Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία

Πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία

Με τον καθιερωμένο αγιασμό επιστρέφουν σήμερα στα θρανία οι μαθητές σε όλα τα σχολεία της χώρας, με τη νέα χρονιά να ξεκινά με σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

newego_LARGE_t_1101_54395661_type12713Περίπου 1.300.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πάρουν τα βιβλία στα χέρια τους , αλλά από τις τάξεις θα λείπουν δάσκαλοι και καθηγητές.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι «παρά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους θεσμούς του κοινωνικού κράτους, τα κενά δεν θα υπερβούν τελικά το 1% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού. Πιστεύουμε πως οριστική λύση της κάλυψης των κενών θα δώσει η υπέρβαση του 1 προς 10 σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις και η διενέργεια διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 10.000 εκπαιδευτικούς».

Χθες, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος πραγματοποίησε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης για «τα εκπαιδευτικά κενά, την αδιοριστία, την αξιολόγηση – χειραγώγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου».

Σε δημοτικό σχολείο των Λειψών βρέθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Σε δημοτικό σχολείο των Λειψών βρέθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Η ΟΛΜΕ κατέθεσε υπόμνημα προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το δημόσιο σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο εκπαιδευτικός».

Λοβέρδος: Προσπαθούμε για σχολεία χωρίς κενά
Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, σε μήνυμά του για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ενώ παρευρέθηκε σε σχολεία των Δωδεκανήσων.

Ξεκίνησε την περιοδεία του από τους Λειψούς και στη συνέχεια μετέβη στο Αγαθονήσι ενώ αυτή την ώρα έχει φτάσει στη Σύμη όπου θα παραστεί σε εκδήλωση γνωριμίας των μαθητών με το πρόγραμμα «kids Athletics” στο πλαίσιο του Κοινωνικού σχολείου. Αύριο, ο κ. Λοβέρδος θα επισκεφτεί το Καστελόριζο και το μεσημέρι θα βρίσκεται στο νησί της Ρόδου όπου θα παραστεί στα εγκαίνια Λυκείου.

Σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Παιδείας, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως όλα τα σχολεία της χώρας έχουν έγκαιρα τα βιβλία, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα ξεπεραστούν «με τη βοήθεια όλων» τα «αρκετά» προβλήματα που έχουν σχολεία και εκπαιδευτικοί.

Από τους Λειψούς, όπου παρευρέθηκε στον αγιασμό των σχολείων έκανε αναφορά και στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να μην υπάρξουν κενά. «Σήμερα προσπαθούμε σε όλη την Ελλάδα να είναι όλα μας τα σχολεία ανοιχτά και οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί να είναι στις θέσεις τους. Θα δούμε στο τέλος της ημέρας κατά πόσο θα πετύχουμε τους στόχους μας» ανέφερε.

Αντιστοίχως, ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, βρέθηκε σε σχολεία της Αλεξανδρούπολης.

ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.