Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι θα εκπροσωπήσουν το δήμο Αγρινίου στην ΠΕΔ

Ποιοι θα εκπροσωπήσουν το δήμο Αγρινίου στην ΠΕΔ

DSCN2640Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου εξελέγησαν και οι εκπρόσωποι του στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδος
Συγκεκριμένα από την παράταξη της πλειοψηφίας εξελέγησαν οι σύμβουλοι Χρ. Γκούντας, Ν.Γκρίζης, Ν.Καζαντζής, Α.Καλαμπαλίκης, Κ.Καλαντζής, Κ.Ρόκος, Δ.Σκορδόπουλος, Π.Στούπας και Θ.Χασιώτης. Επίσης οι Θεοδωρόπουλος, Π.Μοσχολιός και Α.Ρούσση από τη μείζονα αντιπολίτευση, Θ.Κοντονάσιος και Δ.Τραπεζιώτης (από το συνδυασμό Ανατροπή Τώρα) και Τ.Παπανικολάου (Λαϊκή Συσπείρωση).
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδος αποτελεί τη συνέχεια των επιμέρους Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) των τριών Νομών της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος – Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας Όλες οι βασικές της λειτουργίες, αναπτύσσονται σε επίπεδο Περιφέρειας, με έδρα την Πάτρα, ενώ για την κάλυψη των τοπικών αναγκών λειτουργούν αποκεντρωμένα γραφεία στις έδρες των πρώην ΤΕΔΚ σε Μεσολόγγι και Πύργο.
Μέλη της Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδος είναι οι 19 Δήμοι της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος οι: Δ. Πατρέων, Δ.Ερυμάνθου, Δ. Δυτικής Αχαΐας, Δ. Καλαβρύτων, Δ. Αιγιαλείας, Δ. Αγρινίου, Δ. Ακτίου-Βόνιτσας, Δ. Ξηρόμερου, Δ. Ναυπακτίας, Δ. Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Δ. Ζαχάρως, Δ. Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Δ. Πύργου, Δ. Ήλιδας, Δ. Αρχαίας Ολυμπίας , Δ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δ. Πηνειού.
Σήμερα πρόεδρος της ΠΕΔ είναι ο Παύλος Μοσχολιός ωστόσο το προσεχές διάστημα θα εκλεγεί το νέο 21μελές διοικητικό της συμβούλιο για το οποίο θα ψηφίσουν οι νέοι εκπρόσωποι των δήμων που εξελέγησαν στις σημερινές δημαιρεσίες.

DSCN2651DSCN2636

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.