Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Σοβαρό πρόβλημα σήμερα στη Διώρυγα Δ20

Σοβαρό πρόβλημα  σήμερα στη Διώρυγα Δ20

unnamedΣοβαρό πρόβλημα υπήρξε σήμερα στη Διώρυγα Δ20 με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή νερού και να μην είναι δυνατή η άρδευση στην πεδιάδα των Οινιάδων, αλλά με την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποκαθίσταται η άρδευση και προστατεύεται η αγροτική παραγωγή της περιοχής.
Το συμβάν οφειλόταν σε ρήγμα στον πυθμένα και στο πρανές της διώρυγας Δ20 με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες απώλειες νερού, ενώ παράλληλα λόγω της διαφυγής νερού και της διάβρωσης του εδάφους, είχε δημιουργηθεί καθίζηση στο παράλληλο στη διώρυγα δρόμο. Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας λόγω του κατεπείγοντος της κατάστασης ανέλαβε πρωτοβουλία για την άμεση και γρήγορη αποκατάσταση της ζημιάς. Έτσι πολύ σύντομα οι αγρότες των Οινιάδων θα μπορούν και πάλι να συνεχίσουν την άρδευση.
Μετά την άμεση παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος από την πλευρά της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ της περιοχής επισκέφθηκαν το γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταρακά Χριστίνας εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη.

unnamed

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.