Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Στον ίδιο παρονομαστή όποια επένδυση στο Πλατυγιάλι

Στον ίδιο παρονομαστή όποια επένδυση στο Πλατυγιάλι

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της  εφημερίδας “Συνείδηση” στο Πλατυγιάλι έχει αρχίσει ένας νέος κύκλος επαφών για να υπάρξει εκεί κάποια επένδυση, που θα φέρει  θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή. Οι τελευταίες πληροφορίες επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ  ότι όντως υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρίες Αγγλικών και Γερμανικών συμφερόντων παρότι οι εθνικές ταμπέλες σε εταιρίες σαν αυτές που φημολογείται ότι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον δεν είναι και πολύ ακριβείς…Το ζήτημα όμως με το Πλατυγιάλι, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, είναι ότι δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε σε σχέση με τις περιβαλλοντικές μελέτες για την ευρύτερη περιοχή, για τις επιπτώσεις αλλά και για τη δυνατότητα να υποστηριχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια με τα υπάρχοντα δίκτυα.

Η ιδιαιτερότητα του Πλατυγιαλιού, ότι δηλαδή πρόκειται για το μοναδικό ιδιωτικό λιμάνι στη χώρα και άρα τυπικά δεν χρειάζεται να εμπίπτει στις διαδικασίες των αποκρατικοποιήσεων, δεν είναι και τόσο προς όφελος της όποιας επένδυσης. Πρώτα γιατί εμπλέκονται αποκλειστικά, πλέον, τράπεζες( με τα γνωστά τους θέματα και προβλήματα) στην ιδιοκτησία του λιμανιού και κατόπιν γιατί ακριβώς αυτή η “ιδιωτικότητα”κάνει πολύ καχύποπτους τους πολίτες στις γύρω περιοχές αλλά και όσους δεν συμφωνούν με επενδυτικές προσπάθειες γρήγορες και όχι ήπιες. Οι πληροφορίες λοιπόν λένε ότι καλώς ή κακώς, όλα τα προηγούμενα χρόνια ούτε ιδιώτες αλλά- κυρίως- ούτε τα αρμόδια υπουργεία έχουν παρουσιάσει σχέδιο για την περιοχή, ενώ επίσης δεν έχουν στα χέρια τους έρευνες και μελέτες που θα έπειθαν ότι μια υποτιθέμενη μεταπώληση ή εκχώρηση θα ήταν για το κοινό καλό. Είμαστε δηλαδή ακριβώς στον ίδιο παρονομαστή που ήμασταν όταν είχε ξανασυζητηθεί το θέμα και μάλιστα με το ενδιαφέρον να είναι και για τη βιομηχανική περιοχή και για ενεργειακή επένδυση.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο επενδυτικό ναυάγιο στη περιοχή(με υποτιθέμενο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου) μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να οφειλόταν στις αντιδράσεις, αλλά στη πορεία μαθεύτηκε ότι οι άνθρωποι του Κατάρ πέθαναν από τα γέλια όταν έμαθαν ότι στα επενδυτικά σχέδια υπήρχε δυνητικός “συνεταίρος” τους, Έλληνας ομογενής από τη Γερμανία, που ήθελε να του βάλει κάποιος κάπου 40 εκατομμύρια για το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας του, που θα…επένδυε στο Πλατυγιάλι! Για γέλια και για κλάματα δηλαδή.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.