Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Καραγκούνης: μη αποδεκτή η υποβάθμιση των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου

4Στη σημερινή σύσκεψη που έγινε στην Πρυτανεία της Πάτρας, μετά από πρωτοβουλία της Πρυτάνεως και με τη συμμετοχή των αρμόδιων φορέων, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, επανέλαβε την άποψη της περί μεταφοράς των πανεπιστημιακών τμημάτων Αγρινίου στην Πάτρα και ουσιαστικά την de facto κατάργηση αυτών, σύμφωνα με όσα αναφέρει ανακοίνωση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κ.Καραγκούνη.
Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης τόνισε στην τοποθέτησή του πως καμία υποβάθμιση των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, είτε μέσω του περιορισμού του προυπολογισμού τους, είτε μέσω μετακινήσεων των μελών ΔΕΠ από τα τμήματα αυτά, δε θα είναι αποδεκτή. Υπενθύμισε την εκπεφρασμένη άποψη της Πολιτείας ότι τα πανεπιστημιακά τμήματα όχι μόνο δεν πρέπει να υποβαθμιστούν αλλά να ενισχυθούν. Για κάτι τέτοιο άλλωστε δεσμεύτηκαν διαδοχικά τον τελευταίο χρόνο οι Υπουργοί Παιδείας αυτής της Κυβέρνησης.
“Με βάση τη δέσμεση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανέναν η οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης των πανεπιστημιακών τμημάτων. Στην αντίθετη περίπτωση, η αντίδραση όλων των αρμοδίων και υπευθύνων φορέων του Νομού θα είναι καταλυτική και ηχηρή”, υποστήριξε.
Στη συνεδρίαση ο Κώστας Καραγκούνης ζήτησε, στα πλαίσια του εθνικού διαλόγου που διεξάγεται για την ανώτατη εκπαίδευση, την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο. “Όταν όλη η χώρα καλείται να απορροφήσει πάνω από 20 δις ευρώ στον πρωτογενή τομέα από το ΕΣΠΑ, θα ήταν παράδοξο να μην ενδιαφέρει η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την εργασία κυρίως τώρα που η χώρα μαστίζεται από την ανεργία. Θα ήταν παράδοξο να μην αποτελεί βούληση τόσο της ακαδημαικής κοινότητας όσο και της πολιτείας, η δημιουργία πανεπιστημίου στο Αγρίνιο”, ανέφερε.
Ο βουλευτής ζήτησε από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας να ενιχυθούν οικονομικά τα πανεπιστήμιακά τμήματα και να ακυρωθούν όλες οι μετακινήσεις των ΔΕΠ. Τέλος, ζήτησε σύντομα το Υπουργείο να παρουσιάσει τις απόψεις του για το αν εξετάζει το ενδεχόμενο επανίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Kon/na

    Ρωτηστε τους φοιτητες τι θελουν. Δεν θ’απρεπε να εχουν αποψη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.