Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Στο άγνωστο οι ομάδες της Δ’ Εθνικής

Στο άγνωστο οι ομάδες της Δ’ Εθνικής

Περιμένουν αποφάσεις για τους ομίλους ελπίζοντας σε… διευκολύνσεις

Εν αναμονή των αποφάσεων που θα ληφθούν για το νέο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής βρίσκονται οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτό, καθώς τις προηγούμενες μέρες, λόγω της θριαμβευτικής πορείας της Εθνικής Νέων, το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Ομοσπονδίας στράφηκε… στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου έγινε ο τελικός του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Πλέον το θέμα επιστρέφει στην ημερήσια διάταξη, καθώς είναι πολλές οι Ενώσεις που μεταφέρουν πιέσεις από τις ομάδες τους προς την ΕΠΟ να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Και όπως είναι γνωστό, πονοκέφαλος για όλους αποτελεί ο καταρτισμός των ομίλων. Στην κατηγορία συμμετέχουν περίπου εκατό ομάδες, οι περισσότερες εκ των οποίων προβληματίζονται με το ενδεχόμενο, σε μια τόσο δύσκολη εποχή, ν’ αυξήσουν κατακόρυφα τα έξοδά τους λόγω των μεγάλων μετακινήσεων.

Η περίοδος είναι προεκλογική για την Ομοσπονδία και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αντιστάσεις σε τέτοιου είδους πιέσεις είναι πιο χαλαρές. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου. Και οι Ενώσεις θα κληθούν να επιλέξουν και πρόσωπα και… υποσχέσεις.

Εκτιμάται ότι τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει το Δ.Σ. και εκεί θα φτάσουν από τους εκπροσώπους των ΕΠΣ δεκάδες προτάσεις – αιτήματα των Σωματείων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει με τις ομάδες των νησιών, που είναι υποχρεωμένες να κάνουν συχνά μεγάλα ταξίδια. Για παράδειγμα η Κρήτη είχε μέχρι τώρα δικό της όμιλο, αλλά με τις μειώσεις έμειναν οχτώ ομάδες. Οι δε όμιλοι από δέκα έχει αποφασιστεί να γίνουν έξι. Πού θα πάνε, λοιπόν;

Οι σκέψεις να διατηρηθεί στο προβλεπόμενο ο αριθμός των ομάδων, αλλά να μοιραστούν σε περισσότερους ομίλους, είναι αυτές που κυριαρχούν στις ανεπίσημες συζητήσεις που γίνονται. Κάποιοι προτείνουν οχτώ ομίλους που ο καθένας θα έχει από περίπου 12 ομάδες. Άλλοι δέκα ομίλους των δέκα ομάδων ο καθένας. Και όλο αυτό το διάστημα αναζητούν νομική φόρμουλα να ξεπεράσουν τις δεσμεύσεις που προέρχονται από το γεγονός ότι οι αλλαγές είχαν αποφασιστεί να είναι συγκεκριμένες και ενταγμένες στην προκήρυξη του πρωταθλήματος από πέρσι.

Μικρό το κακό για τις δικές μας

Για τις δύο ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας στο πρωτάθλημα, το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο όσο για πολλές άλλες ομάδες. Υπάρχουν τρόποι σχηματισμού ομίλου στον οποίο οι αποστάσεις δεν θα είναι υπερβολικές. Είτε έξι παραμείνουν οι όμιλοι, είτε αλλάξει ο αριθμός τους σε οχτώ ή δέκα και αντίστοιχα η κατανομή των σωματείων.

Ακόμα και αν ο όμιλος προέλθει από ενοποίηση του 5ου (Βορειοδυτική Ελλάδα) και του 6ου (Δυτική Πελοπόννησος), η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται στο μέσο αυτής της ποδοσφαιρικής περιφέρειας. Πόσο μάλλον αν το εύρος περιοριστεί.

Οπότε, η ΑΕ Μεσολογγίου και ο Άρης Αιτωλικού, δεν «καίγονται» τόσο πολύ. Άλλα ζητήματα τους απασχολούν, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και της επικείμενης συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

Μεταγραφές η ΑΕΜ

Στην ΑΕΜ κυριαρχεί η προσπάθεια ενίσχυσης της ομάδας και έχει πολλά ανοικτά μεταγραφικά μέτωπα. Επισήμως έως τώρα έχει αποκτήσει τον αμυντικό Χρήστο Μαντέλο, ο οποίος έχει περάσει στο παρελθόν από τους «κανονιέρηδες» και συμφώνησε να επιστρέψει μετά τη θητεία του στον Ολυμπιακό Λουτρακίου, τις Βρασίες Άργους και τον Όμηρο Νεοχωρίου. Πρόσφατα πρόσθεσε στο ρόστερ και τον αριστερό χαφ Αντώνη Σταυρόπουλο, που έχει αγωνιστεί στον Ναυπακτιακό Αστέρα και τον Φωστήρα.

Έχουν συμφωνήσει επίσης και απομένει το τυπικό για την απόκτησή τους, ο αμυντικός Γιώργος Καντάνης από την ομάδα Νέων του Παναιτωλικού και ο επιθετικός του Αμφίλοχου Απόστολος Τσιούνης.

Ο επιθετικός Θανάσης Καβαλάρης που αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο χάνεται καθώς προτίμησε τον Βύζαντα Μεγάρων και έτσι εντείνεται η προσπάθεια ανανέωσης της συνεργασίας με τον Χρήστο Πέντσα. Μάλιστα πληροφορίες μας λένε, ότι είναι σε καλό δρόμο η παραμονή του στην ομάδα. Η περίπτωση του Κώστα Πελέκη θα εξαρτηθεί από την απόφασή του να επιστρέψει ή όχι στο Αγρίνιο.

Η διοίκηση έχει αρχίσει κύκλο επαφών με τους παίκτες που αγωνίστηκαν πέρσι στην ομάδα, έχοντας στόχο να κρατήσει τον βασικό κορμό. Συζητήσεις είναι σε εξέλιξη με υποψήφιους για μεταγραφή, κάποιοι εκ των οποίων προσπαθούν να εξαντλήσουν τα περιθώρια μεταγραφής σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας και καθυστερούν τις απαντήσεις τους.

Τα διοικητικά απασχολούν τον Άρη

Στον Άρη, δεν είναι τόσο προχωρημένα τα πράγματα. Προσπαθούν ακόμα να εξασφαλίσουν τις διοικητικές και οικονομικές προϋποθέσεις για την καλύτερη δυνατή παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα στο οποίο επιστρέφει μετά από μακρόχρονη απουσία. Προσπάθεια που άρχισε καιρό πριν, χωρίς μέχρι τώρα να αποδώσει απτά αποτελέσματα. Μέλη της διοίκησης και φίλοι της ομάδας έχουν χτυπήσει αρκετές πόρτες, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν και οικονομικούς παράγοντες και απλούς φιλάθλους σε συστράτευση που θα δώσει τα εχέγγυα για την καλύτερη δυνατή πορεία του Άρη στην κατηγορία.

Περιμένοντας απαντήσεις οι διοικούντες δεν έχουν κάνει σημαντικά βήματα στους υπόλοιπους τομείς. Ούτε ανανέωσαν συνεργασίες με ποδοσφαιριστές, ούτε ασχολήθηκαν ουσιαστικά με τα μεταγραφικά. Ακόμα και η επιθυμία τους να παραμείνει στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας ο Δημήτρης Θεοδοσίου, δεν έχει υλοποιηθεί προς το παρόν.

Ελπίζουν ότι σύντομα θα είναι σε θέση να συγκροτήσουν ένα ισχυρό διοικητικό συμβούλιο και να «τρέξουν» στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα εκκρεμή θέματα.

Του Χρήστου Στούμπου-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.