Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Σαλμάς: Οι ηγέτες προκύπτουν από το λαό, δεν αυτοσυστήνονται…

16-3--3-thumb-largeΣε αυτή την πλέον κρίσιμη συγκυρία για την χώρα δεν παύουν (παράλληλα με τη διαπραγμάτευση) οι πολιτικές διεργασίες ως απόρροια του δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής. Μια από αυτές είναι οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά.
Το agrinionews.gr επιχείρησε να πληροφορηθεί τις σκέψεις του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά, τον οποίον μάλιστα δημοσιεύματα τοποθετούν στην κούρσα διαδοχής.
Τα όσα τόνισε ο κ.Σαλμάς για τις πολιτικές εξελίξεις παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον από κάθε άποψη.
Για το ενδεχόμενο ή μη συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές ο κ. Σαλμάς εξέφρασε την ελπίδα να έρθει μια συμφωνία για τη χώρα που θα είναι επωφελέστερη από εκείνη που ο λαός απέρριψε με το πρόσφατο δημοψήφισμα. Από την άλλη, για το ενδεχόμενο ενός οικονομικού ατυχήματος ή μιας οριστικής ρήξης που θα φέρει έξοδο από το ευρώ, απάντησε ότι “ανάχωμα σε τέτοιες εξελίξεις και ασπίδα είναι η ίδια η βούληση του ελληνικού λαού”.
Σε ότι αφορά τώρα τις εσωκομματικές εξελίξεις στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι αυτές δεν είναι η αναγκαιότητα σε τέτοιες στιγμές που ζει η Ελλάδα και αυτές θα πρέπει να περιμένουν να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος. “Σε κάθε περίπτωση δεν ξεχνάμε ότι υπάρχουν διαδικασίες και καταστατικό για την εκλογή προέδρου που στους επόμενους μήνες μπορεί και πρέπει να ενεργοποιηθούν”, ανέφερε. Για το αν ο ίδιος σκέφτεται να εμπλακεί στις εσωκομματικές εξελίξεις εξήγησε ότι οι αποφάσεις έρχονται σε συνάρτηση με την κατάσταση της χώρας και ότι “οι ηγέτες δεν αυτοσυστήνονται στον λαό, παρά προκύπτουν από αυτόν και τη θέλησή του”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.