Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Προχωρούν σημαντικά έργα

972824_10201558874473338_1651422184_n 10002906_10201558840192481_1868702962_n DSC_0201 DSC_0214

 Προχωρούν με ταχείς ρυθμούς σημαντικά αναπτυξιακά έργα της Αιτωλοακαρνανίας

Σημαντικά αναπτυξιακά έργα για τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας, όπως είναι η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στο Μενίδι, η ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μενιδίου και η βελτίωση της οδού Κουβαρά-Φυτείες-Αστακός και Φυτείες-Κατούνα-Μύτικας, επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, συνοδευόμενος από στελέχη της Περιφέρειας, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακούς Συμβούλους, αλλά και φορείς της περιοχής.

Αρχικά ο κ. Κατσιφάρας έκανε αυτοψία στις εργασίες που γίνονται στις περιοχές Κουβαρά και Φυτειών (α’ φάση), προϋπολογισμού 16.366.115,70 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, έργο το οποίο αφορά την κατασκευή δρόμου μήκους 9,20 χλμ. και καταστρώματος αποτελούμενου από δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Η συγκεκριμένη κατασκευή γίνεται με  βελτίωση της υφιστάμενης χάραξης με διαπλατύνσεις, αλλά και με  νέα χάραξη.

Για το συγκεκριμένο έργο έχει υποβληθεί και εγκριθεί, ο πρώτος λογαριασμός  ποσού  394.000 ευρώ, που αφορά σε προκαταβολή, ο οποίος εξοφλήθηκε και ο δεύτερος λογαριασμός ποσού  116.000 ευρώ, που αφορά σε εργασίες και ο οποίος εξοφλήθηκε. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2015. Είναι ένα έργο που είχε ενταχθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας και δημοπρατήθηκε στις 7/12/2010, ενώ η σύμβαση υπεγράφη στις 11/1/2013.

«Με αυτό το έργο θέλουμε ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας των οδηγών που κινούνται σε αυτούς τους δρόμους, αλλά κυρίως το σημαντικότερο είναι πως θέλουμε να αναβαθμίσουμε αυτό τον οδικό άξονα που συνδέει την Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων με αυτά τα αστικά κέντρα και τις παράκτιες περιοχές στα δυτικά της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας προσθέτοντας πως «η ολοκλήρωση του έργου δημιουργεί και νέες αναπτυξιακές δυνατότητες στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής».

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, του Δημάρχου Απόστολου Κοιμήση, των Περιφερειακών Συμβούλων Γεωργίου Τσόγκα και Γεωργίου Χριστογιάννη, αντιδημάρχων, στελεχών του Δήμου και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περιοχή αλλά και τα έργα που υλοποιούνται με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ ή το ΕΣΠΑ.

Ένα από αυτά τα έργα είναι το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μενιδίου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 1.120.326,75 ευρώ και είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «07 – Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδας».

«Ουσιαστικά  πρόκειται για την κατασκευή διωρόφου κτιρίου με υπόγειο που θα στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της περιοχής, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων του Μενιδίου που επιτέλους γίνεται πράξη» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

 

Προχωρά η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης Μενιδίου

Ήδη κατά το ήμισυ έχει προχωρήσει το έργο κατασκευής του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στο Μενίδι του Δήμου Αιτωλοακαρνανίας, ένα έργο που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2014.

Πρόκειται για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης του οικισμού με αγωγούς συνολικού μήκους σωλήνων 5.920 μέτρων. Το σύνολο των λυμάτων του Μενιδίου συλλέγονται μέσω του Κεντρικού Συλλεκτήρα στο δυτικό τμήμα του οικισμού, όπου σε εκτός Σχεδίου Πόλεως σημείο προβλέπεται να κατασκευασθεί το αντλιοστάσιο όπου μέσω του καταθλιπτικού αγωγού μήκους 1.400 μ. περίπου ωθούνται στις προς κατασκευή Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Μενιδίου (υποέργο 2 «ΕΕΛ Μενιδίου», Μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων).

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.004.900 ευρώ και η χρηματοδότηση του γίνεται από το ΕΠΠΕΡΑΑ- Τ.Σ. και Εθνικούς Πόρους, ενώ το έργο κατασκευάζει η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας με την συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσία του Δήμου με Προγραμματική Σύμβαση.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Μαίρη Τ.

  Διάλεξες καλή μέρα να επισκεφτείς τα εργοτάξια, να απολαύσεις και τον ήλιο, βρε Κατσιφάρα με το μούσι! Μη λασπώσεις και κανένα παπούτσι! Τι δουλειά έχεις προεκλογικά στην Αιτωλοακαρνανία; Για πόσο ηλίθιους μας περνάς; Τι ανακοινώσεις είναι αυτές που βγάζεις; Μπες μέσα σε κανένα αυτοκίνητο με τους πατρινούς συνεργάτες σου και κάνε καμιά περιοδεία, νύχτα για να μη σε βλέπει κανένας, σε όλους τους δρόμους της Αιτωλοακαρνανίας κι εκεί παραέξω προς τα ορεινά χωριά, σαν αυτό της Καστανούλας που βγήκε στη δημοσιότητα και παραλίγο να σκοτωθούν άνθρωποι ή σαν αυτό προς τον Άγιο Βλάση κι αν γυρίσεις σώος κι αβλαβής, κάνε και κανέναν σταυρό!
  Πες μας, βρε αθεόφοβε, που ξετρύπωσες απ’ το καβούκι σου εκεί στην Πάτρα και κόβεις βόλτες προεκλογικά στη ρημαγμένη περιοχή μας, τι έκανες αυτά τα χρόνια που ήσουν στην περιφέρεια για την Αιτωλοακαρνανία; Το Αγρίνιο πάντως το ξεγύμνωσες τελείως. Με έναν δήμαρχο ανύπαρκτο χωρίς καμία αντίσταση! Φταίμε κι εμείς όμως που σε υποδεχόμαστε! Πού είναι εκείνο το κίνημα των Αγανακτισμένων; Αν υπήρχε ακόμα, θα βλέπαμε αν θα τολμούσατε προεκλογικές περιοδείες, εσύ και οι άλλοι υποψήφιοι…

 2. ΠΑΝΕ-6

  ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ. Ο ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ,

 3. Αγησίλαος

  HΡΘΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ…. ΣΩΘΗΚΑΜΕ … :P

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.