Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

“Πράσινο” φως για έργα στο λιμάνι Μεσολογγίου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Ιόνια νησία

“Πράσινο” φως για έργα στο λιμάνι Μεσολογγίου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Ιόνια νησία

MESOLOGGI LIMANI Ομόφωνα χθες στην Πάτρα η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, γνωμοδότησε θετικά και ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Εκτέλεση εργασιών στο δίαυλο λιμένα Μεσολογγίου, προς υλοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τα Ιόνια νησιά».

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής, εκ μέρους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου συμμετείχε ο Γεν. Γραμματέας Νίκος Σολδάτος, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και σημασία του έργου για την ευρύτερη περιοχή.

Η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, σε συνδυασμό με την  Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου «Οριστική μελέτη συμπληρωματικών έργων για την  αναβάθμιση των υδατικών οικοσυστημάτων Ν.Δ. Αιτωλ/νίας» η οποία υπεγράφη τον Ιούλιο αλλά και τον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό για το λιμάνι Μεσολογγίου, δίνει στον Δήμο τις δυνατότητες  δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση με ορθολογικό τρόπο, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.