Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε ο δήμος I.Π.Μεσολογγίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε ο δήμος I.Π.Μεσολογγίου

Με προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία στην ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων

Σε πύρινη πολιορκία βρίσκεται από το μεσημέρι η πόλη του Μεσολογγίου, καθώς μέχρι και αυτή την ώρα μαίνονται ανεξέλεγκτα δυο πυρκαγιές στο ΒΑ και ΒΔ τμήμα της πόλης στο ύψος των αρχαιολογικών χώρων της Καλυδώνας και Πλευρώνας αντίστοιχα.
Ταυτόχρονα η Π.Υ. Μεσολογγίου έχει να αντιμετωπίσει ακόμη μια πυρκαγιά στη Πεντάλοφο που και αυτή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Οι δυνάμεις της πυρόσβεσης έχουν μεγάλο αντίπαλο το δυνατό αέρα, αλλά και τη μειωμένη δύναμή τους αφού από χθες δυνάμεις της Π.Υ. Μεσολογγίου έχουν μεταβεί σε Αμφιλοχία και Θέρμο για την αντιμετώπιση των εκεί πυρκαγιών. Από τις 5 το απόγευμα περίπου το έργο των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν και εναέρια μέσα.
Αν μέχρι τη δύση του ηλίου δεν περιοριστούν τα μέτωπα τότε είναι βέβαιο ότι από το μέτωπο της Καλυδώνας θα κινδυνεύσει ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου και το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεώνος. Ενώ από το μέτωπο της Πλευρώνας θα κινδυνεύσει ο υποσταθμός της ΔΕΗ με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει χωρίς ηλεκτρικό η περιοχή.
Η καταστροφική πυρκαγιά και στα δυο μέτωπα έχει κάψει χιλιάδες ελαιόδεντρα, παλιές αγροικίες και αποθήκες.
Τέλος με προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία στην ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων, αφού η κίνηση διοχετεύεται από παρακαμπτηρίους δρόμους.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Καίγεται το δάσος του Αη Συμιού

Οι φόβοι για την επέκταση της πυρκαγιάς στην περιοχή του ιστορικού μοναστηριού του Αγίου Συμεώνος δυστυχώς επιβεβαιώνονται, καθώς οι φλόγες έχουν κάψει ένα μεγάλο μέρος του πανέμορφου δάσους που περιβάλλει τη μονή.
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:Φόβοι ότι κάηκε ο Αη Συμιός
Φόβοι ότι η ιστορική μονή του Αγίου Συμεώνος στο Μεσολόγγι έχει παραδοθεί στις φλόγες εκφράζονται την τελευταία ώρα, αφού είναι αδύνατη η προσέγγιση της μονής από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και μαρτυρίες κάνουν λόγο για μεγάλες φλόγες που ξεπηδούν από την περιοχή της μονής.
Παράλληλα το πύρινο μέτωπο φθάνει αυτή την ώρα (19:08) Στα πρώτα σπίτια της ανατολικής πλευράς του Αγίου Θωμά στον κόμβο του ΤΕΙ.
 
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε πριν από λίγο ο δήμος Μεσολογγίου ύστερα από την υποβολή σχετικού αιτήματος που υποβλήθηκε από τη δημοτική αρχή, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς.
Ήδη έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός «Χίλια Σπίτια» οι κάτοικοι του οποίου μεταφέρονται στο δημοτικό στάδιο Μεσολογγίου.
Οι δυνάμεις της πυρόσβεσης επικεντρώνουν αυτή την ώρα τις προσπάθειες τους στην περιοχή του ΧΥΤΑ προκειμένου να αποφευχθεί η επέκτασή της στο χώρο για ευνόητους λόγους.
Όσον αφορά το μοναστήρι του Άγιου Συμεώνος τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τελικά η φωτιά δεν επεκτάθηκε στον Ιερό Ναό αλλά περιορίστηκε στον περίβολο της μονής
 
NEOTEΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:εξετάζεται και πάλι το ενδεχόμενο της διακοπής της κυκλοφορίας στην ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων
Νέα αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην περιοχή της Καλυδώνας θέτει σε κινητοποίηση τις πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς και πάλι στο ύψος του πρώτου κόμβου στο Ευηνοχώρι έχει σχηματιστεί νέο μέτωπο που κατευθύνεται νότια προς την εθνική οδό.Αυτή την ώρα εξετάζεται και πάλι το ενδεχόμενο της διακοπής της κυκλοφορίας στην ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
 
Μessolonghinews

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.