Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, 2020

Πολύς κόσμος…Γιατί όχι προορισμός το Αγρίνιο;

Το θέμα που θα ακούσει κανείς αν βγει μια πρωινή βόλτα στην…κατάνυξη της σημερινής μέρας (που περιλαμβάνει ουζερί, dj sets και διάφορα γεγονότα/events στα ελληνικά)είναι το πόσος κόσμος έχει έρθει από χτες στο Αγρίνιο. Κυριολεκτικά έχει βουλιάξει η πόλη που έχει και το μποτιλιάρισμά της  στο κέντρο και το αδιαχώρητο στα μαγαζιά και όλα τα συμπαρομαρτούντα.

Στις εποχές που ζούμε και με την κρίση που όλοι διαρκώς αναλύουμε, ακόμα και πολύ πιστός να είσαι ή κατά του καταναλωτισμού από άλλη σκοπιά , ξέρεις ότι πρόκειται για κάτι καλό γι’ αυτό που λέμε “αγορά” αλλά και για την ψυχολογία.  Και εκείνων που θα φύγουν μεθαύριο και όσων θα μείνουν να βγάλουν καλοκαίρι εδώ. Μια άλλη παράμετρος όμως είναι ότι φαίνεται να υπάρχει μια ευκαιρία στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή, έστω εποχική. Η προοπτική δηλαδή το Αγρίνιο να είναι τέτοιες μέρες ατραξιόν όχι μόνο για τους ξενιτεμένους μας στην Αθήνα αλλά και για άλλους επισκέπτες. Ήδη εδώ και 2-3 χρόνια που πήρε έκταση το θέμα των χαλκουνιών στα κεντρικά ΜΜΕ υπάρχουν ξενοδόχοι που μας μεταφέρουν ότι έρχονται άνθρωποι για να συνδυάσουν το έθιμο με διακοπές Πάσχα.

Και γιατί όχι; Το απόγευμα έχει συναυλία στο πνεύμα της ημέρας από μια Φιλαρμονική που είναι από τις μεγαλύτερες στη χώρα(150 άτομα “κατέβασε” στο Μεσολόγγι και πλην των 2-3 με τα γνωστά σύνδρομα, απέσπασε εξαιρετικά σχόλια για την τιμή που απέδωσε), μετά έχει ένα σπάνιο θέαμα στη χώρα, ομορφιές υπάρχουν, έθιμα υπάρχουν, λίμνες κλπ, κλπ. Τώρα υπάρχουν και νέα ξενοδοχεία στην πόλη και δυνατότητα μετά τους τελευταίους νόμους για να γίνουν υποδομές στα γύρω μέρη με πιο απλές διαδικασίες. Με λίγα λόγια δε λείπει τίποτε. Μερικές ιδέες να πέσουν χρειάζεται, να μην κάνουν όλοι τα ίδια χρειάζεται και καλύτερο πλασάρισμα στην τουριστική αγορά. Θα εκπλαγείτε αν δείτε τι “πουλάνε” ως τουριστικό πακέτο κάποιες άλλες περιοχές…Βέβαια τα παραπάνω έχουν και τη δυσκολία τους. Για παράδειγμα δεν μπορεί να έρχεται κάποιος επισκέπτης και τις μέρες των γιορτών να μην υπάρχει πουθενά για να φάει ή να πιει κάτι. Πρέπει δηλαδή να αναπροσαρμοστούν και κάποιες προτεραιότητες γιατί το να έχεις επιχείρηση στον τουρισμό σημαίνει ότι είσαι διαθέσιμος και την Κυριακή του Πάσχα…

 

Γ.Σ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.