Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Οριστικό: φιάσκο στη ΝΔ, αναβάλλονται οι εκλογές…

Οριστικό: φιάσκο στη ΝΔ, αναβάλλονται οι εκλογές…

Πρωτοφανές αυτό που συμβαινει και απαξιωτικό για τη Νέα Δημοκρατία. Η διαδικασία εκλογής προέδρου είναι στον αέρα. Δεν λειτούργησε το online σύστημα. Σε τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας ξεκίνησε χειρόγραφα αλλά σταμάτησε και αυτή η διαδικασία.
ndΕπί της ουσίας η διαδικασία είναι στον αέρα, αφού η εταιρεία, όπως καταγγέλλεται, δεν κατάφερε να περάσει το λειτουργικό σύστημα στις ταμπλέτες, ενώ απουσιάζουν ακόμα και χειριστές των μηχανημάτων.
Σε ορισμένα εκλογικά τμήμα (όπως αυτό του Αγρινίου όπου είναι συγκεντρωμένος κόσμος για να ψηφίσει και σε άλλα της Αιτωλοακαρνανίας) έχει ξεκινήσει η διαδικασία χειρόγραφα, αλλά η νομική υπηρεσία του κόμματος τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Πάντως, μεταξύ των υποψηφίων και της ΚΕΦΕ υπήρχε εδώ και καιρό συμφωνία να διακοπεί η ψηφοφορία και να μη συνεχιστεί χειρόγραφα, όπως το 2009, σε περίπτωση που διακοπεί η λειτουργία του μηχανογραφικού ελέγχου των ψηφοφόρων λόγω φοβιών για νοθεία.
Τα προβλήματα είχαν παρατηρηθεί από το Σάββατο όταν σύμφωνα με πληροφορίες για πολλούς από τους φορητούς υπολογιστές (λάπτοπ) που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στη σημερινή διαδικασία δεν υπήρχαν φορτιστές ενώ περαιτέρω πρόβλημα δημιούργησε η σειρά αντικρουόμενων οδηγιών που εστάλησαν τις προηγούμενες ημέρες προς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.
Μόνο που σήμερα δεν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα και άρα μένει να αποφασίσουν οι τέσσερις υποψήφιοι εάν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία χειρόγραφα, σε περίπτωση που η εταιρεία δεν βρει λύση.
Αναβολή της διαδικασίας των εκλογών ζητάει μάλιστα  ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ ανέφερε πως αν δεν γίνει δεκτή η εισήγησή του δεν θα είναι υποψήφιος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε με ανάρτησή του στο twitter ότι δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής και συνέστησε στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 9.00 πμ αναμένοντας ενημέρωση.
O Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε στο twitter ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν τόσα προβλήματα στη διαδικασία,να ταλαιπωρούνται κ να αποθαρρύνονται οι νεοδημοκράτες και ζήτησε άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε μέσω twitter να μην ξεκινήσουν να πηγαίνουν να ψηφίσουν ακόμα οι νεοδημοκράτες. «Συγγνώμη στον κόσμο διότι τεχνικό πρόβλημα δεν επιτρέπει ακόμα την διεξαγωγή των εκλογών. Τι να πω;».

Νεώτερη ενημέρωση 10.15: Η διαδικασία σταμάτησε και στα εκλογικά τμήματα που διεξαγόταν  χειρόγραφα. Οργισμένοι οι νεοδημοκράτες που βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα.

Νέωτερη ενημέρωση 10.30: Την απόφαση να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε πολλά εκλογικά σημεία.Η ΚΕΦΕ υποστηρίζει ότι «η εταιρεία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής εκλογών δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της».

Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ έχει ως εξής:Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.
Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται.

Νεώτερη ενημέρωση 11.00: Στο εκλογικό κέντρο που λειτουργεί στον πρώην σταθμό τρένων στο Αγρίνιο μέχρι την ώρα της οριστικής απόφασης για διακοπή της διαδικασίας είχαν ψηφίσει 60-70 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι τις πρωινές ώρες. Λίγα στελέχη που παραμένουν στον χώρο είναι εμφανώς οργισμένα ενώ ακόμη και τώρα πολίτες προσέρχονται να ψηφίσουν καθώς δεν είχαν ενημέρωση για τις εξελίξεις και έκπληκτοι μαθαίνουν τι συνέβη.

Η εικόνα στις 11.00 έξω από το εκλογικό κέντρο στο Αγρίνιο
Η εικόνα στις 11.00 έξω από το εκλογικό κέντρο στο Αγρίνιο

κατάλογος

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. pol

  Τελικά σε αυτη την χώρα δεν λειτουργεί ΤΙΠΟΤΕ!!!!
  Μόνο παχειά λογια και φαμφάρες απο όλους.
  Όλοι τους είναι Ανικανοι να οργανώσουν ενα κράτος που ισοπέδοσαν οι “Ιδιοι”, τόσο στα του οίκου τους , όσο και για τα εθνικά θέματα!!!
  Οι οργανωτικές επιτροπές και οι Γενικοί Γραμματείς και φαρισαίοι να πάνε μην πω που ??????? γιατί δεν κανουν ούτε για ανειδύκευτοι εργάτες.
  Δεν παει άλλο με την ανοργανωσιά και την προχειρότητα του καθε ενός βολεμένου εις βάρος του Ελληνα που εξαθλίωσαν και τον πεθαίνουν μερα με την ημέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.