Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Μια νίκη για το αναπηρικό κίνημα

Μια νίκη για το αναπηρικό κίνημα

Π.ΟΜ.ΑμέΑ Δυτικής Ελλάδος:

Δικαίωση του Αναπηρικού Κινήματος με την Καταβολή ολόκληρου του Προνοιακού Επιδόματος

 

Ύστερα από παρέμβαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ) και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδος (Π.ΟΜ.ΑμεΑ Δυτ. Ελλάδος), το Υπουργείο Εσωτερικών, εξέδωσε νέα απόφαση σύμφωνα με την οποία θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα καταβαλλόταν  στους δικαιούχους ένα ποσό που θα αντιστοιχούσε στο 40% από το αρχικό. Πλέον οι Δήμοι και οι υπηρεσίες τους οφείλουν μεθοδευμένα να καταβάλουν το ταχύτερο δυνατό το επίδομα στους δικαιούχους.

Πιστεύουμε ότι το αναπηρικό κίνημα σύσσωμο άσκησε πιέσεις στην πολιτεία για να μην υπάρξουν επιπλέον περικοπές στην ήδη επιβαρυμένη ομάδα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, με το προνοιακό επίδομα να αποτελεί για την πλειοψηφία το μοναδικό τους εισόδημα.

Η Π.ΟΜ.ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδος δεν εφησυχάζεται αλλά παρεμβαίνει και καταγγέλλει κάθε ενέργεια που βλάπτει τα δικαιώματα και καταπατεί την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.

.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της  Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δυτικής  Ελλάδας, κο Αντώνη Χαροκόπο στο κινητό τηλέφωνο 6936577966

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.