Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Σε επίσχεση εργασίας και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγρινίου

nosokomeio_agrinio_3

Την απόφασή τους να προσχωρήσουν σε εποίσχεση εργασίας κα΄νουν γνωστό οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγρινίου μέσω ανακοίνωσης του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένβν Νοσοκομείου Αγρινλιου. Όπως εξηγούν οι εργαζόμενοι, δεν πληρώθηκαν ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ τους  καταβλήθηκαν μόνο οι οφειλές των δύο πρώτων μηνών, τη στιγμή που υπάρχουν απλήρωτοι μήνες παρελθόντων ετών, κάτι που οδήγησε στην απόφασή τους. «Το νοσοκομείου Αγρινίου θα λειτουργεί μόνο για τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά με το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά: 

Μετά από μια σειρά  κινητοποιήσεων, όπως η συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης μαζί με άλλους μαζικούς φορείς, όπως η κατάληψη διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου καθώς και οι συνεχόμενες τρίωρες καθημερινές συνελεύσεις των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα, αποφασίσαμε μιας και δεν πληρωθήκαμε ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, μας καταβάλανε μόνο τις οφειλές των δύο πρώτων μηνών, ενώ εξακολουθούν να μας έχουν απλήρωτους για μήνες παρελθόντων ετών, να προβούμε σε επίσχεση εργασίας από την Δευτέρα 29 Ιούνη. Το νοσοκομείου Αγρινίου θα λειτουργεί μόνο για τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά με το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

Όλο αυτό το διάστημα παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις γραπτές και προφορικές τόσο στην διοίκηση όσο και στην πολιτική ηγεσία δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα στα νόμιμα και κυρίως δίκαια και αναγκαία αιτήματα μας. Από την μεριά της διοίκησης δεν επιδείχθηκε κανένα ενδιαφέρον για τα προγράμματα λειτουργίας του νοσοκομείου ενώ  όφειλε κατά τον νόμο να τα τροποποιήσει με βάση τον προυπολογισμό που διέθετε. Επίσης δεν επέδειξε  καμιά μέριμνα για τα οφειλόμενα χρήματα από προηγούμενα χρόνια καθώς και για τα οφειλόμενα ρεπό. Η συγκεκριμένη διοίκηση βέβαια έχει δώσει κάμποσα δείγματα γραφής όλο το διάστημα που κρατάει το τιμόνι του ιδρύματος και έχει πείσει και τον πιο ανυποψίαστο ή δύσπιστο πολίτη για το ποια συμφέροντα υπηρετεί. Το ζήτημα όμως είναι ότι και η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας μέχρι ώρας ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων εφαρμόζοντας δυστυχώς τους δικούς τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας εκτός από την κατανόηση τους για τα προβλήματα μας και σε ένα αρραγές μέτωπο πάλης και διεκδίκησης προκειμένου να ξαναδώσουμε ζωή στη λειτουργία του νοσοκομείου μας. Ο ευτελισμός ενός κοινωνικού αγαθού όπως αυτό της δημόσιας υγείας δεν αρμόζει σε εποχές που ο άνθρωπος έχει κατακτήσει τόσα πράγματα. Σήμερα θα έπρεπε να συζητάμε για όλα εκείνα που θα βοηθούσαν την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων που άπτονται της υγείας όπως αυτό της πρόληψης και όχι να προσπαθούμε να σώσουμε τα αυτονόητα όπως αυτό της ασφαλής λειτουργίας ενός νοσοκομείου και μάλιστα καινούριου

 

ΤΟ ΔΣ του ΣΕΝΑ

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Θα μας τρελάνουν

    Τι δεν πληρώθηκαν; Μισθούς; Όχι. Υπερωρίες και νύχτες δεν πληρώθηκαν.Και δεν πληρώθηκαν τους τρεις πρώτους μήνες αλλά μόνο τους δύο! Από τους τρεις! Κι έχουν να πάρουν και κάτι μήνες από προηγούμενα.
    Όσοι το διαβάσατε αυτό καταλάβατε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.