Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Πολεοδομικό, μεταφορά μαθητών και νέο δημαρχείο στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

Πολεοδομικό, μεταφορά μαθητών και νέο δημαρχείο στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

Πολεοδομικό, μεταφορά μαθητών και νέο δημαρχείο στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου.

Επάνοδος Σταμάτη στις συνεδριάσεις.

Μπορεί να μην είχε τα καυτά θέματα το δημοτικό συμβούλιο του Αγρινίου στη σημερινή συνεδρίαση αλλά είχε μετά από αρκετό καιρό την επάνοδο του επικεφαλής της «Πανδημοτικής», κ. Δημήτρη Σταμάτη και όσοι ξέρουν από τέτοιες συγκυρίες ήταν βέβαιοι ότι θα είχαμε θέματα. Δεν διαψεύστηκαν λοιπόν όσοι προέβλεψαν κάτι τέτοιο, αφού στη διάρκεια των δηλώσεων και μετά από τη γνωστή διελκυστίνδα που συνήθως υπάρχει με τον πρόεδρο κ. Γρίνο για τους χρόνους και τη διαδικασία, είχαμε την πρώτη διαφωνία για ένα ψήφισμα που πρότεινε ο κ. Σταμάτης να υιοθετηθεί από το Δ.Σ. για συμπαράσταση στους πληγέντες από τις φωτιές. Ο δήμαρχος κ. Μοσχολιός τόνισε ότι δεν θα είχε αντίρρηση αλλά ξεκαθάρισε ότι στο δήμο Αγρινίου όποια φωτιά μπήκε, αντιμετωπίστηκε νωρίς κυρίως χάρη στην αυτοθυσία των πυροσβεστών αλλά και στην ενεργή συμμετοχή της πολιτικής προστασίας του δήμου. Μάλιστα αποκάλυψε ότι υδροφόρες και γενικότερα υποδομές του Αγρινίου συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών και στο Μεσολόγγι.
Στη συνέχεια ο κ. Σταμάτης έθεσε θέμα επαναφοράς της συζήτησης για το νέο Πολεοδομικό Σχέδιο λέγοντας ότι αδικούνται από αυτό συμπολίτες μας και πως ακόμα και ένας να αδικείται είναι το ίδιο όπως στη νομική επιστήμη προτιμούμε να μην να καταδικάσουμε ποτέ έστω και ένα αθώο κι ας αθωώσουμε και μερικούς ενόχους.

Καταγγελίες και απαντήσεις

Μάλιστα στο θέμα αυτό ο κ. Σταμάτης κατήγγειλε ευθέως τον κ, Αποστολόπουλο, Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, λέγοντας ότι θα τον πάει στον εισαγγελέα, γιατί σε ένσταση που κατέθεσε ο ίδιος ως δημοτικός σύμβουλος για το θέμα, εκείνος την απέρριψε ως εκπρόθεσμη κάτι που το αρνείται ο κ. Σταμάτης. Υπενθύμισε, δε, την κόντρα του με τον κ. Αποστολόπουλο και για το θέμα των εξόδων των παρατάξεων στην προεκλογική περίοδο, λέγοντας ότι είναι «επικίνδυνος και ανίκανος». Ο κ. Σταμάτης εξήγησε ότι διαφωνεί με την θετική ψήφο από συμβούλους της παράταξής του όταν πέρασε το θέμα αλλά τους δικαιολόγησε γιατί «εξαπατήθηκαν από τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος με τον οποίο ήρθε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο».
Στην απάντησή του ο κ. Μοσχολιός κάλεσε τον κ. Σταμάτη να μην επαναφέρει θέματα που έχουν εξαντληθεί και ζήτησε από τη παράταξή του να δείχνει «συνέχεια και συνέπεια» θυμίζοντας τι είχαν ψηφίσει στο συγκεκριμένο θέμα. Ακόμα τόνισε ότι είναι πολύ περισσότεροι εκείνοι που αδικούνται από τις καθυστερήσεις στο Πολεοδομικό Σχέδιο(λόγω μη υπογραφής δεν έχει γίνει ακόμα ο κόμβος στο Στάδιο, όπως ανέφερε) που έχει βραβευθεί από τους χωροτάκτες της χώρας και παρουσία του πρώην περιφερειάρχη επί Ν.Δ. του κ. Σπυρίδωνος που το υποστήριξε. Μάλιστα δήλωσε πως για μια υπογραφή καθυστερούν επενδύσεις στο Αγρίνιο όπως εκείνη του κ. Σαμαρά, δημάρχου Ξηρομέρου, που όπως είπε ο κ. Μοσχολιός είναι «φίλος και συνευρίσκεται συχνά» με τον κ. Σταμάτη. «Μπορείτε να καταγγείλετε αν θέλετε στη Βουλή τον κ. Αποστολόπουλο» πρότεινε ο δήμαρχος Αγρινίου στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για να συμπληρώσει πως όταν θα πάρει την τελική υπογραφή «θα αλλάξει τη μοίρα του Αγρινίου».

…και μεταφορά μαθητών

Για το θέμα εξήγησε σε επόμενη ερώτηση ότι δεν προτίθεται να το ξαναφέρει για συζήτηση και ο κ. Σταμάτης «δήλωσε ότι θα επανέλθει έτσι κι αλλιώς». Από ερωτήσεις όμως του κ. βουλευτή αλλά και του κ. Καζαντζή είχαμε και μερικές ακόμα ειδήσεις από τις απαντήσει Μοσχολιού. Για το νέο δημαρχείο ο κ. Μοσχολιός εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί ρωτά τώρα τι πρόκειται να γίνει ενώ δεν το είχε στηρίξει όταν είχε προταθεί, με αποτέλεσμα να εγκρίνονται και λιγότερα χρήματα λόγω μη ομοφωνίας. Θύμισε ότι οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στη χρονοβόρο διαδικασία της εξασφάλισης με αποδείξεις της στατικής επάρκειας των αποθηκών που ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση. «Μας εγκαλείτε ότι δεν προχωρούμε κάτι που εσείς δεν στηρίξατε» δήλωσε.
Για το θέμα της ποινικής διαδικασίας για την υπεξαίρεση στο πάρκινγκ τόνισε ότι θα ενημερώσει το σώμα όταν έχει πληροφόρηση από τις δικαστικές αρχές, ενώ και για τα κονδύλια προς ΜΜΕ και επιχειρήσεις εκτύπωσης δήλωσε ότι τα στοιχεία συλλέγονται και θα παρουσιαστούν, αλλά «η συλλογή τέτοιων στοιχείων δεν είναι κάτι που γίνεται σε δυο μήνες».
Τέλος, μετά από ερώτηση βγήκε η είδηση πως οι μαθητές θα συνεχίσουν να μεταφέρονται με κονδύλια από το δήμο και το Αγρίνιο είναι έτοιμο χρονικά, καθώς έχει προλάβει την ημερομηνία της 31ης Αυγούστου που ορίζεται ως καταληκτική για δημοπράτηση δρομολογίων για μαθητές. Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Σταμάτη ο κ. Μοσχολιός δήλωσε ότι για δρομολόγια που υπάρχουν το μισό εισιτήριο θα είναι από το δήμο και το άλλο μισό από το αστικό ΚΤΕΛ, ώστε να μην πληρώνουν ενώ για νέες διαδρομές μέσω λεωφορείων και ταξί θα επιδοτεί το υπουργείο μετά από δημοπράτηση μέσω Περιφέρειας. Μάλιστα σε ερώτηση του κ. Νικάκη τι θα γίνει μετά την 1/1/2012 απάντησε ότι τα κονδύλια θα στέλνονται από το υπουργείο στους δήμους.
Και κάτι ελαφρώς παραπολιτικό. Σε μια αποστροφή του λόγου του και με διάθεση για χιούμορ ο δήμαρχος Αγρινίου είπε προς τον κ. Σταμάτη ότι «κατά παρέκκλιση εξακολουθεί και είναι σύμβουλος»! Η όλη στιχομυθία και η αντίδραση Σταμάτη ήταν χαλαρή. Απορήσαμε και ρωτώντας μάθαμε ότι αναφερόταν στον αριθμό των αδικαιολόγητων απουσιών του κ. βουλευτή από τα Δ.Σ. Σύμφωνα με το νόμο με 3 αδικαιολόγητες απουσίες μπορεί να ζητηθεί η διαγραφή συμβούλου, αλλά προφανώς κανένας δεν έχει διάθεση για να ανακινήσει κάτι τέτοιο πέραν του αστεϊσμού.

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.