Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Σεμινάριο παραδοσιακών χορών από τον Λαογραφικό Όμιλο της ΓΕΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου ( ΓΕΑ) στα πλαίσια των πολυποίκιλων δραστηριοτήτων του, διοργανώνει Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2015 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται για όγδοη συνεχή χρόνια με αποτέλεσμα να έχει καταστεί μια αξιόλογη θεσμική παρέμβαση στα πολιτισμικά δρώμενα του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής.
Προς αυτή την κατεύθυνση, καθοριστικό ρόλο έχουν διαδραματίσει μέχρι τώρα οι αξιόλογες διαδικασίες προγραμματισμού και προετοιμασίας των μαθησιακών του κύκλων, αλλά και η επιστημονική γνώση και αρτιότητα των συντελεστών του.
Άλλωστε το γεγονός της συνεχούς του παρουσίας σε μια ομολογουμένως δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία, καταδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας του και βάζει παρακαταθήκες για την μελλοντική του πορεία και εξέλιξη.
Το σεμινάριο είναι αμιγώς αυτοχρηματοδοτούμενο από τον Λαογραφικό Όμιλο της ΓΕΑ και μπορούν να συμμετάσχουν χορευτές και χορεύτριες από όλη την χώρα.
Για φέτος και σε ότι αφορά την μαθησιακή διαδικασία του σεμιναρίου, έχουν επιλεγεί δυο περιοχές της χώρας μας με ιδιαίτερη μουσικό-χορευτική παράδοση, αλλά και σπουδαία βιωματικά χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, το σεμινάριο θα αποτελείται από δύο ενότητες κατά την διάρκεια των οποίων θα διδαχθούν:
Χοροί και Τραγούδια από τις περιοχές της Τζιάς ( Κέας), με εισηγητή τον κο Γιάννη Σέρβο
Χοροί και Τραγούδια από τις περιοχές της Εορδαίας και Αλμωπίας με εισηγητή τον κο Χρήστο Αψή.
Στα πλαίσια του σεμιναρίου και συγκεκριμένα το Σάββατο το βράδυ, 14 Νοεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παραδοσιακή μουσικό – χορευτική βραδιά στην αίθουσα ΠΙΘΑΡΙ (περιοχή Γιανούζι Αγρινίου), με την συμμετοχή παραδοσιακής ορχήστρας από την Τζιά με βιολιά και τσαμπούνα, καθώς επίσης και την ιδιαίτερη ορχήστρα ΧΡΥΣΟΔΑΚΤΥΛΟΙ από την Μακεδονία.
Για περισσότερες πληροφορίες σε ότι αφορά συμμετοχές αλλά και το σεμινάριο γενικότερα μπορείτε να απευθύνεστε στην Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου – Παπαστράτειο Μέγαρο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή στο τηλέφωνο 26410 24767, στο e–mail: laografikosomilos_gea@yahoo.gr, καθώς επίσης και στον χοροδιδάσκαλο του Λαογραφικού Ομίλου κο Γεώργιο Τσελίκα στο κινητό τηλ. 6977285049.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.