Παρασκευή, Ιούλιος 19, 2019

«Πόρτα» Τσίπρα στον Λαφαζάνη: Ευχαρίστως να βρεθούμε αλλά μετά τις διερευνητικές

Απέρριψε τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας, την πρόταση του Π. Λαφαζάνη να συναντηθούν.

tsipras_lafazanis708_4 Στο πλαίσιο της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, που έλαβε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» Π. Λαφαζάνης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν. Εκείνος αρνήθηκε. Ο διάλογος που διημήφθη μεταξύ των δύο ανδρών είναι χαρακτηριστικός:

  • Αλ. Τσίπρας: «Κρίνεις ότι μια τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης;»
  • Π. Λαφαζάνης:«Οχι. Ωστόσο επιθυμώ να σου καταθέσω σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και την λειτουργία του πολιτικού συστήματος.
  • Αλ. Τσίπρας: «Τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά την διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

Η απάντηση Λαφαζάνη

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτης Λαφαζάνης έβγαλε δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να έχουν συνάντηση στο πλαίσιο της εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Δυστυχώς αυτή η φυσική συνάντηση, η οποία επιβάλλετο στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, δεν έγινε δυνατή εξαιτίας της αρνητικής τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με την ευκαιρία αυτή ανακοινώνει άμεσα δημοσίως την πρόταση που θα ανέπτυσσε και ιδιαιτέρως στον Αλέξη Τσίπρα και θα αναπτύξει και στους άλλους αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής.

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητάει να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή και να ψηφισθεί τις επόμενες μέρες πρόταση για την κατάργηση στον εκλογικό νόμο του απαράδεκτου μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών στο πρώτο κόμμα και η καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Αυτή η πρόταση ήταν και ρητή προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουμε ότι πρέπει να ψηφισθεί από όλα τα κόμματα και τους βουλευτές, ώστε να καταστεί ο εκλογικός νόμος με τον οποίον θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές, για να εκφρασθεί δημοκρατικά και ανόθευτα η βούληση του ελληνικού λαού».

iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.