Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Σήμερα Σάββατο η εκδήλωση: «Αθανάσιος Παλιούρας: Ο Άνθρωπος και το Έργο του»

Στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου 
assets_LARGE_t_183762_53933758_type12128-20111111101353Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», που ίδρυσε και λειτουργεί η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και της οποίας ο διακριτικός τίτλος κοσμείται από το ονοματεπώνυμο του μεγάλου δασκάλου που υπήρξε ένας από τους βασικούς εμπνευστές και οργανωτές της, τιμά σήμερα Σάββατο 21 Μαρτίου τη μνήμη του. Οργανώνει στις 19.00, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, μια βραδιά αφιερωμένη στον αείμνηστο Καθηγητή Αθανάσιο Παλιούρα.
Στην εκδήλωση που θα έχει τίτλο «Αθανάσιος Παλιούρας: Ο Άνθρωπος και το Έργο του» θα μιλήσουν φίλοι και συνεργάτες του όπως, η επίκουρος καθηγήτρια Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γλύκα Χατζούλη, η σχολική σύμβουλος Θεολόγων Αικατερίνη Μπαλή, ο Αρχιτέκτονας Χρήστος Κατσιμπίνης και ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Μιχάλης Οικονόμου.
Παράλληλα θα εκτεθούν , στον ημιώροφο του Μεγάρου, έργα του ζωγράφου Αντώνη Ναστούλη, βασισμένα πάνω σε ιδέα του εκλιπόντος. Την εκδήλωση θα επενδύσει μουσικά, παίζοντας στο πιάνο, ο συνθέτης Ανδρέας Κατερινόπουλος.
Θα παρουσιάσει η Θεοδώρα Καραγεώργου, οπτικό υλικό από το Γιάννη Γιαννακόπουλο και θα απαγγέλλει η Κασσάνδρα Παναγιωτακοπούλου

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Χαιρετισμοί
Ομιλητές:
Μιχάλης Οικονόμου, Φιλόλογος, Θεολόγος: «Η συνυπηρέτησή μου με τον καθηγητή Αθανάσιο Παλιούρα στο 2ο Γυμνάσιο Θηλέων Αγρινίου»
Χρήστος Κατσιμπίνης, Αρχιτέκτονας: «Η γνωριμία και η συνεργασία μου με τον Αθανάσιο Παλιούρα στο χώρο των ανασκαφών»
Αικατερίνη-ΜαρίαΜπαλή, δρ. Αρχαιολογίας, Ιστορικός Τέχνης – σχολική σύμβουλος θεολόγων: «Αθανάσιος Παλιούρας: Ο Dr. Vater μου, ο επιστημονικός καθοδηγητής μου και ο οραματιστής ουσιαστικών παρεμβάσεων στην ελληνική εκπαίδευση»
δρ. Γλυκερία Μιχ. Χατζούλη, Επίκουρος Καθηγήτρια Α.Π.Θ. «Αθανάσιος Παλιούρας: Το επιστημονικό και εκπαιδευτικό του έργο»
Μουσικές γέφυρες από το συνθέτη Ανδρέα Κατερινόπουλο
Για μια μικρή αχιβάδα, Μ. Χατζιδάκις
Αργό νυχτερινό ζεϊμπέκικο, Μ. Χατζιδάκις
Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι, Μ. Χατζιδάκις
Φαίδρα, Μ. Θεοδωράκης
Όμορφη Πόλη, Μ. Θεοδωράκης
Ο χορός 5/4 Πρωτότυπη σύνθεση, Α. Κατερινόπουλος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.