Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Σε καλό δρόμο είμαστε…

Σε καλό δρόμο είμαστε…

sim

Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο ενόψει γιορτών. Πρώτα σε κεντρικό επίπεδο είμαστε κοντά στο να αποφασίσουμε αν μας κάνουν ή όχι οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής. Λένε τις τελευταίες ώρες βουλευτές πως έτσι και αποφασίσει να βάλει μπουρλότο στο κοινοβουλευτικό σύστημα το εν λόγω κόμμα, ψηφίζοντας τον Δήμα, κάποιοι που ήδη είναι στο «ναι» θα πάνε στο «όχι»! Και καταλαβαίνετε τι θα γίνει μετά… Όπως καταλαβαίνετε τι θα γίνει έτσι και βγει ο Δήμας με τις ακροδεξιές ψήφους. Όχι πάντως  ότι γίνεται  τώρα που οι ίδιες ψήφοι κανέναν δεν ενοχλούν, γιατί είναι αντιμνημονιακές!

Επίσης είμαστε σε καλό δρόμο να μάθουμε πότε ο πρωθυπουργός θα κάνει εκείνη την περίφημη μήνυση στον ΧαΪκάλη. Διότι όλοι είχαμε μείνει με την εντύπωση πως δεν την έκανε γιατί δικαιώθηκε από τη σοβαρότητα του καταγγέλλοντος(και του παραγωγού-μοντέρ-Μήτσου, επίσης)ή γιατί το εξήγησε επαρκώς ο βουλευτής, όπως εξήγησε και ότι-τελικά-τα λεφτά τα έδινε εκείνος στον άλλο (που θα του έδινε άλλα λεφτά, πολλά!) και του έπαιρνε και τόκο 10%! Όχι, «πηγές» μας είπαν πως η μήνυση δεν έχει γίνει γιατί κάνουν αποχή οι δικηγόροι! Είτε για αστείο το είπαν, είτε στα σοβαρά, όλοι καταλαβαίνουμε ότι μόνο εδώ λέγονται και ακούγονται κάτι τέτοια.

Σε καλό δρόμο είμαστε γενικότερα γιατί: α)μεταφράστηκε με μόνο 7 μήνες καθυστέρηση το επικαιροποιημένο μνημόνιο(με μικρό το «μι») και διαβάζοντάς το στο left.gr κατάλαβα πως κανένας δεν ήξερε τι έλεγε, ιδίως, δε, εκείνοι οι κυβερνητικοί που έλεγαν  ότι ζήταγε νέα μέτρα! β) οι αγροτικές επιδοτήσεις έπεσαν κανονικά και δεν είναι καθόλου για χώρα που είναι σε ανθρωπιστική κρίση (αλλά δεν θα ακούσετε και κανέναν να πανηγυρίζει γιατί στο κάτω κάτω αυτά τα έχουμε κερδίσει με τον ιδρώτα μας…)γ) έρχονται εκλογές σαν όλες τις άλλες, κανονικά, και μπορεί να έρθουν κι άλλες, πάλι κανονικά( κατά βάθος να τις θέλουν όλοι για να κινηθεί το…χρήμα) και δ) ο Γιώργος κάνει κόμμα πριν τις εκλογές και όντως… «φλουριά υπάρχουν»!

Πάμε, λοιπόν, για καλές γιορτές. Είναι φανερό ότι έχει κινηθεί κόσμος, έχουν έρθει Αθηναίοι στο Αγρίνιο, είναι κάπως αλλιώς φέτος, οπότε μας παίρνει άνετα να τα κάνουμε μύλος στο επόμενο διάστημα. Τουτέστιν Καλά Χριστούγεννα κι από μένα και αντί άλλου σχολίου: τελικά η περίπτωση εκείνη που ήταν ύποπτη ότι ένα παιδάκι έπαθε σπασμούς σαν παρενέργεια εμβολίου, κατέληξε αλλιώς. Όπως ενημέρωσαν οι γιατροί της μονάδας στη Πάτρα επρόκειτο για σπασμούς που παθαίνουν κάποια παιδιά από πυρετό, λόγω κληρονομικότητας. Πυρετό από οποιαδήποτε αιτία. Το αναφέρω γιατί σίγουρα δεν θα την είδατε πουθενά αυτή την είδηση γιατί δεν κάνει το κατάλληλο γκελ. Ποτέ τα καλά νέα δεν κάνουν καλό γκελ και ποτέ οι λογικές εξηγήσεις δεν αρκούν για να ξεχαστεί η πρώτη εντύπωση. Α, μην ξεχάσω, κάθε χρόνο χάνονται 60 ζωές από τη μηνιγγίτιδα στην Ελλάδα. Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους πρόσφατα από αυτή την αιτία, αν δεν κάνω λάθος στη Ρόδο…

Και πάλι χρόνια πολλά. Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.