Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Προοπτικές συνεργασίας της Περιφέρειας με την Αίγυπτο

Προοπτικές συνεργασίας της Περιφέρειας με την Αίγυπτο

PIC 2013-09-12 11-51-51

 Την προοπτική συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Αίγυπτο συζήτησαν κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής συνάντησης που είχαν σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος με τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Αιγύπτου Dr. Hishan Darwish.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Δυτική Ελλάδα και συμφώνησαν πως είναι πιθανή μία συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ενώ συζητήθηκαν και διάφορα θέματα πολιτισμού και τουρισμού.

Ο κ. Darwish εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, την Αρχαία Ολυμπία καθώς και το εμπορευματικό λιμάνι της Πάτρας και την ανάπτυξη της κρουαζιέρας μέσω του λιμένος Κατακόλου.

Ο κ. Darwish είναι επίσης καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο Καΐρου και Διευθυντής του Μορφωτικού Κέντρου της Αιγύπτου στην Ελλάδα και μαζί του κατά τη σημερινή επίσκεψη ήταν η προϊσταμένη της Επιστημονικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Σοφία Χριστοπούλου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.