Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Απαιτούν την άμεση αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου

Απαιτούν την άμεση αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου

DSCN6940Πολίτες, κυρίως κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν την άμεση αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του. Χαρακτηρίζουν ακατανόητη την απαξίωση του πρώην Νοσοκομείου και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτή η υποβάθμιση.

Η σχετική ανακοίνωση:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Εδώ και περίπου τρεις μήνες οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου γινόμαστε μάρτυρες μιας καταστροφικής πράξης.

Το κτίριο που στέγαζε τις υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης μας ,(πριν τη μεταφορά τους προσφάτως στο σύγχρονο νέο κτιριακό συγκρότημα επί της εθνικής οδού) , ένα κτίριο λειτουργικό , προσβάσιμο, που θα μπορούσε με λίγες βελτιώσεις και προσθήκες να φιλοξενήσει μια πλειάδα υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος(ΙΚΑ κ.τ.λ.) αλλά και άλλων ενδεχομένως υπηρεσιών, έχει αφεθεί στο έλεος του και μέρα με την μέρα μετατρέπεται σε ένα ερείπιο ,υποβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο τόσο την ίδια την ποιότητα του κτιρίου όσο και την ευρύτερη περιοχή που για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της ,το νοσοκομείο αποτελούσε σημείο αναφοράς αλλά και κυριολεκτικά πηγή ζωής καθώς αρκετές οικογένειες ζούσαν απ΄ αυτό.

Πιστεύουμε πως η απαξίωση του πρώην Νοσοκομείου απ’ τους αρμόδιους φορείς είναι ακατανόητη για δύο άκρως σημαντικούς λόγους:

1)Γιατί είναι ένα κτίριο δημόσιο, διατίθεται δωρεάν και μπορεί άμεσα να αξιοποιηθεί .
Είναι πραγματικά προκλητικό σε μια εποχή που ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται άσχημα απ’ την κρίση και τα μνημόνια, πληρώνοντας αυτός όλο το βάρος σε κάτι που δεν δημιούργησε ο ίδιος ,να συμβαίνει μια τόσο προφανής κατασπατάληση χρημάτων. Υπηρεσίες που στην πόλη μας στεγάζονται σε ιδιωτικά κτίρια και καταβάλλουν μίσθωμα διόλου ευκαταφρόνητο ,θα μπορούσαν εύκολα να μεταφερθούν σε αυτό απαλλάσσοντας μας απ’ αυτό το κόστος.

2)Είναι αδιανόητο ένα κτίριο δημόσιο, ένα κτίριο που το πληρώνει και είναι περιουσία του Έλληνα φορολογούμενου να αφήνεται να παρακμάζει έτσι και να γίνεται κέντρο για κάθε είδους άνομες πράξεις ( αφού δεν φυλάσσεται πλέον) μετατρέποντας την περιοχή γύρω απ’ αυτό σε επικίνδυνη και έρημη ζώνη. Βυθίζοντας οικογένειες και ανθρώπους που προσπαθούσαν να βιοποριστούν στο αδιέξοδο.

Πιστεύουμε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες ( Δημοτική Αρχή, Υπουργείο Υγείας ) θα έπρεπε ήδη πριν την απομάκρυνση του νοσοκομείου , να έχουν έναν σοβαρό σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα για το πώς άμεσα θα αξιοποιηθεί το κτίριο. Δυστυχώς δε διαφαίνεται κάτι τέτοιο ακόμη και τώρα. Όπως σε όλα τα πράγματα στη τροϊκανή Ελλάδα, κυριαρχεί η προχειρότητα και η έλλειψη οποιασδήποτε κοινωνικής πολιτικής.

Είμαστε αποφασισμένοι όμως, εμείς οι κάτοικοι που ζούμε και εργαζόμαστε στην περιοχή να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η υποβάθμιση. Θα πράξουμε οτιδήποτε είναι κοινωνικά και νομικά αναγκαίο προκειμένου να υπερασπιστούμε την περιοχή μας και το εύλογο της άποψης μας , ούτως ώστε να υπάρξει άμεσα μια βιώσιμη λύση.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΠΑΝΕ-6

    Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ!ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΟΝΟ ΠΙΚΡΟ ΓΕΛΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΣΟΦΙΑ.

  2. NIKOΣ ΣΚΙΑΔΑΣ

    Ειναι πράγματι επείγουσα ανάγκη να αξιοποιηθή άμεσα το κτιριακό συγκρότημα του πρώην Νοσοκομείου Αγρινίου είτε στεγάζοντας υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν σε ιδιωτικές η ακαταλληλες εγκαταστάσεις είτε στεγάζοντας άλλες δημόσιες Υπηρεσίες που αυτήτη στιγμή πληρώνουν ενοίκιο σε ιδιώτες.Αυτή η κίνηση πρέπει να γίνει άμεσα γιατί είναι κρίμα να εγκαταλείπονται και να απαξιώνονται λειτουργικές και μάλιστα πρόσφατα ανακαινισμένες πάγιες εγκαταστάσεις και εξοπλισμός.Η κίνηση των Ενεργών πολιτών της περιοχής ειναι αξιέπαινη και πρέπει να την υποστηρίξωμε όλοι μας και φυσικά ολοι οι φορείς της ΠόληςΝ.ΣΚΙΑΔΑΣ -ΙΣΤΟΡΙΚΗ &ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΥΤ.ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.