Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Προγραμματική σύμβαση για το Μουσείο στις Καπναποθήκες Παπαπέτρου

Προγραμματική σύμβαση για το Μουσείο στις Καπναποθήκες Παπαπέτρου

 131-1024x576

Με τη διαφωνία της ελάσσονος αντιπολίτευσης και την ψήφο των υπολοίπων παρατάξεων εγκρίθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου η προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στο δήμο, το υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια προκειμένου να μπει μπροστά η δημιουργία του Διαχρονικού Μουσείου της περιοχής, στις καπναποθήκες Παπαπέτρου.
Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου ουσιαστικά δεσμεύεται να παράσχει διευκολύνσεις για να αξιοποιηθεί ο χώρος ενώ το βάρος των μελετών που απαιτούνται αναλαμβάνει ο δήμος.
Εκφράζοντας τις διαφωνίες του ο κ. Νικάκης για λογαριασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε ότι το υπουργείο έχει χρήματα για να κάνει χορηγίες στα μουσεία ιδιωτών και μάλιστα τεράστιων οικονομικά παραγόντων αλλά δεν έχει χρήματα ούτε για τον πολιτισμό της περιοχής, ούτε για τα τοπικά θέατρα, ούτε για τα περιφερειακά μουσεία που απαξιώθηκαν όπως εκείνο στο Θύρρειο.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Μοσχολιός τόνισε ότι το πρώτο θύμα της κρίσης σε τοπικό επίπεδο είναι πάντα ο πολιτισμός και ο αθλητισμός αλλά δεν μπορεί η πόλη να αφήσει να απερημώνεται ένα τέτοιο κτήριο που πλέον έχει πρόβλημα όχι μόνο αξιοποίησης αλλά και ύπαρξης καθώς έχει καταστεί ακόμα και επικίνδυνο μετά από τόσα χρόνια αχρηστίας.
Η Προγραμματική  Σύμβαση  Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την ανακατασκευή των παλαιών καπναποθηκών Παπαπέτρου είναι το πρώτο και βασικό βήμα για τη δημιουργία Διαχρονικού Μουσείου απόφαση που πάρθηκε προ διετίας παράλληλα μ την ίδρυση του αρχαιολογικού μουσείου στο Μεσολόγγι.

Δείτε ΕΔΩ ένα φωτορεπορτάζ που μαρτυρά την απαξίωση των Καπναποθηκών, που αγοράστηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού για να στεγάσουν το Μουσείο αλλά αφέθηκαν στην  εγκατάλειψη.

φωτογραφία 1 (4)

φωτογραφία 2po-dimotiko-symvoulio-25-11-20133φωτογραφία 1

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Νίκη

  Απαντήσεις στον κ. Ροδίτη:
  1) είναι αρχαιολογικό+βυζαντινό+μεταβυζαντινό+νεότερο+ ο,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Η λέξη ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ τα λέει όλα
  2) Τώρα μας κάνετε πλάκα!!!!! Μάλλον δεν τα παρακολουθείτε πολύ τα αρχαιολογικά της περιοχής
  3) Το 2ο ΕΣΠΑ – ή όπως το λένε – να είναι καλά
  4) εκτός θέματος

 2. ΠΑΝΕ-6

  ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.