Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Στόχος ο αφανισμός των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων

Στόχος ο αφανισμός των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων

ΣΤΟΧΟΣ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Όλα δείχνουν πως στο τέλος θα επιτύχουν τον στόχο τους οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων της κρίσης και θα οδηγήσουν σε αφανισμό τις μικρές ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις.

Σε μια πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα οικονομική κρίση, που όμοιά της δεν έχει καταγραφεί στην Ελληνική ιστορία τα τελευταία 100 χρόνια, πλήττεται το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και κατά συνέπεια οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.

Σε αυτό, λοιπόν, το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στο εμπόριο και με δεδομένη τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών εξαιτίας των σημαντικών μειώσεων μισθών-συντάξεων και με τη πτώση της ψυχολογίας των πολιτών λόγω ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον, θα περίμενε κανείς οι κυβερνώντες να παίρνουν μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Πριν από λίγο καιρό επανέφεραν το θέμα της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας λες και δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι δεν λείπουν οι ώρες από την αγορά αλλά λείπουν τα χρήματα και η ψυχολογία από τον κόσμο. Γνωρίζουν ότι πλέον οι μικρές επιχειρήσεις έχουν εξαντλήσει τις αντοχές τους και δεν βρίσκονται πλέον στο χείλος του γκρεμού, αλλά στον γκρεμό και με τις αποφάσεις τους, τις οδηγούν στο κλείσιμο.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι συζητείται άλλο ένα μέτρο ενάντια στο εμπορικό κόσμο με την πρόθεση να καταργηθούν οι δόσεις στο ΦΠΑ, μέτρο που ισχύει μέχρι σήμερα και διευκολύνει στις δύσκολες μέρες που περνάμε, αφού υπάρχει έντονη έλλειψη ρευστότητας.

Είναι ανάγκη πλέον να αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι για να μπορέσουν να υπάρχουν και αύριο οι χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που επί δεκαετίες έδιναν έσοδα στο κράτος και βοηθούσαν στο ζήτημα της ανεργίας με την απασχόληση χιλιάδων εργαζομένων, πρέπει τέτοιου είδους αντικίνητρα να σταματήσουν να επιβάλλονται. Αντιθέτως θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης των υποχρεώσεων των εμπορικών επιχειρήσεων με περισσότερες δόσεις, γιατί σε διαφορετική περίπτωση είναι σίγουρο ότι θα δοθεί η χαριστική βολή και η έξοδος από το εμπόριο για τη πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων θα είναι μονόδρομος.

Και σε αυτό το γεγονός την αποκλειστική ευθύνη θα έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται τις τύχες της χώρες τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.