Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Ρωτά για την πορεία των εργασιών του νέου Νοσοκομείου ο Καραγκούνης

Ρωτά για την πορεία των εργασιών του νέου Νοσοκομείου ο Καραγκούνης

Ερώτηση του βουλευτή και Αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νου Καραγκούνη προς τον Υπουργό Yγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την πορεια των εργασιών του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Αξιότιμο
Υπουργό Yγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: Πορεια των εργασιών του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου.

Όπως γνωρίζεται κ. Υπουργέ ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους νομούς της Ελλάδας που δυστυχώς αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στην νοσοκομειακή του κάλυψη και ιδιαίτερα βέβαια όσον αφορά τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις. Το νοσοκομείο του Μεσολογγίου όπως και τα περισσότερα Κέντρα Υγείας πλέον υπολειτουργούν δημιουργώντας μεγάλες δυσχέρειες ειδικά στους κατοίκους των χωριών ενώ το νοσοκομείο του Αγρινίου που εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, αντιμετωπίζει εδώ και καιρό σοβαρότατα προβλήματα σε πολλούς τομείς όπως η έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και προσωπικού δυναμικού καθώς επίσης και η έλλειψη σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Ανάσα λοιπόν σε όλα τα παραπάνω προβλήματα θα έδινε η γρήγορη ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου Αγρινίου το οποίο αποτελεί ζωτικής σημασίας έργο για τους πολίτες. Βάση χρονοδιαγράμματος το νοσοκομείο θα έπρεπε να δοθεί σε λειτουργία το 2011, γεγονός το οποίο δεν συνέβη τελικά λόγω οικονομικών δυσχερειών. Πρόσφατα υπήρξε η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότησή του για την υλοποίηση όλων των υπολειπόμενων και απαραίτητων υποδομών που θα καταστήσουν το νοσοκομείο έτοιμο για χρήση. Θα πρέπει λοιπόν άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις να εντοπίσουμε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ώστε να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό στην υλοποίηση του έργου.

Δεδομένων των ανωτέρω,

Ερωτάται ο Αξιότιμος Υπουργός

1. Σε ποιό στάδιο βρίσκεται η εξέλιξη των έργων;
2. Ποιές εκκρεμότητες υπάρχουν ακόμη για την ολοκλήρωση των έργων;
3. Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τη σύνδεση του Νοσοκομείου με το βιολογικό καθαρισμό, έχουν ξεκινήσει τα έργα για την ολοκλήρωση της σύνδεσης και σε ποιά φάση βρίσκεται το έργο αυτό;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.