Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Σεμινάριο για τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό οργάνωσε το τοπικό ΤΕΕ

Σεμινάριο για τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό οργάνωσε το τοπικό ΤΕΕ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Περιφερειακό Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας  διοργάνωσε ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (Ν.Ο.Κ.)» στα πλαίσια της συνεχούς επιστημονικής  ενημέρωσης των μελών του Μηχανικών.Ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός εισαγάγει την έννοια της βιοκλιματικής σχεδίασης και δίδει ευεργετήματα ως προς την επιτρεπόμενη δόμηση για κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στοχεύοντας στην δημιουργία ενός κτιριακού αποθέματος μη ενεργοβόρου.

Επίσης λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού της κάλυψης και της δόμησης όπως αυτή προβλέπεται από τον ΝΟΚ επέρχεται αύξηση της εναπομείνουσας δόμησης σε πολλές περιπτώσεις οικοπέδων με υφιστάμενα κτίρια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιουνίου & το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, με μεγάλη συμμετοχή Μηχανικών.Χαιρετισμό απεύθυνε, ο κ. Ρόκος Κων/νος Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Eισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Φίλιππος Μορτάκης, Αρχιτέκτων Μηχανικός, τ. Αναπληρωτής Διευθυντής στην Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών (Δ.Ο.Κ.Κ.) του ΥΠΕΧΩΔΕ.

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.