρώτο Κυβερνήτη της Ανεξάρτητης Ελλάδας που έχει χαρακτηριστεί από έλληνες και ξένους κορυφαίους ιστορικούς και πολιτικούς ως: πρωτοστάτης της ελληνικής παλιγγενεσίας, ασκητής της πολιτικής, αγωνιστής της Ορθοδοξίας, μάρτυρας της Ρωμηοσύνης, κορυφαίος των Ελλήνων, μεγάλος αρχιτέκτονας της πανευρωπαϊκής ειρήνης και μεταρρυθμιστής της Γαλλίας και Ελβετίας.
Ομάδα επιστημόνων σε συνεργασία με ειδικό τηλεοπτικό-κινηματογραφικό συνεργείο ακολούθησε πιστά σε Ελλάδα, Ελβετία, Ιταλία, Ρωσία και Αυστρία τα βήματα του Ιωάννη Καποδίστρια και τον διπλωματικό του αγώνα για την θεμελίωση του Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.
Η σπονδυλωτή οπτικοακουστική παραγωγή χωρίζεται σε επτά ξεχωριστές θεματικές ενότητες – επεισόδια και αποτελεί την ιστορική καταγραφή της ζωής, του έργου και της δράσης του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας. Το πρωτογενές υλικό του ντοκιμαντέρ αποτελείται από κινηματογραφικά πλάνα, αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό και συνεντεύξεις επιστημόνων οι οποίοι μελετούν το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια. Η μουσική επένδυση αποτελείται από κομμάτια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη ενώ το έργο αφηγείται ο ηθοποιός Κώστας Καστανάς.
Το έργο αποτελεί το πρώτο ντοκιμαντέρ μια σειράς που θα ακολουθήσει και που επιχειρεί να αναδείξει την ζωή και την προσφορά όλων των ιστορικών προσωπικοτήτων που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο Έθνος.
Εμπνευστής και πρωτεργάτης της ιστορικής και πολιτιστικής παραγωγής στη μνήμη του οποίου αφιερώνεται και η πρώτη επίσημη παρουσίαση της είναι ο αείμνηστος Πρόεδρος της τηλεόρασης του Αχελώου Γεώργιος Μπόκας. Υπό την δική του καθοδήγηση το σύνολο του έργου επιχειρεί να αναδείξει τις ανθρωπιστικές αξίες, το πατριωτικό πνεύμα και την ανιδιοτελή προσφορά όλων των μεγάλων Ελλήνων που θεμελίωσαν το Ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος στην βάση των αρχέγονων, ανθρωπιστικών, πατριωτικών και θρησκευτικών αξιών. Πρόκειται για τις ίδιες αξίες πάνω στις οποίες μπορούμε να χτίσουμε και σήμερα ένα πιο βέβαιο μέλλον.
Το πρώτο ντοκιμαντέρ θα παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας καθώς και σε χώρες του εξωτερικού. Η διανομή του, όπως και κάθε συμπαραγωγή της ΕΡΩ και του «Αχελώοςtv», γίνεται δωρεάν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ιεροψάλτης

    Μπράβο στο δραστήριο σωματείο “ΕΡΩ”, αλλά και στον “αχελώος tv” για τις υπέροχες πολιτιστικές δημιουργίες τους.

  2. barman

    ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ agrinionews
    Αναρωτιέμαι τι μπορεί να προσφέρει ένα ακόμη ντοκυμοντερ για το Καποδίστρια όταν υπάρχουν αρκετά (κάποια υπερπαραγωγές) και μάλιστα όταν υπάρχει η MKO Ιωάννης Καποδίστριας μέλος του δικτύου οργανώσεων Youth for Europe, ….Όσο αναφορά την ΕΡΩ δεν είναι απρόσωπη ,θα πρέπει θεωρητικά να αναφέρονται όσοι συνεβαλλαν στην παραγωγη (αναμένουμε) .Διότι συνέβαλαν αρκετοί και μάλιστα αμισθί και σε αυτούς ταιριάζει η φράση “ανιδιοτελή προσφορά”.Αν είναι να χτίσουμε το μέλλον μας σε τέτοιες αξίες και νοοτροπίες καλύτερα να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα!Και έτσι για ενημέρωση το Σεπτέμβριο ξεκινούν και οι προετοιμασίες για την μεγάλη υπερπαραγωγή των ρώσων ,την ταινία πλέον για τον Ι.Καποδίστρια.Το σχόλιο μου δεν θέλω να ανέβει ,δε με νοιάζει καν.Με εκνευρίζει πως ότι στέλνεται δημοσιεύεται χωρίς έρευνα. και άποψη.Νοσεί η δημοσιογραφία στην περιοχή,για να μην πως χρειάζεται να μπει στην εντατική .Για να καταλλάβεται ο ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ στο σχόλιο του κατάλαβε πως η παραγωγή αυτή αφορά τον πολιτισμό.Ότι να ναι δηλαδη.Και κάτι τελευταίο, τα έξοδα απο που καλύπτονται αφού θεωρητικά είναι όλα δωρεάν;Υπάρχουν χρήματα για τον Καποδίστρια και δεν υπάρχουν για ζητήματα επιβίωσης .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.