Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Προς μακροχρόνια μίσθωση Σάλτινη και Κουκουμίτσα

Προς μακροχρόνια μίσθωση Σάλτινη και Κουκουμίτσα

Η  βουλευτής  Αιτωλοακαρνανίας  της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκης Φούντα εξέδωσε ανακοίνωση  σχετικά με την παραχώρηση στο  Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)  της περιοχής Σάλτινης και της νήσου Κουκουμίτσας στη Βόνιτσα επιχειρώντας να ξεδιαλύνει το τοπίο.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως  οι εν λόγω εκτάσεις δεν είναι προς πώληση αλλά προς μακροχρόνια μίσθωση και αφετέρου ότι η πρόσβαση στην περιοχή, όπως ορίζεται από ΦΕΚ μέσω αρμόδιας επιτροπής με τίτλο «Καθορισμός αιγιαλού και παραλίας» θα παραμείνει ελεύθερη σε κατοίκους και επισκέπτες , όπως προστάζει το Σύνταγμα της Χώρας και συγκεκριμένα το άρθρο 24.  Συνεπώς η παραφιλολογία επί του θέματος δεν ωφελεί”  τονίζει η βουλευτής.

«Σε κάθε περίπτωση,  εμείς προκρίνουμε τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  (με εξ ολοκλήρου κυριότητα ή όπως προβλέπεται σε συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα), προκειμένου η λύση που θα προκύψει να είναι η πιο επωφελής για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και για την ανάπτυξη της περιοχής, τηρώντας πάντοτε αυστηρά τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς όρους. Η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και το να θέτουμε σε προτεραιότητα τις ανάγκες της, αποτελεί προϋπόθεση για κάθε τέτοιο εγχείρημα» αναφέρει η κυρία Φούντα.

Σημειωτέον πως για σήμερα είναι προγραμματισμένη και συνάντηση του δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Ν.Σολδάτου με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ για το ζήτημα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.