Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας μέσω ΟΑΕΔ η Περιφέρεια

Σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας μέσω ΟΑΕΔ η Περιφέρεια

Την ένταξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο Σχέδιο «Προώθησης Απασχόλησης σε οικογένειες χωρίς εργαζόμενα μέλη μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» ζήτησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας από τον διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται ουσιαστικά για θέσεις απασχόλησης στο πλαίσιο προγραμμάτων κοινωφελούς, κυρίως τοπικού, χαρακτήρα που έχουν εξαγγελθεί σε Δήμους και στο οποίο ζήτησε να συμπεριληφθεί και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι πέντε μηνών για εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ με στόχευση κυρίως την ένταξη όλων και περισσότερων πολιτών σε προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας.

Το Σχέδιο αυτό αναμένεται να βγει στον «αέρα» τις επόμενες ημέρες και ήδη έχει συμφωνηθεί μετά την παρέμβαση του Περιφερειάρχη, να συμμετάσχει και η Δυτική Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κατσιφάρας εξέφρασε στον κ. Κικίλια τη βούλησή του να συμμετάσχει σε κάθε πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας, διαθέτοντας θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας, τώρα που βρίσκεται στην οξύτερη μορφή της. Παράλληλα συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και του Οργανισμού και σε άλλα αντίστοιχα προγράμματα καθώς και στην εξεύρεση ευρωπαϊκών πόρων για τον σκοπό αυτό.

«Η οικονομική κρίση έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας ιδίως στους νέους ανθρώπους. Απαιτείται άμεσα μία συντονισμένη και ολοκληρωμένη προσπάθεια. Θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε ώστε να μειωθεί όσο είναι δυνατόν, η ανεργία που μαστίζει και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.