Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Οργή λαού στο Αγρίνιο για την Υγεία (φωτό-video)

Οργή λαού στο Αγρίνιο για την Υγεία (φωτό-video)

Πριν λίγα λεπτά, στις 12.00, ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου το συλλαλητήριο με το οποίο εκφράστηκε η έντονη αντίδραση στην υποβάθμιση των δομών δημόσιας Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία. Με μαζική συγκέντρωση, την μεγαλύτερη των τελευταίων ετών στην πόλη, εκφράστηκε η λαϊκή οργή και εστάλη ηχηρό μήνυμα πως δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. Το Αγρίνιο διαμήνυσε πως δεν επαιτεί αλλά απαιτεί ενώ τη σκυτάλη παίρνει το Μεσολόγγι όπου στις 13.00 θα λάβει χώρα το εκεί συλλαλητήριο.

Πλήθος Αγρινιωτών όλων των ηλικιών συνέρρευσαν στο κέντρο της πόλης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αρχών, της Μητρόπολης, των Φορέων και των Σωματείων που κινητοποίησαν με επιτυχία τα μέλη τους. Η συσπείρωση και συστράτευση ως τρόπος διεκδίκησης για το βασικό αγαθό της υγείας εκφράστηκε με το ογκώδες συλλαλητήριο σε μία ημέρα που τα εμπορικά και τα καταστήματα εστίασης παρέμεναν κλειστά συμβάλλοντας στην επιτυχία της συγκέντρωσης.

Τον κύκλο των χαιρετισμών άνοιξε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο οποίος τόνισε ότι μιλά με πατρική αγάπη και «με ενδιαφέρον για όλους τους χριστιανούς Έλληνες αδερφούς». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να φοβόμαστε να πάμε στο νοσοκομείο στο Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι. Δεν ήρθα εδώ από καιροσκοπισμό και αναζητώντας χειροκροτήματα, αλλά γιατί άνθρωποι που τους επισκεφτήκαμε στα γραφεία τους αδιαφόρησαν. Ούτε είναι ένα κοσμικό γεγονός το συλλαλητήριο σήμερα αλλά είναι μια ανάγκη για Υγεία και το λέμε με αγάπη και φροντίδα ειλικρινή. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους γιατρούς και εύχομαι ο Θεός να βοηθήσει όλους μας και καλή επιτυχία».

Ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου μίλησε σύντομα και φορτισμένα καλώντας όλους να δουν την τεράστια σημερινή συγκέντρωση και να διαπιστώσουν τη λαϊκή οργή. «Μας εμπαίζουν. Αν αληθεύει ότι σήμερα η διοίκηση του νοσοκομείου είπε στους εργαζόμενους ότι θα χάσουν μέρος του μεροκάματου θα πρόκειται για σοβαρό θέμα. Ένα χρόνο είμαστε χωρίς διευθυντή στην καρδιολογική. Μόνο υποσχέσεις και τίποτε άλλο. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όσους κρατούν όρθια τα νοσοκομεία μας αλλά δεν επαιτούμε, απαιτούμε άμεσες λύσεις και να τελειώνουμε με την κοροϊδία». Να σημειωθεί πάντως ότι οι πιο πολλοί εργαζόμενοι δέχτηκαν ότι καλώς θα κοπεί ένα μέρος του ημερομισθίου όπως θα χάσουν και μέρος της είσπραξής τους οι επαγγελματίες της πόλης, παρότι θα μπορούσε να καταγραφεί την επόμενη μέρα ως συνέλευση η όλη κινητοποίηση. Υπήρξε σχετική πρόταση αλλά απορριφθηκε, όπως δεν πέρασε και η πρόταση οι εργαζόμενοι να φύγουν για δύο ώρες και να επιστρέψουν στη 1 στις δουλειές τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά μίλησε για βροντερό «παρών» μετά από πολλά χρόνια που βρίσκει την περιοχή ενωμένη και με αλληλεγγύη,  λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είμαι χαρούμενη που θα μας ακούσει επιτέλους η Αθήνα για το θεμελιώδες και διαρκές δικαίωμα στην Υγεία. Χαίρομαι που ήρθαν σήμερα εδώ όλοι όσοι τους αφορά η Υγεία και δείχνουμε κοινωνία αγαπημένη και οργανωμένη. Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες, τα προβλήματα δεν ξεκίνησαν τώρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε τους σημερινούς κρατούντες στο απυρόβλητο».

Ακολούθησε ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Νίκος Καραπάνος λέγοντας πως στο μεγαλύτερο νομό με το πιο δύσκολο ανάγλυφο της χώρας κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη για τις ζωές που χάθηκαν ή θα χαθούν: «Μας δουλεύουν κανονικά! Ζητάμε την αποσύνδεση των νοσοκομείων που το μόνο που κάνουν είναι να πηγαίνουν σαν το μπαλάκι του πιγκ πογκ επιστήμονες κι εργαζομένους. Σε ποιους απευθυνόμαστε σήμερα αλήθεια; Για τους βουλευτές και τα κόμματα μόνο ένα “ντροπή σας” ταιριάζει», ήταν τα λόγια του κ. Καραπάνου.

Τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Τ. Αντωνόπουλος λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να περάσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό γιατί έτσι το υγειονομικό κίνημα θα αξίζει να πάρει τις διαστάσεις που πρέπει, καλώντας όλους να παραμείνουν «δυνατά και γερά» στον αγώνα. Ακολούθησε ο κ. Θ. Γαλατάς πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ που έκανε κι αυτός λόγο για ηχηρό μήνυμα προς την εξουσία, αναφέροντας δραματική επιδείνωση στην Υγεία και καλώντας ανεξάρτητα από τις διαφωνίες πως φτάσαμε ως εδώ να δοθεί ένα μήνυμα ανάλογο του «όχι» του καλοκαιριού προς τα εκβιαστικά διλήμματα προς τους Έλληνες.

Στη συνέχεια, αφού ανακοινώθηκε και η παρουσία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου κ. Μ. Κατσιγιάννη τον λόγο πήρε ο Παναγιώτης Μπεσίνης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ο οποίος συμφώνησε με τον δήμαρχο Αγρινίου για το πολύ μεγάλο μέγεθος της συγκέντρωσης που δεν είναι από ένα κόσμο που εκλιπαρεί αλλά απαιτεί. «Είμαστε εδώ κυρίως οι πολίτες για να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον με κλιμάκωση δράσεων μέχρι να μην είναι πιθανόν πλέον να έχεις ραντεβού με το θάνατο αν χρειαστείς απλά να χρησιμοποιήσεις τις δομές Υγείας. Δυστυχώς το αυτονόητο έγινε ζητούμενο πια».

Τον λόγο πήραν ακόμη ο Γ. Πολύζος, πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Αγρινίου ο οποίος τόνισε ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν μόνο και να έχουν μόνο βάρη επισημαίνοντας ότι «τίποτε δεν έμεινε όρθιο», όπως και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αιτ/νίας κ. Κων. Μώκος, ο οποίος κάλεσε να μείνει εντελώς εκτός μνημονίου το ΕΣΥ, συνολικά.

Από την πλευρά τους, τέλος, ο αντιπρόεδρος των Νοσοκομειακών υπαλλήλων  κ. Ε. Παπασπύρου είπε ότι δεν μπορεί να κρυφτεί η πραγματικότητα και πως με stage και voucher δεν πρόκειται να λυθούν οι ανάγκες σε προσωπικό, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή» κ. Γ. Υφαντής θύμισε τις δράσεις του σωματείου στο παρελθόν, ζήτησε από τον κόσμο να μην λυπάται αλλά να οργίζεται και διαχώρισε όσους παλεύουν από τους «εφιάλτες» και τη διαφθορά. Παράλληλα τόνισε ότι οι αιτίες για το νοσοκομείο είναι ίδιες που παράγουν την φτώχεια που ενέσκηψε, ενώ έκλεισε με στίχους από Παλαμά, έχοντας πριν επικαλεστεί και το γνωστό σύνθημα «ψυχή βαθιά».

 

DSCN0442 DSCN0444 DSCN0447 DSCN0450 DSCN0451 DSCN0458 DSCN0463 DSCN0471 DSCN0474
IMG_7394

IMG_7393

IMG_7399

IMG_7389

IMG_7390 2

IMG_7401

IMG_7406

9a2f8099-b142-48d8-b81e-ff10a57b947bIMG_7407

IMG_7413

IMG_7416

IMG_7417

IMG_7419

IMG_7420

IMG_7422

IMG_7424

IMG_7427

IMG_7429

IMG_7433

IMG_7431

IMG_7437

IMG_7439

IMG_7440

IMG_7448

IMG_7443

IMG_7444

IMG_7446

 

 

 

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

21 Σχόλια

 1. Ioannis

  Ο Κουτσουπιάς είναι πάντα ντυμένος σαν στέλεχος πολυεθνικής και όχι σαν πρόεδρος αγροτών…..αλήθεια από τα μπλόκο στο Κεφαλόβρυσο πέρασε καθόλου o Αρχι-αγρότης του νομού;

 2. Αιτωλός

  Χαιρομαι που βλεπω τους Δημαρχους Ιερης Πολης Μεσολογγιου και Αγρινιου μαζί.
  Ειμαι σιγουρος οτι οι ωρες για Μεσολογγι – Αγρινιο μπηκαν με 2 ωρες διαφορα, για να παραβρεθουν Μεσολογγιτες και Αγρινιωτες εκ περιτροπης στην αλλη πολη.
  Μακαρι να ημασταν παντα μονοιασμενοι.
  Αυτος ο τοπος θα ηταν καλυτερος.

 3. Αιτωλοακαρνάνας

  Όλοι θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι γιατί είμαστε ένας Νομός απαξιωμένος από όλους Κεντρική εξουσία, Περιφέρεια, (Αχαία), βουλευτές, Υπουργούς, και σε αυτό, το να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς οι ίδιοι σαν λαός και ενεργοί πολίτες αυτού του απαξιωμένου Νομού, που όλοι τον βλέπουμε καθημερινά να μαραζώνει,να μην υπάρχουν υποδομές κατάλληλες να αναπτυχθούν Υγιείς επιχειρήσεις, Νοσοκομεία, πανεπιστήμια ή πανεπιστημιακές Σχολές, ΑΤΕΙ,και γενικά όλα τα έχουν τόσα χρόνια γράψει όλοι τους και όλοι μας στα παλαιότερα των υποδημάτων μας. Έχουμε ανεκμετάλευτες πήγες ενέργειας όσο δεν έχουν άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά κανένας δεν απαιτεί δεν προσπαθεί από τόσα προγράμματα που πέρασαν να κάνει κάτι σοβαρό και βιώσιμο για τον Νομό μας.
  Όλο θεωρίες , γενικόλογα και ουσία ΜΗΔΕΝ.
  Κάποτε στο Αγρίνιο, και το Μεσολόγγι υπήρχαν δουλειές, εργοστάσια, βιοτεχνίες, και τώρα βαρέσανε όλα φαλιμέντο από την κακή διαχείριση ετών.
  Τις χρυσές παλιές δεκαετιες υπήρχαν εργοστάσια ένδυσης στρατιωτικών ειδών 5 στον αριθμό, κεραμοποιία 4 στον αριθμό, καπναποθήκες 5 στον αριθμό, εκδηλώσεις των παππαστράτιων που έρχονταν κόσμος και δούλευαν όλα τα εμπορικά και καταστήματα εστίασης του Νομού , ξενοδοχεία, Μπακάλικα, μανάβικα, κλπ , εκείνης της εποχής. Το δε Μεσολόγγι , εργοστάσιο επεξεργασίας Αλατιού, λουτρά ιαματικά, Αυγοτάραχα Μεσολογγίου, κλπ, Θρησκευτικός τουρισμός, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία,λίμνες , ποτάμια,λιμάνια, γραφικοί ορεινοί όγκοι με γραφικά όμορφα χωριά και οικισμούς, όλα αυτά και πολλά άλλα , τρένο , αεροδρόμιο, στρατός, στρατολογικά γραφεία, όλα στην Πάτρα. Γιατί – λόγο της κρίσης φυσικά.
  Το επόμενο βήμα τους είναι το πούλημα όλων αυτών. Νοσοκομείων, αεροδρομίων, λιμανιών,κλπ. Ξεσηκωμός Τώρα καθημερινός χωρίς κομματικές γραμμές αλλά με ομοψυχία και ομόνοια χωρίς να κοιτάμε κόμματα και οργανώσεις.

 4. ΠΑΝΕ-6

  ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΠΕΣ. ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΥΓΕΙΑ, ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ. ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΙΟΝΙΑ.

 5. ΠΑΝΕ-6

  AΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΑΣΠΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

 6. Πάτροκλος

  Μία ερώτηση: Όλα αυτά που λέει ο Αιτωλοακαρνάνας “εργοστάσιο επεξεργασίας Αλατιού, λουτρά ιαματικά, Αυγοτάραχα Μεσολογγίου, κλπ, Θρησκευτικός τουρισμός, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία,λίμνες , ποτάμια,λιμάνια, γραφικοί ορεινοί όγκοι με γραφικά όμορφα χωριά και οικισμούς, όλα αυτά και πολλά άλλα , τρένο , αεροδρόμιο, στρατός, στρατολογικά γραφεία”

  μεταφέρθηκαν στην Πάτρα; Τι άλλο θα ακούσουμε;;;

 7. antikeimenikos

  2 λύσεις υπάρχουν:
  1. Υποβάθμιση του νοσοκομείου Μεσολογγίου και αναβάθμιση αυτού στο Αγρίνιο.
  2. Να μείνει η κατάσταση ως έχει και να τρέχουμε όλοι στην Πάτρα.

  Διαλέξτε…

 8. Αιτωλός

  Πατροκλε ανεγκεφαλε, αν τα κονδυλια κατευθυνονται σε Αχαϊα & Ηλεια ελεω περιφερειας (οι αριθμοι λενε την αληθεια, δυστυχως για σενα και για αλλους), πως θα αναπτυχθουν ολα αυτα;
  Και να σαι σιγουρος, οτι αν μπορουσαν να τα παρουν, θα το ειχαν κανει ηδη.

  Εδω μετακομισαν ολοκληρο τμημα με θερμοκηπια, απο Μεσολογγι στην Αμαλιάδα. Σε λιγο θα ερθουν να παρουν και τον Κηπο των Ηρωων.
  Λεφτερια απο την ληστρικη πατρινοκρατουμενη περιφερεια που μας πινει το αιμα.

 9. Αιτωλοακαρνάνας

  Πάτροκλε, θα τα ακούσετε αυτά γιατί είναι σωστά όλα τα πουλησανε και τα πουλάνε καθημερινά με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, χωρίς καμιά ντροπή. Ας ξυπνήσουμε κάποτε όλοι. Μετέφεραν το στρατολογικό γραφείο Μεσολογγίου το μετέφεραν στην Πάτρα , κλείσανε την πολεμική Αεροπορία Αγρινίου το έκαναν απόσπασμα, κλείσανε το απόσπασμα το έκαναν άγημα, κλείσανε το στρατόπεδο στην θέση σαμάρι προς Κατούνα, τώρα θέλουν να κλείσουν – πουλήσουν τα Νοσοκομεία σε ιδιώτες,Οδικό δίκτυα ανύπαρκτα, ασυντήρητα,ελεεινά.Πουλάνε ή θα πουλήσουν τα λιμάνια, τις βραχονησίδες του Ιουνίου στα αραβικά εμιράτα, την γαλλική γέφυρα Ρίου Αντίρριου θα την περνάνε αυτοί που μας κυβερνούν εμείς ο απλός λαός θα περνάμε κολυμπώντας γιατί ούτε ναύλα για το φέρι δεν θα έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα,και ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας θα είναι εργάτης στον ίδιο τον τόπο του, για να ζούνε καλά αυτοί και οι παρέες τους, οι διεθνείς τοκογλύφοι,
  για τα ψηφαλάκια τους και τα κωλαράκια τους. Όσο για τις Αλυκές Μεσολογγίου http://www.agrinionews.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%BF%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9/

 10. Πάτροκλος

  Έχει πλάκα να δέχομαι χαρακτηρισμούς από το κάθε αγράμματο υποκείμενο που ελλείψει απαντήσεων ή επειδή δεν του αρέσουν οι απόψεις μου γιατί δεν συμβαδίζουν με τον μέσο σχολιαστή εδώ μέσα, καταφεύγει σε αυτούς.

  Λοιπόν ακούστε και την άποψή μου σε αυτό το θέμα: Μιά χαρά σας δουλεύουν οι τοπικοί σας άρχοντες με συλλαλητήρια, συσκέψεις, ξανά συσκέψεις, αγωνιστικές δηλώσεις και ουσία μηδέν. Κάνατε λοιπόν σήμερα το συλλαλητήριο, ξεθυμάνατε τον θυμό σας, το αγωνιστόμετρο χτύπησε κόκκινο και σήμερα, οι τοπικοί άρχοντες έδωσαν τα διαπιστευτήρια του αγώνα και είναι όλοι ικανοποιημένοι. Ουσία καμία.

  Αιτωλέ, έξυπνε, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, για να μαθαίνεις, ο κόσμος δεν κάνει συλλαλητήρια του κ@@ου αλλά έχει σοβαρούς τοπικούς άρχοντες που λίγα λένε και πολλά κάνουν.

  Επίσης οι άλλες περιοχές δεν έχουν ανθρώπους εμπαθείς και κομπλεξικούς με το γείτονα, ώστε να επιρρίπτουν όλη την ευθύνη στους άλλους. Όλοι εδώ μέσα κατηγορούν τους άλλους για τα κακά της περιοχής. Μα οι κάτοικοι της περιοχής δεν φταίνε σε τίποτα;;;

 11. Πάτροκλος

  Αιτωλοακαρνάνα:

  1. Τα στρατολογικά γραφεία κλείσαν σε όλη τη χώρα και έμειναν μόνο ένα σε κάθε έδρα περιφέρειας, γιατι πλέον οι διαδικασίες γίνονται μέσω ΚΕΠ. Άρα ποιά η αδικία;
  2. Στρατόπεδα και στρατιωτικές μονάδες έκλεισαν σε πολλές πόλεις. Άρα ποιό είναι το πρόβλημα;
  3. Το οδικό δίκτυο έχει τα μαύρα του τα χάλια παντού. Στην Κρήτη έχεις πάει; Εκεί να δείς χάλια!

  Τι κόλλημα έχετε φάει με την αδικία που υφίσταται ο τόπος; Δεν είπα να μην διεκδικούμε το καλύτερο. Αλλά μην βλέπετε φαντάσματα και επίσης μην εκφράζεται εμπαθείς απόψεις για άλλες περιοχές.

 12. Πάτροκλος

  Αιτωλέ:

  Αν δε σου κάνει κόπο, δείξε μου τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν την κατεύθυνση των κονδυλίων σε Αχαία-Ηλεία και την αδικία της Αιτ/νιας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 13. vasileios

  οπως παει θα τρελαθουμε, η ειμαστε τρελοι.
  ολοι αυτοι που τα λενε αυτα δεν ειναι του ιδιου σιναφιου των διοικουντων που τα καταφεραν ετσι τοσα χρονια?
  ειναι σαν να κατηγορει ο κλεφτης στο δικαστηριο τον κλεφτη γιατι εκλεβε.
  ε λοιπον αυτοι οι ιδιοι και οι κλικες τους τα εχουν καταφερει ετσι και μας κοροιδευουν.
  αν ειναι διαφορετικα γιατι δεν διαγραφονται οικιοθελως απ’ τα κομματα που ανηκουν.

 14. ΠΑΝΕ-6

  ΠΑΤΡΟΚΛΕ ΧΩΝΕΨΕ ΤΟ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΧΑΙΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

 15. radiol 70

  Προς σωτηρες…

  Στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

  Και του μιλούσανε για Δράκους και για το πιστό σκυλί
  Για τα ταξίδια της Πεντάμορφης και για τον άγριο λύκο

  Μα στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

  Τώρα, τα βράδια, κάθομαι και του μιλώ
  Λέω το σκύλο σκύλο, το λύκο λύκο, το σκοτάδι σκοτάδι,
  Του δείχνω με το χέρι τους κακούς, του μαθαίνω
  Oνόματα σαν προσευχές, του τραγουδώ τους νεκρούς μας.

  Α, φτάνει πια! Πρέπει να λέμε την αλήθεια στα παιδιά.

  Μ. Αναγνωστάκης, Τα ποιήματα, Πλειάς

 16. Αιτωλοακαρνάνας

  Άστο Πατροκλε μην το κουράζεις είσαι κολλημένος ή μου φαίνεται με την μπάλα και με τα συνήθη εκλεγμένα κομματόσκυλα. Δεν καταλαβαίνεις ότι ρημάξανε ένα Νομό ολόκληρο τα παιδάκια των Αθηνών! που τους ψήφισε ο λαός με τα ψεύτικα τα λόγια τα ΜΕΓΑΛΑ. Μας εκλέγει ο λαός λένε, & πιπιλίζουν την γνωστή βρώμικη καραμέλα, βρωμάει το χνώτο τους λαό.Αυτοί οι λαόζωντες ή τα ζωντόβολα που τους λέω εγώ κοιτάνε όλοι την πάρτη αυτών και των αυλικών τους.
  Ο Νομός μας όμως είναι ένα απέραντο Νεκροταφείο , κρανίου τόπος για τους Νέους και τις Νέες. Μετά τις 20:30 ——————— νέκρα λες και υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας.

 17. Μας πηραν τους καναπεδες

  Ο Παπαναστασιου μιλησε πολυ καλα, στο Μεσολογγι. ‘Τερμα στους ψευτικους διαχωρισμους, Αγρινιο-Μεσολογγι. Στηθηκαν καριερες πανω σε αυτη τη διαμαχη. Τα κοινα προβληματα μας ενωνουν. Χρειαζομαστε και τα δυο νοσοκομεια να λειτουργουν οπως πρεπει’.

 18. Ioannis

  Μάλιστα…..λογοκρισία και εδώ…..καιρός να την κάνουμε και από το agrinionews…

 19. Αιτωλομπανάνας

  Κάποιοι επιμένουν στο σανό.
  Οι πονηροί αρχοντες που ξέρουν πως στην ουσία είμαστε Αιτωλομπανανία
  βγαίνουν συνοδεία με τον κλήρο και λοιπούς συντηρητικούς κύκλους και το παίζουν υποστηριχτές των αγώνων του λαού.
  Μετά απο τόσα χρόνια κινδυνεύει η βόλεψή τους και άρχισαν να γαβγίζουν.
  Οι αυτοδιοίκηση είναι το τελευταίο προπύργιο του συντηρητισμού σε αυτή τη χώρα. Καιρός να πέσει.
  Στις πολιτισμένες μπανανίες τις μπανάνες τις ξεφλουδίζουν πριν τις φάνε.
  Εδώ τις καταπίνουν ατόφιες και ακολουθούν νεοφιλελεύθερους σε συλλαλητήρια.

 20. g.61

  Επιτελους αιτωλομπανανα μου και μια σοβαρη τοποθετηση!Πες τα και ξαναπες τα !!.Οσο για λαοθαλασσες ,οργη λαου και παπαριες που λενε η δεν εχουν ξαναβγει σε διαδηλωση η εκφραζουν τους βαθυτερους ποθους τους. Ο κοσμος ηταν λιγωτερος παρα την τεραστια κινητοποιση στο νομο ολοκληρο,κι απο την τελευταια διαδηλωση της Ν.Δ.που εχασε τις εκλογες. Και επειδη ολοι παροικουντες ειμαστε δεν ηταν ενωμενος κανενας αγρινιωτικος λαος και καποιοι σαν τον κ.Παπαδοπουλο που ξερει θελουν να κοροιδεψουν οσους πολιτες δεν ξερουν, οτι ταχαμου ενωθηκαμε ολοι υπο την σκεπη του δημαρΧου και του παπα! Στη πλατεια λοιπον ,για οσους γνωριζουν πραγματα και προσωπα ηταν΄¨αριστερα της εξεδρας ολο το παπαδαριο του πατερ-κοσμα, δεξια της εξεδρας η ΛΑΕ με προεξαρχουσες φυσιογνωμιες τις γνωστες πασιοναριες σε ξανθο και μαυρο,για να μην μπερδευεσαι και τον γνωστο της γραφικο μουστακαλη,στη μεση πρωτο τραπεζι πιστα τα κουρασμενα απο διαδηλωσεις τοσων χρονων(λαθος πριν δεν ειχαμε προβληματα γιαυτο δεν εμφανιζονταν, τωρα εγιναν ολα) παληκαρια του παπαναστασιου και του μοσχολιου με τις υπηρεσιες του δημου (ας εκαναν κι αλλιως) ,αναμεσα λιγοι καλοπιστοι πολιτες απο τα χωρια και οι μεσολογγιτες και περιμετρικα ,διασπαρτοι ανταρσιοι (αυτοι θυματα της ηγεμονιστικης τακτικης μερμηγκη και του αλλου με το καπελο που δεν θυμαμαι το ονομα του)και κουκουεδες(που παρα το καλεσμα του εργ. κεντρου κρατησαν χαμηλους τονους γιατι νιωθουν καλα μονο αμα ειναι μονοι τους), που με κατεβασμενα μουτρα παρακολουθουσαν τα οσα περιεργα ακουγαν απο μερικους κι αν δεν ηταν τοσο σοβαρο το θεμα του νοσοκομειου θα εριχναν λεμονια σε οσους ,εξουσια και εκκλησια ηταν αισχρα αποντες απο οποια διαμαρτυρια ειχε γινει τοσα χρονια τωρα,και στην αλλη πλευρα εξακτινωμενοι μελη και στελεχη του συριζα και της παραταξης Τραπεζιωτη,που ηρθαν προφανως για να μην κατηγορηθουν οτι τωρα απεχουν αφου παντα συμμετειχαν ενεργα σε τετοιου ειδους κινητοποιησεις. Εκπ/κοι και παιδια ,αν και ο Γκριζης εκλησε ακομη και τα σχολεια ουτε οσοι μαζευονται στις συνελευσεις τους.ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΩΜΕΝΟΣ Ο ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΚΕΙ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΓΟΥΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ. Ο ,δημαρχος να ξερει οτι χρωστα χαρη στους κυριους Μπεσινη,Γαλατα,Μερμηγκη,Πολυζο..που του χαρισαν τον τιτλο επιτελους του διαδηλωτη για το βιογραφικο του .ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ!!!

 21. Πάτροκλος

  Αιτωλομπανάνας & g.61:

  Επιτέλους βρέθηκαν δύο σχολιαστές στο ίδιο μήκος κύματος με μένα. Μερικοί εδώ μέσα νομίζουν ότι είμαι κολλημένος και μου προσάπτουν διάφορους χαρακτηρισμούς. Ότι λέω όμως, το λέω μπας και ξυπνήσει ο κόσμος από το λήθαργο στο οποίο προσπαθούν να τον ρίξουν οι πολιτικοί του ταγοί και μπας και αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο και στην χώρα. Οι τοπικοί άρχοντες κάνουν όλα αυτά τα πανηγύρια για να μην στραφεί η προσοχή πάνω τους και φανεί η μεγάλη γύμνια τους σε όραμα και πράξεις. Είναι πολύ εύκολο και βολικό να σου φταίνε πάντα οι άλλοι που έχεις μείνει πίσω σαν περιοχή. Είναι πολύ εύκολο να περιμένεις πάντα το κράτος ή την περιφέρεια να κάνει μελέτες και έργα για σένα χωρίς να έχεις κουνήσει το μικρό δαχτυλάκι. Οι τοπικοί άρχοντες δεν έχουν καμία ευθύνη;; Περιμένουν τον υπουργό ή τον περιφερειάρχη να έρθει μια μέρα να τους πάρει από το χεράκι και να τους πει “τι έργο να σου κάνω σήμερα; να σου κάνω ένα δρόμο; να σου κάνω πανεπιστήμιο;;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.