Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Σημαντική μέρα για την Υγεία στο Νομό

Σημαντική μέρα για την Υγεία στο Νομό


Mια σημαντική μέρα για τον τομέα της Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία ήταν η σημερινή καθώς ουσιαστικά σήμανε την ολοκλήρωση της σημαντικότερης σχετικής υποδομής στην ιστορία του Νομού.
Η παρουσίαση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας εκδήλωσης εγκαινίων έστω και αν δεν κόπηκε κορδέλα. Ο αγιασμός από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά, οι ομιλίες και κυρίως η παρουσία πλήθους κόσμου που από νωρίς κατέκλυσε τους χώρους , προσέδωσαν στην εκδήλωση πανηγυρικό χαρακτήρα. Το ζητούμενο βέβαια πλέον είναι η άμεση λειτουργία του Νοσοκομείου και οι τελευταίες πληροφορίες που αναφέρθηκαν από τον διοικητή Λ.Δημητρογιάννη επιτρέπουν αισιοδοξία πως αυτό θα γίνει άμεσα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε ισόγειο χώρο του κτιρίου, ο οποίος ήταν ασφυκτικά γεμάτος από πολίτες, εκπροσώπους φορέων, αυτοδιοικητικούς παράγοντες αλλά και μέλη από το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου. Όλοι τους είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους ανοιχτούς χώρους των νέων εγκαταστάσεων όπως και έπραξαν οι περισσότεροι έχοντας πλέον έτσι μια άμεση επαφή με το νέο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς και το λόγο πήραν ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός , ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ Γ. Φωτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.
Όλοι εν τάχει εξήραν όσους εργάσθηκαν και αγωνίστηκαν την 15ετία για την κατασκευή του Νοσοκομείου και βέβαια στάθηκαν και στη συμβολή του Μάριου Σαλμά το τελευταίο διάστημα καθώς συνέβαλε καθοριστικά στην ολοκλήρωση του έργου με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απεμπλοκή των διαγωνισμών του εξοπλισμού.
«Το έργο αυτό δεν ανήκει σε έναν ή σε μια κυβέρνηση» τόνισε ο δήμαρχος Αγρινίου ενώ ο Μάριος Σαλμάς συμφώνησε λέγοντας πως το έργο είναι «του λαού που πληρώνει τους φόρους». Ειδική μνεία από τον Παύλο Μοσχολιό έγινε στους δωρητές-ευεργέτες του Αγρινίου Σπύρου και Ελένη Τσικνιά που δώρισαν την έκταση, ανέφερε πως δικαιώθηκαν όσοι επέμεναν για την κατασκευή νέου νοσοκομείου όταν άλλοι στο παρελθόν απλώς ζητούσαν να επεκταθεί το υπάρχον και υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου. Αναφέρθηκε εξάλλου στη διανομαρχιακή σημασία του νέου νοσοκομείου.
Ο περιφερειάρχης Απ.Κατσιφάρας αναφέρθηκε και στη συμβολή της περιφέρειας στο επίπεδο των χρηματοδοτήσεων το τελευταίο διάστημα ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ ανέφερε τα χαρακτηριστικά του έργου, τα στοιχεία των υποδομών αλλά και των πόρων που απαιτήθηκαν. Επίσης αναγνώρισε τη συμβολή του δημάρχου Αγρινίου, του περιφερειάρχη, των τελευταίων διοικήσεων του Νοσοκομείου, του Γ.Μπίνα και του Λ.Δημητρογιάννη και φυσικά ειδική μνεία έκανε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μ.Σαλμά.
« Οι προσπάθειες ετών δίνουν καρπούς για τον τομέα της Υγείας της ευρύτερης περιοχής. Είναι μια ιστορική μέρα , το μεγαλύτερο έργο υγείας που έχει παραδοθεί ποτέ στην Αιτωλοακαρνανία. Η δυσκολία του εγχειρήματος φάνηκε από την αρχή και έγιναν πολλά μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή μέρα. Οι διαγωνισμοί είναι δημόσιοι, οι εταιρίες προσφεύγουν, η οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών ήταν δύσκολη, οι εταιρίες δυσκολεύονταν να δώσουν προκαταβολές στους προμηθευτές και υπήρξαν τεράστια προβλήματα. Όμως όλα αυτά ξεπεράστηκαν» επισήμανε ολοκληρώνοντας ο κ.Σαλμάς.
Όλοι τους μετά τις ομιλίες περιηγήθηκαν στους χώρους του νοσοκομείου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.