Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Σταμάτης:«θα επιβληθεί εκ των πραγμάτων η επιστροφή Καραμανλή»

Σταμάτης:«θα επιβληθεί εκ των πραγμάτων η επιστροφή Καραμανλή»

«Ένας ηγέτης αναλαμβάνει τις ευθύνες του» λέει για τον Αντώνη Σαμαρά. Tι απαντά για το μέλλον του στη δημοτική ομάδα.

«Δεν υπάρχει θέμα επιστροφής μου στη Ν.Δ.» λέει στην εφημερίδα «ΓΕΓΟΝΟΣ» ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Σταμάτης. Ξεκαθαρίζει εξάλλου ότι το κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά δεν αφορά το κόμμα του ενώ συνεχίζει σε σκληρό τέμπο για τον πρόεδρο της ΝΔ. λέγοντας πως «ένας ηγέτης αναλαμβάνει τις ευθύνες του». Παράλληλα δηλώνει «καραμανλικός» και εκτιμά πως «θα επιβληθεί εκ των πραγμάτων η επιστροφή Καραμανλή» . Ο κ.Σταμάτης εύχεται «να υπάρξει Κυβέρνηση δεδομένου ότι οι εκλογές τον Ιούνιο θα ήταν μια περιττή πολυτέλεια». Για το μέλλον του στη δημοτική παράταξη του Αγρινίου σημειώνει ότι θα συζητήσει με τους συναδέλφους του πριν πάρει τις αποφάσεις του.Αναλυτικά: 

Ποια είναι η εκτίμησή σας; Υπάρχει περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης ή θα οδηγηθούμε σε εκλογές τον Ιούνιο;

Εγώ ελπίζω, πιστεύω και εύχομαι να υπάρξει Κυβέρνηση δεδομένου ότι οι εκλογές τον Ιούνιο θα ήταν μια περιττή πολυτέλεια. Νομίζω ότι πρέπει να ακουστεί η πρόταση που κάναμε ως Ανεξάρτητοι Έλληνες: Κυβέρνηση οικουμενική, κυβέρνηση ειδικού σκοπού, εθνικού σκοπού όπως διατύπωσε χθες στην απάντησή του ο κ. Καμμένος, έτσι ώστε να αρχίσουν να τρέχουν τα θέματα, με κάποιες προϋποθέσεις τις οποίες έχουμε γνωστοποιήσει και με συμμετοχή μας ή με ψήφο εμπιστοσύνης. Απαραίτητη προϋπόθεση και απαραίτητος όρος βέβαια είναι η τήρηση αυτών των δεσμεύσεων τις οποίες εμείς ζητήσαμε, τουλάχιστον για τη δική μας πλευρά.

Φωτό από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα στην Αιτωλοακαρνανία; Ειδικότερα για το κόμμα σας, αλλά και πως το σχολιάζετε συνολικά;

Καταρχήν θέλω να εκμεταλλευτώ τη συζήτησή μας για να εκφράσω ,μέσω της εφημερίδας σας, τις ευχαριστίες μου στους Αιτωλοακαρνάνες γιατί με ακούσανε, με στηρίξανε και με τιμήσανε με τη ψήφο τους. Πραγματικά αυτό μου δημιουργεί επιπλέον ευθύνες για τη νέα μου θητεία στο Κοινοβούλιο και βέβαια επειδή είμαι ένας άνθρωπος που έχω το θάρρος να σας κοιτάζω στα μάτια, θέλω απλά να σας πω ότι είμαι παρών. Το αποτέλεσμα στην Αιτωλοακαρνανία είναι ικανοποιητικό, γιατί είναι συναφές περίπου με το αποτέλεσμα της χώρας. Ο χρόνος μας ήταν λίγος για να μεταδώσουμε τις σκέψεις και τις απόψεις μας. Σε αυτές τις εκλογές δεν απευθυνθήκαμε ανοιχτά στο κόσμο. Μιλήσαμε μεταξύ μας και χειροκροτηθήκαμε μεταξύ μας. Εγώ αν γίνουν εκλογές θα κάνω ανοιχτές συγκεντρώσεις για με ακούσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Θεωρείται ότι θα έχει απήχηση το κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά στα κεντροδεξιά κόμματα;

Οι εκτιμήσεις μου είναι αυτές που έχουν γίνει και δημοσίως και για το αποτέλεσμα γενικά στην Ελλάδα. Νομίζω ότι έκλεισε ο κύκλος της Μεταπολίτευσης. Έκλεισε και τυπικά γιατί ουσιαστικά είχε κλείσει νωρίτερα, λόγω των φοβερών λαθών και εγκλημάτων που είχαν κάνει τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα. Αναφέρομαι στο κουκούλωμα της υπόθεσης Ζήμενς. Αναφέρομαι στην απόφαση που πήραν τελευταία στιγμή να ενισχύσουν οικονομικά τα κόμματά τους , χωρίς να έχουν την ευαισθησία να κρίνουν σε πια κατάσταση βρίσκεται ο ελληνικός λάος, την απόφαση που πήραν γενικότερα να κρατήσουν οι δύο αρχηγοί δύο προσωπικά κόμματα διασπώντας μεγάλες παρατάξεις. Και βέβαια αυτό είναι κάτι που το έλεγα όλη τη χρονιά και επειδή αυτό αφορά τον κ. Σαμαρά ο οποίος προσπάθησε και προσπαθεί να επαναδημιουργήσει την Πολιτική Άνοιξη. Δεν τον ένοιαξε καθόλου η ιστορία, η προσφορά και η συνολική εκτίμηση που αφορά την μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη. Δεν μας αφορά λοιπόν το κάλεσμα αυτό. Ασφαλώς εγώ έχω διακηρύξει ότι ανήκω στην κεντροδεξιά παράταξη πολλές φορές, το λέω και σήμερα, αρκεί να επανέλθει η παράταξη στις θέσεις που είχε και βέβαια να αποκολληθεί από τον κ. Σαμαρά.

Εκτιμάτε ότι ο Κώστας Καραμανλής πρέπει να έχει ρόλο στο μέλλον;

Νομίζω ότι αυτό είναι μια εξέλιξη που θα επιβληθεί εκ των πραγμάτων, και δεν σας κρύβω ότι εγώ προσωπικά είμαι Καραμανλικός . Το λέω απερίφραστα: πιστεύω στον Καραμανλή, πιστεύω στην ηγετική του μορφή. Άλλωστε ο Καραμανλής σε αυτές τις εκλογές αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο γιατί ο ελληνικός λαός παρότι αναζήτησε ηγέτη δεν βρήκε ηγέτη και ο μόνος αυτήν την ώρα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία είναι ο Κώστας Καραμανλής. Η επιστροφή του είναι μία σίγουρη εξέλιξη, απλά ο χρόνος δεν είναι σήμερα. Θα είναι πάντως πολύ σύντομα.

Υπό ποιες προϋποθέσεις εσείς θα επιστρέφατε στη Ν.Δ. ;

Δεν υπάρχουν τέτοιες προϋποθέσεις, δεν υπάρχει θέμα επιστροφής μου στην Ν.Δ. Εγώ ανήκω στην Κεντροδεξιά, εκεί θα παραμείνω , εκεί θα ανήκω… Και κυρίως στην Κεντροδεξιά που αντιμάχεται το μνημόνιο , την κατάθλιψη, την κατάντια του Λαού. Γι αυτόν παλεύω, για τα παιδιά μας παλεύω, για να ζήσουν σε μια καλύτερη κοινωνία και σ’ ένα καλύτερο αύριο. Όχι σ’ ένα αύριο που τουλάχιστον για τα επόμενα τριάντα χρόνια είναι απόλυτα δεσμευμένο και καταθλιπτικό.

Έχετε χρησιμοποιήσει σκληρούς χαρακτηρισμούς για συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. Για ποιους λόγους το κάνατε;

Τους θεωρώ επικίνδυνους. Βέβαια ο κ. Σαμαράς μόλις χθες απομάκρυνε τους πιο επικίνδυνους από τους συνεργάτες του. Αφού βεβαίως τον ένα τον εξέλεξε βουλευτή και θα τον υποστεί η Βουλή των Ελλήνων. Όμως αυτό δεν αρμόζει στη συμπεριφορά και το ήθος ενός ηγέτη. Ένας ηγέτης αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Φεύγει πρώτα αυτός και παίρνει μαζί του βεβαίως και αυτούς τους συνεργάτες που ο ίδιος καταδίκασε. Η συνευθύνη ανήκει σε όλους και όχι σε κάποιους συνεργάτες.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει ζήτημα για τη δημοτική παράταξη στην οποία ηγείστε, καθώς αυτή το 2012 στηρίχθηκε από την Ν.Δ. ενώ πλέον εσείς είστε απέναντι από τη Ν.Δ. Ποια είναι η θέση σας για το θέμα αυτό;

Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα, κι αν υπάρχει θα το συζητήσω με τους συναδέλφους μου εκλεγμένους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα ακούσω τη δική τους θέση , την δική τους άποψη. Βέβαια δεν πρόκειται να συγκρουστώ μαζί τους ή να διαφωνήσω. Εκείνο το σημείο όμως που πρέπει να υπενθυμίσω, είναι ότι εμάς μας στήριξε η κοινωνία σε πολύ μεγάλο βαθμό προερχόμενη από διάφορες πλευρές του πολιτικού χώρου. Βεβαίως είχαμε το χρίσμα του χώρου της Ν.Δ. η οποία τότε ήταν η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και εμείς παραμένουμε σε αυτήν την μεγάλη παράταξη. Παρόλα αυτά δεν έχω καμιά διάθεση να διαφωνήσω με τους συναδέλφους μου τους συνεργάτες μου, όπως είμαστε όλοι, θα το συζητήσουμε θα ακούσω την άποψή τους και εν συνεχεία θα πάρω την απόφαση.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.