Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Στην Αιτωλοακαρνανία το Σάββατο ο Γερουλάνος

Στην Αιτωλοακαρνανία το Σάββατο ο Γερουλάνος

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα επισκεφθεί την προσεχή Παρασκευή και το Σάββατο 13 και 14 Μαΐου ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος ύστερα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Η επίσκεψη του κ. Γερουλάνου εντάσσεται στον κύκλο επαφών που έχει ξεκινήσει σ’ ολόκληρη την χώρα και στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την ενιαία στρατηγική ανάπτυξης στους τομείς του Πολιτισμού, του Τουρισμού και του Αθλητισμού.

Ο κ. Γερουλάνος θα επισκεφθεί αρχικά την Πάτρα όπου το μεσημέρι της Παρασκευής θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη και με εκπροσώπους φορέων και αρχών ενώ θα ξεναγηθεί και στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.

Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Υπουργός θα βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία και θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για ζητήματα που αφορούν στον κλάδο του Τουρισμού στην Δυτική Ελλάδα ενώ στο πρόγραμμα του θα περιληφθεί και επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά την παρουσία του κ. Γερουλάνου στη Δυτική Ελλάδα θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί η πορεία μιας σειράς ζητημάτων, με έμφαση σε πολιτιστικές υποδομές και δράσεις, στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας αλλά και σε θέματα που αφορούν στον αθλητικό σχεδιασμό στην Περιφέρεια.

«Η επίσκεψη του κ. Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού μας δίνει μια σημαντική ευκαιρία να συζητήσουμε σε βάθος την πορεία έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών που αποβλέπουν στην τόνωση της τουριστικής ανάπτυξης, στην ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και στην ενίσχυση της αθλητικής δραστηριότητας στη Δυτική Ελλάδα μέσα από έναν ολοκληρωμένο και βιώσιμο σχεδιασμό», τονίζει σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Και προσθέτει: «Ο κ. Γερουλάνος απεδέχθη αμέσως την πρόσκληση που του απευθύναμε και θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικά γι’ αυτό. Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία οι τομείς του Πολιτισμού, του Τουρισμού και του Αθλητισμού δίνουν διέξοδο και ταυτόχρονα δημιουργούν συνθήκες ανάταξης των τοπικών οικονομιών».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.