Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Στη Λέσχη Ανάγνωσης δύο βιβλία της Ακακίας Κορδόση

Στη Λέσχη Ανάγνωσης δύο βιβλία της Ακακίας Κορδόση

ΑΚΑΚΙΑ ΚΟΡΔΟΣΗ
Δεκατρείς φωνές της σιωπής
Τα νοερά καλοκαίρια

Η Λέσχη Ανάγνωσης του Πνευματικού Κέντρου΄΄Στέλιος Τσιτσιμελής΄΄ παρουσιάζει τα βιβλία΄΄Δεκατρεις φωνές της σιωπής΄΄ και ΄΄Τα νοερά Καλοκαίρια΄΄ της Ακακίας Κορδόση
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η κ.Διαμαντοπούλου – Σιούλα Όλγα, φιλόλογος και μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης και η ίδια η συγγραφέας, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 στις 7.00 μ.μ στο Εντευκτήριο του τρένου και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να προστεθούν στην παρέα των βιβλιόφιλων μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα.

Η Ακακία Κορδόση γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Σπούδασε Κλασική Γαλλική Φιλολογία στην Ελλάδα και μοντέρνα φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Ντιζόν, στη Γαλλία. Υπηρέτησε στη Γαλλική Πρεσβεία και στη μέση εκπαίδευση ως καθηγήτρια. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: «Ο εμπρησμός», «Τα νοερά καλοκαίρια», «Σαν μουσική τη νύχτα», «Το διπλό ταξίδι»· τις συλλογές διηγημάτων «Ποιος αν φώναζα», «Γκρίζες μέρες», «Δεκατρείς φωνές της σιωπής» (που κυκλοφόρησε και στη Γαλλία και έλαβε το Μέγα Βραβείο Γραμμάτων του 1991 της Γαλλικής Ακαδημίας), «Οι γερανοί», «Τα χαμένα βήματα του αυτοκράτορα», «Ο μυστικός κόσμος του καθηγητή Αναγνώστου»,
«Ζωγραφισμένος Αύγουστος», τη συλλογή δοκιμίων «Αναλογίες» και «Το Μεσολόγγι της ομορφιάς και του πνεύματος»· τις μελέτες «Μιλήστε μεσολογγίτικα» (βραβείο Ακαδημίας Αθηνών) και «Ο ζωγράφος Τάσος Μαντάς», «Γνωρίστε το Μεσολόγγι», και «Οκτώ γράμματα του Φώτη Κόντογλου στον Δημήτρη Κασόλα», καθώς και το θεατρικό σχεδίασμα «Ένας άνθρωπος που λεγόταν Μπάιρον».
Για το έργο της και την προώθηση της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας που έκανε μ’ αυτό στο εξωτερικό, έχει αναγορευθεί ομόφωνα Επίτιμος Διδάκτωρ της Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.