Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Στο τελικό στάδιο το αντιπλημμυρικό έργο στην Ποταμούλα

Στο τελικό στάδιο το αντιπλημμυρικό έργο στην Ποταμούλα

IMG_0008Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες του έργου «ΕΡΓΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ ΔΗΜΟΥ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ». Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, επισκέφθηκε το χώρο του εργοταξίου του έργου συνοδευόμενος από τον πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας κ. Ηλία Τσούνη, υπηρεσιακούς παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και από τον ανάδοχο εργολάβο και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την σημαντική πρόοδο των εργασιών.
IMG_0012Η συνολική προβλεπόμενη δαπάνη κατασκευής και λειτουργίας του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.648.000,00 € και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του ΕΣΠΑ 2007-2013. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, προβλέπεται η κατασκευή των απαιτούμενων έργων διευθέτησης των χειμάρρων Πλατανόρεμα και Κυπαρισόρεμα που διασχίζουν την Τοπική Κοινότητα Ποταμούλας. Οι παρεμβάσεις γίνονται σε τέσσερις θέσεις (τρεις θέσεις στο χείμαρρο Πλατανόρεμα και μια στο Κυπαρισόρεμα).
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, μετά την επίσκεψη στο υπό κατασκευή έργο δήλωσε τα εξής: «Επισκεφθήκαμε το χώρο που κατασκευάζεται το αντιπλημμυρικό έργο στην Ποταμούλα και είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και είναι στο τελικό τους στάδιο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα  ευελπιστούμε ότι μέσα στο Φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί το έργο, εάν φυσικά το επιτρέψουν και οι καιρικές συνθήκες. Θέλω να υπενθυμίσω ότι στο σημείο ακριβώς που βρισκόμαστε τώρα και που εκτελούνται εργασίες, τέτοιες μέρες το 2008, μετά από καταστροφική πλημμύρα είχαν χάσει τη ζωή τους δύο κάτοικοι του χωριού ενώ προκλήθηκαν μεγάλες ζημίες στις περιουσίες των κατοίκων της Ποταμούλας.
Όταν αναλάβαμε τον Καλλικρατικό Δήμο Αγρινίου μια από τις πρώτες προτεραιότητες μας ήταν ο προγραμματισμός για την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στην Ποταμούλα. Συντάχθηκε η μελέτη του έργου και στη συνέχεια καταφέραμε και το εντάξαμε στο ΕΣΠΑ, κάτι άλλωστε που ήταν και προγραμματική μας δέσμευση και σήμερα διαπιστώνουμε ότι αυτό το έργο σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό και χρήσιμο έργο το οποίο θωρακίζει την περιοχή της Ποταμούλας από τα καιρικά φαινόμενα, διασφαλίζοντας τις ανθρώπινες ζωές αλλά και τις περιουσίες των κατοίκων.
Θέλω να επισημάνω ότι αντίστοιχα έργα σχεδιάζουμε και μελετούμε και θα διεκδικήσουμε να ενταχθούν στο επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο, Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020, ώστε να δημιουργήσουμε ένα αντιπλημμυρικό μέτωπο προστασίας στις περιοχές του Δήμου που παρατηρούνται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα».

IMG_0027

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ
  ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ
  ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
  ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ
  ΣΤΟ ΜΠΕΤΟΝ
  ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ
  ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
  ΝΤΟΠΗΗΗΗΗ

 2. Jimy

  Ti paramythia les esu poios edwse to dikaiwma sto Dimo na gemisei ton topo mpeton kai na katastrepsei ena soro platania. Allo ergo allo mpetonopoiisi twn pantwn gia na konomisoun merikoi.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.