Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Πρόωρες εκλογές την 25η Ιανουαρίου 2015-όλες οι εξελίξεις

Πρόωρες εκλογές την 25η Ιανουαρίου 2015-όλες οι εξελίξεις

εκλογέςΌπως θεωρείτο και ως πιθανότερο, απέβη άκαρπη και η τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς δεν συγκεντρώθηκαν τα απαιτούμενα 180 «ναι» στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. Ειδικότερα 168 βουλευτές ψήφισαν “ναι” ( όπως δηλαδή και στη δεύτερη ψηφοφορία)  και 132 “παρών”. Η παρούσα Βουλή εντός 10 ημερών  διαλύεται και η χώρα πλέον οδεύει σε πρόωρες εκλογές με πιθανότερες τις ημερομηνίες της 25ης Ιανουαρίου και της 1ης Φεβρουαρίου ενώ ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει Υπουργικό Συμβούλιο για τις 14:00.

Οι Αιτωλοακαρνάνες βουλευτές ψήφισαν  όπως και στις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες  . “Ναι” οι Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ), Θάνος Μωραΐτης (ΠΑΣΟΚ). “‘Οχι” οι Γιώργος Βαρεμένος, Μαρία Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ) Κ.Μπαρμπαρούσης (Χρυσή Αυγή), Νίκη Φούντα (Ανεξάρτητη) και Νίκος Μωραϊτης (ΚΚΕ).

Θα υπάρξει διαρκής ενημέρωση με τις νέοτερες εξελίξεις

ΔΗΜΑΣΔήμας: Το περίμενα το αποτέλεσμα, παραμένω ψύχραιμος

«Το περίμενα το αποτέλεσμα, δεν απογοητεύομαι ποτέ, παραμένω ψύχραιμος» δήλωσε ο Σταύρος Δήμας, λίγο μετά την τρίτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που απέβη άκαρπη, με αποτέλεσμα η χώρα να οδεύει σε πρόωρες εκλογές.«Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή θα ήταν η ορθή επιλογή. Ωστόσο, η απόφαση της Βουλής είναι σεβαστή» είπε ο κ. Δήμας.
Ο Σταύρος Δήμας υπογράμμισε ότι η εξέλιξη αυτή «παρατείνει την πολιτική αβεβαιότητα», ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.
«Τώρα σημασία έχει το συμφέρον του λαού και της χώρας. Οι εβδομάδες που έρχονται είναι κρίσιμες» υπογράμμισε ο κ. Δήμας.
Τόνισε ότι καθήκον των πολιτικών δυνάμεων τώρα είναι να αντιμετωπίσουν με νηφαλιότητα, αίσθημα ευθύνης και πρόθεση συναίνεσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.
«Αυτό που μας ενώνει είναι η πατρίδα» τόνισε ο κ. Δήμας, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές που τον ψήφισαν, αλλά και τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο που τον πρότειναν για την Προεδρία της Δημοκρατίας.«Αποδέχτηκα την πρόταση αυτή με την έννοια της εθνικής αποστολής και όχι του αξιώματος» τονισε ο κ. Δήμας.

samaras333-thumb-largeΣαμαράς: Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο

Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να εκλέξει η Βουλή Πρόεδρο και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές, που δεν συμφέρουν τη χώρα,  τόνισε ο πρωθυπουργός μετά την τρίτη ψηφοφορία.
«Μια μειοψηφία βουλευτών στους οποίους αθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή οδηγούν τη χώρα σε εκλογές. Όσοι καταψήφισαν φέρουν ακέραια την ευθύνη» τόνισε.
Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου.
Στις επόμενες εβδομάδες ο λαός θα μάθει όλη την αλήθεια για τα όσα έγιναν, για το πόσο κοντά είμαστε στην έξοδο από την κρίση και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν αυτοί που οδηγούν την χώρα σε περιπέτεια, συνέχισε.
«Μην έχετε καμία αμφιβολία, η νίκη θα είναι δική μας» κατέληξε.
* Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας τη συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων από τη ναυτική τραγωδία στην Αδριατική.
Ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, «σε μια επιχείρηση που ακόμα συνεχίζεται» τόνισε.

BDA327F5B1826714A97D57644BF6B239Tσίπρας: Η κυβέρνηση Σαμαρά παρελθόν, σε λίγο και τα μνημόνια

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την ελληνική δημοκρατία, οι βουλευτές απέδειξαν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου.«Η κυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί παρελθόν, σε λίγο με τη βούληση του ελληνικού λαού και τα μνημόνια» συνέχισε.

καμμένοςΚαμμένος: H παρένθεση Σαμαρά-Βενιζέλου έκλεισε
«Σήμερα η παρένθεση Βενιζέλου-Σαμαρά έκλεισε, το δίδυμο που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της χώρας αποχωρεί πλέον από την κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να ενωθούν και να γίνουν εκλογές σε ήρεμο κλίμα.«Πρέπει να εφαρμοστεί το Σύνταγμα και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας που δεν θα εκτελεί εντολές ξένων αλλά του ελληνικού λαού» τόνισε.«Οι ΑΝΕΛ ήμασταν ρυθμιστές και θα είμαστε οι εγγυητές. Για μας οι κόκκινες γραμμές δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Ζητάμε εθνική ενότητα όλων των δυνάμεων του τόπου» τόνισε.

βενιζέλοςΒενιζέλος: Ύστατο μήνυμα για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ μετά το «168»
Η χώρα οδηγείται σε εκλογές και η οικονομία σε αστάθεια με τη σύμπλευση των ετερόκλητων δυνάμεων της Αντιπολίτευσης, αλλά και της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το πέρας της τρίτης ψηφοφορίας.«Ο λαός κρατά την τύχη στα χέρια του» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας ότι «είμαστε ένα βήμα πριν από την επάνοδο της χώρας στην κανονικότητα».Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι παρόντες και μετεκλογικά ως εγγυητής της σταθερότητας του πολιτικού συστήματος, συμπληρώνοντας ότι αυτό το ρόλο δεν μπορεί να τον παίξει μετεκλογικά κανένα άλλο κόμμα, ούτε από την Αντιπολίτευση, αλλά ούτε και νέα κόμματα -«σε ρόλο νέας ΔΗΜΑΡ»- τόνισε με αποδέκτη τον Γιώργο Παπανδρέου.«Πάταξον μεν, άκουσον δε» σημείωσε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος «ακόμα και σε αυτούς που μας μισούν, που μας χρεώνουν τα πάντα».

κουτσούμπαςΚΚΕ: «Αρκετά ματώσαμε για τα μονοπώλια»

«Αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ. Αρκετά ματώσαμε για τα μονοπώλια», σχολίασε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, μετά την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή και την προκήρυξη εκλογών.  «Σ’ αυτές τις εκλογές αυτό που χρειάζεται ώστε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα αγωνιστικής παρουσίας, λαϊκής συμμαχίας, δυναμικής αντιπολίτευσης, ενίσχυσης της πάλης για συνολική ανατροπή είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή. Αυτό θα μετρήσει για το λαό, για τη χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση.
E94367315EC195F3CBF7F55C15F5BC97

Κουβέλης: Η χώρα οφείλει να αλλάξει σελίδα
«Η κυβέρνηση επέλεξε με την προεδρική εκλογή να φέρει νωρίτερα τις εθνικές εκλογές. Η σημερινή ημέρα αποτελεί αφετηρία εξελίξεων» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης.Και πρόσθεσε: «Η χώρα οφείλει να αλλάξει σελίδα και να αποκτήσει προοδευτικό χαρακτήρα και σε αυτό το το πλαίσιο εργαζόμαστε».

E2722F504974040D5C5E0C41B3C00301Σταύρος Θεοδωράκης: Το Ποτάμι είναι εδώ έτοιμο για τις μεγάλες προκλήσεις
Να αποδοκιμάσουν τον τυφλό κομματισμό, ένα σύστημα που εργάζεται για τον εαυτό του αδιαφορώντας για τις αγωνίες των απλών ανθρώπων, κάλεσε ο πικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος θεοδωράκης.
Σχολιάζοντας την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή και την ανακοίνωση των εκλογών, ο κ Θεοδωράκης ανέφερε ότι «το Ποτάμι είναι εδώ έτοιμο για τις μεγάλες προκλήσεις».
«Οι επαγγελματίες της πολιτικής έπαιξαν τα πολιτικά παιγνίδια τους καθοδηγούμενοι από το κομματικό τους γινάτι. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών» σχολίασε.

Newsroom ΔΟΛ-in.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

7 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Το ότι γίνονται εκλογές ενώ η κοινωνία δεν τις θέλει μου θυμίζει τις αριστερές παρατάξεις στις σχολές που μαζεύονταν 100 άτομα και έκλειναν τη σχολή για 1000…

  Δεν είναι τυχαίο που τέτοιες πρακτικές μας πάνε σε εκλογές. Άντε και με Καμμένο-Χαϊκάλη υπουργούς και Κουβέλη πρόεδρο!

 2. pol

  Ανάξιοι, ανίκανοι, τυφλοί κυβερνήτες!!!!!!Κλέψατε τον μισθό του δημόσιου υπαλληλάκου, θύμα των δικών σας ψηφοθηρικών ιδιοτελειών και τον βρίζεται κοπρίτη, οι κοπρίτες. Ρημάξατε τη λιπόσαρκη σύνταξη του συνταξιούχου. Πετσοκόψατε το ιδρωμένο μεροκάματο του εργάτη. Στέλνετε στην ανεργία τα όνειρα των νέων.Κλέψατε τη χαρά να βλέπουμε το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών μας κι όλων των παιδιών, στο πρωινό του Ήλιου. Κλέψατε όλα τις ιδανικά μας «πιστεύω», που μας κρατούσαν ζωντανούς.
  Και θέλετε να μη λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, και τους κλέφτες κλεφταράδες.
  Φωτιά και τσεκούρι κριτικής: Στους αλαζόνες πολιτικατζήδες. Στους κατασκευαστές της είδησης, μεγαλοδημοσιογράφους. Στους ανάλγητους φακελάκηδες επίορκους γιατρούς. Στους μικροαστούς ελληναράδες. Στους κενόκρανους σαλτιμπάγκους της διανόησης. Στους ευρω-αμερικάνους πολιτισμένους βάρβαρους.
  «Στον τόπο που γεννήθηκα μέχρι να πεθάνω Δεν θέλω άλλα ψέματα και λόγια παραπάνω»

 3. pane6

  antikeimenike (leme tora) apo adoni voridi mpaltako ,kalitera einai.aaa xidi tora koufales

 4. Άδραξε τη μέρα

  Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ,παρά τα στημένα γκάλοπ του εκδοτικού κατεστημένου, ήθελε να φύγει αυτή η κυβέρνηση.Περισσότερο από αγανάκτηση,παρά από προσδοκία ότι θα προκύψει κάτι καλύτερο.Το ίδιο θα συμβεί και στις εκλογές.Ψήφος αγανάκτησης και οργής,λόγω της φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας.Σίγουρα οι εκλογικές αναμετρήσεις πριν την ώρα τους επιβαρύνουν την οικονομία κάθε χώρας.Κι αυτό το γνωρίζει ο λαός.
  Η ληστεία του ελληνικού λαού[το πρωτογενές πλεόνασμα που διαφημίζουν κυβερνώντες και τα εντεταλμένα ΜΜΕ],η τεράστια ανεργία στην κοινωνία, που καθημερινά μεγαλώνει και που οι …τεχνίτες της στατιστικής υπηρεσίας,με τα τρυκ τους την μειώνουν με κάτι δεκαδικούς.Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που καταστράφηκαν,άνθρωποι που αυτοκτόνησαν και πολλοί που πέθαναν από αρρώστιες που κληρονόμησαν από αυτή την κατάσταση,η διάλυση της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλειας και τόσα άλλα δεινά της τελευταίας πενταετίας,είναι οι λόγοι της οργής και της αγανάκτησης του λαού.
  Η πασοκοδεξιά,με το κατασκεύασμα του συστήματος διαπλοκής “Ποτάμι”και άλλους που θα προκύψουν από ..μελέτες, από τη μία μεριά και ο ΣΥΡΙΖΑ με άλλους που ψάχνουν …στέγη και …είσοδο στα πράγματα, θα διαγκωνιστούν για το ποιος θα διαχειριστεί την τραγική κατάσταση της χώρας.Το ΚΚΕ ευαγγελίζεται τη λαική εξουσία,που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν θέλει και μένει απέναντι σε όλους και όλα με το 5%[περίπου].Εν τέλει, λαός εγλωβισμένος,πολιτικό σύστημα μικρό για την περίσταση.Το παγκόσμιο αεριτζίδικο κεφάλαιο έχει δέσει χειροπόδαρα την χώρα μας και τις περισσότερες χώρες.Όσο κρατάει το …λίπος του Έλληνα και το διαχρονικό βόλεμα κάποιων[πολλών],δύσκολα να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, του συνόλου της κοινωνίας.

 5. ταλιμπάν ορθόδοξος

  Δικαιοσύνη! Αυτό είναι το σύνθημα.
  Έχει πολλή δουλειά η Ζωή. Θα φάτε καλά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.