Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

Σε δρόμο καρμανιόλα έχει μετατραπεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο Παπαδάτου, Κωνωπίνα, Κατούνα!

Σε δρόμο καρμανιόλα έχει μετατραπεί το επαρχιακό οδικό  δίκτυο Παπαδάτου, Κωνωπίνα, Κατούνα!
        Αγανάκτηση και εκνευρισμός κυριαρχεί τους οδηγούς και τουςσυνεπιβάτες που έχουν την ατυχία να διέλθουν το επαρχιακό οδικό δίκτυο που συνδέει τα χωριά της ενδοχώρας του Ξηρομέρου Παπαδάτου, Κωνωπίνα,  Κατούνα.
     Πρόκειται για ένα απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο που έχει μετατραπεί σε πραγματική καρμανιόλα για τους άτυχους οδηγούς, χωρίς οριζόντια και κάθετησήμανση, χωρίς πληροφοριακές πινακίδες σε επικίνδυνα σημεία, χωρίςορατότητα λόγω της βλάστησης, γεμάτο  λακκούβες,  απόρροια της κακής ποιότητας κατασκευής των δρόμων και της ανύπαρκτης συντήρησης…………..

 

      Και όλα αυτά, είναι ενδεικτικά σημάδια της  εγκατάλειψης των χωριών μας από την πολιτεία και δείγματα της αδιαφορίας των τοπικών μας αρχόντων.
        Ειδικά στο κομμάτι του επαρχιακού δρόμου  Παπαδάτου – Κωνωπίνα – Κατούνα  και συγκεκριμένα από τον Κόζιακα – Αρβανοβά – Διασταύρωση,   η κατάσταση του οδοστρώματος είναι τραγική και οι οδηγοί πρέπει να  «ψαρεύουν» στο δρόμο για να αποφύγουν τις λακκούβες στο κατεστραμμένο οδόστρωμα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή οδήγηση.
      Ιδιαίτερα δε την νύκτα, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να αποφύγουν τις «παγίδες» – λακκούβες που καραδοκούν, ανυπομονώντας να σακατέψουν με σοβαρές ζημιές  το διερχόμενο όχημα και να προξενήσουν  ατύχημα στους επιβαίνοντες.
     Σε απόγνωση  βρίσκονται οι επαγγελματίες οδηγοί, (λεωφορειούχοι, πραματευτάδες κλπ) που επισκέπτονται τα χωριά μας, αναγκαζόμενοι ναδιέρχονται αυτή την «κακιά στράτα» και να υπομένουν με καρτερία την βάσανο του δρόμου «καρμανιόλα».
         Η κατάσταση είναι τραγική. Οι τεράστιες λακκούβες σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση που εμποδίζει την ορατότητα του δίνουν τεράστια επικινδυνότητα και ανα πάσα στιγμή μπορεί να θρηνήσουμε θύματα.
      Η εφημερίδας μας “ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας”, έχει αναφερθεί στο θέμα πάμπολλες φορές φέρνοντας στην επικαιρότητα το πρόβλημα που είναι άλλωστε καιαίτημα μελών, συγχωριανών, συνδημοτών αλλά και επαγγελματιών οδηγών που επισκέπτονται τα χωριά μας και ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ να αναδεικνύουμε θέματα που αφορούν την σωματική ακεραιότητα των  συντοπιτών μας.
    Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι βιώνουμε εποχές ΙΣΧΝΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ.
     Γνωρίζουμε επίσης ότι το θέμα δεν είναι αποκλειστικής ευθύνης του Δήμων αλλά της Περιφέρειας.
      Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι οι Δήμαρχοι έχουν την ευαισθησία αλλά και τον τρόπο να λύσουν ή  έστω να ΜΠΑΛΩΣΟΥΝ το πρόβλημα !
      Κάνουμε λοιπόν έκκληση, στους  Δήμαρχους των δύο Δήμων του Ξηρομέρου, κ.κ. Σαμαρά και  Σολδάτο, να επισκεφθούν την περιοχή για να κομίσουν ιδίαν αντίληψη για την έκταση των ζημιών και την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του οδοστρώματος ώστε να ανεύρουν τους απαιτούμενους πόρους  και να προβούν στην ανακατασκευή και τη συντήρηση του κομματιού αυτού του δρόμου που ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για τους διερχομένους οδηγούς και συνεπιβάτες αλλά και φθορές στα οχήματα, μπαλώνοντας τουλάχιστον τις λακκούβες για να αποφευχθούν  τα χειρότερα.

 

Δημοσιεύτηκε στο υπ’ αριθμ:  (71) Φύλλο της εφημερίδας “TA  NEA της Κωνωπίνας 
xiromeronews.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.