Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Στην κόψη του ξυραφιού το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου

Στην κόψη του ξυραφιού το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου

Κινδυνεύουν να μείνουν από πετρέλαιο τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ στα μέσα του τρέχοντος μήνα, διότι δεν εισπράττουν τα χρήματα που οφείλει κυρίως η περιφέρεια και οι δήμοι της περιοχής

Κίνδυνος υπάρχει να ξεμείνουν από πετρέλαιο τα 20 λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου περίπου στις 20/3, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου κ. Κώστα Κατσακιώρη, αν δεν πληρωθούν. Τα χρήματα που χρωστάει κυρίως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και δήμοι στο αστικό ΚΤΕΛ αγγίζουν… σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Μόνο για τα μαθητικά δρομολόγια η περιφέρεια χρωστάει στο Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου χρήματα που αντιστοιχούν στον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2011. Για το 2012 οι μήνες που οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων είναι απλήρωτοι επίσης από την περιφέρεια είναι ο Μάρτιος, ο Απρίλιος, ο Μάιος και ο Ιούνιος. Ο Καλλικρατικός πλέον δήμος Αγρινίου οφείλει τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο, το Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2012 όσο και του 2013.

Τα χρωστούμενα αυτά εισέρχονται κυρίως από τους παλιούς δήμους που ενσωματώθηκαν στο Δήμο Αγρινίου. Συνολικά για τα μαθητικά δρομολόγια, τα χρήματα που οφείλονται στο Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου είναι 400 χιλιάδες ευρώ. Ο δήμος Θέρμου χρωστάει 100 χιλιάδες ευρώ, ενώ απλήρωτοι είναι οι ιδιοκτήτες του Αστικού ΚΤΕΛ και για το πρόγραμμα «συν – κοινωνία», πρόγραμμα από το οποίο έπρεπε να εισπράξει το Αστικό ΚΤΕΛ 707 χιλιάδες ευρώ. Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τους δήμους Αγρινίου και Θέρμου, ο μόνος που έχει κάνει διακανονισμό και πληρώνει κανονικά, έστω και με καθυστέρηση τριών μηνών είναι ο δήμος Αγρινίου, όπως μας πιστοποιεί ο κ. Κατσακιώρης.

Την ίδια στιγμή τονίζει πως δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση πανελλαδικά με την πρόνοια για την δωρεάν μεταφορά των ΑμεΑ και έτσι μεταφέρει δωρεάν ακόμη και τα άτομα αυτά το Αστικό ΚΤΕΛ.

Το πρόβλημα φυσικά είναι ότι αν δεν πληρωθούν οι ιδιοκτήτες των 20 λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου, τι θα απογίνουν στις 20/3, σε λίγες μέρες δηλαδή, οι 2.500 μαθητές της περιοχής. Βέβαια σύμφωνα με τον κ. Κατσακιώρη, ήδη υπάρχει πρόβλημα με τα χρήματα, αλλά, επειδή έχουν γίνει συμφωνίες, όλα τα δρομολόγια δεν πρόκειται να αλλάξουν, ενώ ότι περικοπές δρομολογίων ήταν να γίνουν, έγιναν στις αρχές του έτους. Η πιο σημαντική περικοπή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών ήταν αυτή της δημοτικής συγκοινωνίας από και προς το Δοκίμι τις απογευματινές ώρες. Βέβαια η εν λόγω περικοπή του δρομολογίου προβλέπονταν από τη σύμβαση που υπέγραψε το Αστικό ΚΤΕΛ με το δήμο Αγρινίου.

Κώστας Χονδρός-Εφημερίδα «Συνείδηση»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.