Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ: Οι προσπάθειες για Αριστερή παρένθεση δεν θα περάσουν

συριζα«Κάλεσμα -ενότητας –στήριξης-αγώνα», τιτλοφορείται η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία υπογράφουν η πλειοψηφία των στελεχών αλλά όχι όλα (ούτε ο Συντονιστής της Ν.Ε.)  καθώς καποια διαφωνησαν συντασσόμενα με τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας.
Η εν λόγω ανακοίνωση υπογραμμίζει πως «η πεντάμηνη «διαπραγμάτευση» σ’ αυτό το εχθρικό περιβάλλον, κατέληξε σε μια προσωρινή ήττα του πολιτικού μας σχεδίου». «Κατανοούμε κάθε πικρία, απογοήτευση που έφερε σε όλους μας αυτή η επώδυνη και άδικη συμφωνία που καλούμαστε να εφαρμόσουμε», αναφέρουν τα στελέχη ωστόσο υπογραμμίζουν: « Στεκόμαστε αγωνιστικά στο πλευρό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης γιατί πιστεύουμε ότι έδωσε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για την καλύτερη έκβαση αυτής της μάχης». Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΚΑΛΕΣΜΑ -ΕΝΟΤΗΤΑΣ –ΣΤΗΡΙΞΗΣ-ΑΓΩΝΑ
Της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νιας

Μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για την κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και το κόμμα μας το ΣΥΡΙΖΑ, νοιώθουμε την ανάγκη να απευθυνθούμε σε όλους όσους πίστεψαν σ’ αυτό το δύσκολο εγχείρημα, σ’ όλο το λαό της Αιτωλ/νίας.
Κατανοούμε κάθε πικρία, απογοήτευση που έφερε σε όλους μας αυτή η επώδυνη και άδικη συμφωνία που καλούμαστε να εφαρμόσουμε.
Οι πολύπλευροι αγώνες που δώσαμε όλοι μαζί τα τελευταία χρόνια μέσα στα κινήματα, στην πρώτη γραμμή των εργατικών αγώνων, στις δομές αλληλεγγύης, ανέδειξαν το ΣΥΡΙΖΑ σε κύρια πολιτική δύναμη έκφρασης μέσα στους εργαζόμενους τους ανέργους και την νεολαία για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Έτσι για πρώτη φορά αναλάβαμε κυβερνητικές ευθύνες σε ένα περιβάλλον ακραία επιθετικό, με προφανείς αρνητικούς συσχετισμούς. Οι κυρίαρχες ακραία νεοφιλελεύθερες δυνάμεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στην χώρα μας κατέστησαν από την αρχή φανερό ότι θα κάνουν τα πάντα για να αποτελέσει μικρή παρένθεση η κυβέρνηση της Αριστεράς.
Η πεντάμηνη «διαπραγμάτευση» σ’ αυτό το εχθρικό περιβάλλον, κατέληξε σε μια προσωρινή ήττα του πολιτικού μας σχεδίου. Η ήττα αυτή είναι αποτέλεσμα ενός εκβιασμού και του αμείλικτου διλλήματος, «συμφωνία ή άτακτη χρεωκοπία». Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πάει το σχέδιο μας αρκετά βήματα πίσω, να μας αναγκάσει σε αναδίπλωση και προσωρινή υποχώρηση.
Τα σημερινά αδιέξοδα, εκτός των συντριπτικά αρνητικών συσχετισμών, οφείλονται και στις δικές μας αδυναμίες τόσο στη λειτουργία, όσο και σε αυτή καθαυτή την εκπόνηση του πολιτικού μας σχεδίου.
Χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης του αποτελέσματος και με σημαντική παρακαταθήκη το μεγάλο ΟΧΙ που είπε ο λαός μας και η νεολαία του στο δημοψήφισμα της 12ης Ιουλίου δώσαμε μια περήφανη και σκληρή μάχη για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η διεθνοποίηση του Ελληνικού προβλήματος η δημιουργία ρήγματος στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πρωτοφανείς εκδηλώσεις συμπαράστασης απ’ όλες τις χώρες του κόσμου αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τον από εδώ και πέρα αγώνα μας.
Οι ελάχιστες δυνατότητες που αφήνει το κείμενο της συμφωνίας μαζί με την δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους καθώς και το αναπτυξιακό πακέτο πρέπει να γίνουν όπλα στα χέρια της κυβέρνησης και του λαού μας για να μην πληρώσουν πάλι τα συνήθη υποζύγια αλλά αυτοί που χρόνια, ακόμα και σε περιόδους έντονης κρίσης κατάφερναν να έχουν υπερκέρδη να μην πληρώνουν τίποτα και να βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
Στεκόμαστε αγωνιστικά στο πλευρό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης γιατί πιστεύουμε ότι έδωσε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για την καλύτερη έκβαση αυτής της μάχης.
Δεν φυγομαχούμε, δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Νοιώθουμε βαριά την ευθύνη στους ώμους μας.
Απόψεις ότι δεν ψηφίζουμε γιατί δεν το επιτρέπει το ήθος μας στηρίζουμε όμως την κυβέρνηση και κρατάμε τις θέσεις, μάς βρίσκουν σαφώς αντίθετους. Έρχονται σε σύγκρουση με τις αρχές της Αριστεράς για την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη ιδιαίτερα τώρα σε δύσκολες ώρες δημιουργούν ανοιχτή πληγή στο εσωτερικό μας.
Ο αγώνας μας για μια κοινωνία Δημοκρατίας και Αλληλεγγύης συνεχίζεται.
Οι προσπάθειες για Αριστερή παρένθεση δεν θα περάσουν.
Η ιστορία διαρκεί πολύ και είμαστε ακόμη στην αρχή.

ΑΓΓΕΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΖΑΓΚΑ ΕΛΕΝΗ
ΔΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΖΕΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΖΩΗ ΑΝΝΑ
ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΑΝΔΕΛΟΣ ΠΑΝΟΣ
ΜΙΚΡΟΒΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΥΚΡΗΤΗ
ΜΠΙΡΚΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΜΠΙΤΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΠΡΕΖΑ ΤΖΕΝΗ
ΠΛΥΤΑ ΜΑΡΙΑ
ΤΑΦΛΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΟΥΡΟΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΤΣΟΥΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. bag

    Τι βλεπω ,την υπογραφουν κατι παλια πασοκια παλιας κοπης που 30 χρονια μας δουλευανε και τα κομματια του Συν που ειναι ακομη μεσα στο ονειρο του θεου ηλιου τους …ωραια τον χειμωνα καποιοι θα τρεχουν μαζι με τον χαικαλη για να γλυτωσουν απο το γιαουρτωμα!!!!

  2. GEWTIS

    ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ,ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΜΕ,ΨΗΦΗΣΤΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ,ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟ 7 ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ 31 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧ.ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΝ ΚΑΘΕ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗς ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ,ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΕΚ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ,ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ .ΚΡΙΜΑ.!!,)ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΔΕΙΓΜΑ ΕΥΡΕΙΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.ΕΝΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΟΥΜΕ .ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΜΑΧΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΟΥΜΕ Ι ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ,ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.