Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Σε καλό δρόμο το θέμα τριών οδικών αξόνων

Σε καλό δρόμο το θέμα τριών οδικών αξόνων

Οδεύουν για ένταξη στο ΕΣΠΑ οι οδικοί  άξονες Πλατυγιάλι – Αιτωλικό , Αγρίνιο – Καρπενήσι και Ναύπακτος – Θέρμο

Σε κρίσιμη φάση βρίσκονται σε αυτή τη χρονική συγκυρία οι προσπάθειες για την ένταξη τριών νέων οδικών αξόνων στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για τους οδικούς άξονες Πλατυγιάλι – Αιτωλικό , Αγρίνιο – Καρπενήσι και Ναύπακτος – Θέρμο, ο προϋπολογισμός των οποίων θα ξεπεράσει τα 130 εκατομμύρια ευρώ.
Σε αυτή τη συγκυρία καταβάλλονται από τον υφυπουργό Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Θάνο Μωραΐτη προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί η ένταξη στο ΕΣΠΑ των τριών οδικών αξόνων ο σχεδιασμός των οποίων εδώ και χρόνια έχει παγώσει και οι οποίοι αποτελούν την αιχμή των αναπτυξιακών διεκδικήσεων του Νομού.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο σχεδιασμός είναι να τοποθετηθούν τα δεδομένα σε ρεαλιστικές βάσεις και να αντιμετωπιστούν παράλληλα με αποτελεσματικότητα πολλές προχειρότητες που εντοπίστηκαν.
Σκοπός των συσκέψεων, μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Υποδομών, είναι να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στις μελέτες των έργων ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη ωριμότητα που αποτελεί και βασική προϋπόθεση για την ένταξη των τριών έργων στο ΕΣΠΑ.
Υπηρεσιακοί παράγοντες των δυο υπουργείων με τον συντονισμό του Υφυπουργού κ. Μωραΐτη έχουν υποβληθεί σε αγώνα δρόμου, ώστε τα προβλήματα αυτά να ξεπεραστούν και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν αποκλείεται σύντομα να γίνουν θετικές ανακοινώσεις για την τύχη των έργων αυτών, που σήμερα είναι βαλτωμένα και για πολλούς θεωρούνταν «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» να ξεκολλήσουν και να υλοποιηθούν.
Η ένταξη των τριών οδικών αξόνων στο ΕΣΠΑ, συνεπάγεται διασφάλιση της χρηματοδότησης για την κατασκευή και την ολοκλήρωση των έργων, που πέραν της υπεραξίας που θα προσδώσουν για μεγάλες περιοχές του νομού, θα σηματοδοτήσουν και την δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας, τόσο από την κατασκευή, όσο και από τα οφέλη που θα αποφέρουν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.