Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Πολλοί Αρχαιολόγοι χωρίς δώρο Πάσχα και δεδουλευμένα

Την ώρα που η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ «πανηγυρίζει» για το άνοιγμα του Ακρωτηρίου της Θήρας, δεκάδες εργαζόμενοι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας πέρασαν «μαύρο» Πάσχα, λόγω απληρωσιάς.

Οπως κατήγγειλε το Σωματείο Εκτακτου Προσωπικού των αρχαιολογικών Εφορειών Πάτρας – Αιτωλοακαρνανίας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων, 60 εργαζόμενοι της Ολυμπίας οδού (ΣΤ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων Πατρών), έκαναν Πάσχα χωρίς τα δεδουλευμένα του Μάρτη και το δώρο του Πάσχα. Φυσικά, αυτή τη στιγμή διανύουν το δεύτερο μήνα απληρωσιάς.

«Σε εποχές των μνημονίων και των χαρατσιών, με μειώσεις στους μισθούς και με τις τιμές στα ύψη στα είδη πρώτης ανάγκης, η κυβέρνηση φροντίζει να μεγαλώνει τα οικονομικά προβλήματα των εργαζομένων του ΥΠΠΟΤ», σχολιάζει το σωματείο και προσθέτει: «Πρόκειται για πάγια τακτική χρόνων, ν’ αντιμετωπίζεται το προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ως εργαζόμενοι “δεύτερης” κατηγορίας, το οποίο επιβεβαιώνει η συχνότητα με την οποία καταβάλλεται ο μισθός τους. Στο ίδιο έργο, οι εργαζόμενοι το 2008, 2009, 2010 είχαν παραμείνει αρκετές φορές 2 και 3 μήνες απλήρωτοι, όπως και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων ΛΣΤ’ ΕΠΚΑ Αιτωλοακαρνανίας, όπου για το 2011, 80 εργαζόμενοι της Ιόνιας Οδού πληρώθηκαν συνολικά 4 – 5 φορές αντί για 12».

«Σε τέτοιες στιγμές, όπου το κάθε ελληνικό νοικοκυριό, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, είναι απαράδεκτο να μην καταβάλλονται οι μισθοί και ειδικά μέρες εορτών», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το σωματείο απαιτώντας την άμεση καταβολή των μισθών και του δώρου.

Ριζοσπάστης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.