Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Στ. Μάνος: Το Μνημόνιο είναι ήδη κουρελόχαρτο αφού δεν έγινε τίποτε!

Στ. Μάνος: Το Μνημόνιο είναι ήδη κουρελόχαρτο αφού δεν έγινε τίποτε!

Καταιγιστικός ήταν ο Στέφανος Μάνος, δημιουργός του κόμματος Δράση και επικεφαλής- με τον κ. Τζήμερο -στο κοινό ψηφοδέλτιο Δράσης-Δημιουργίας Ξανά και Φιλελεύθερης Συμμαχίας, σε ομιλία του στο Αγρίνιο και το Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ.

Όσοι παραβρέθηκαν στην αίθουσα σίγουρα έμαθαν κάποια πράγματα που αγνοούσαν, από τον τον ίδιο τον κ. Μάνο ο οποίος πήρε το λόγο μετά τους υποψήφιους στο νομό Ιωακείμ Σκόνδρα και Γιώργο Κοτρώνη(επικεφαλής ψηφοδελτίου) και τον υπεύθυνο εκλογικού αγώνα Πάνο Μιχαλόπουλο.

Ο κ. Μάνος στο πρώτο μέρος του λόγου του ανέφερε: “Στις 18 Ιουνίου θα τελειώσουν οι θεωρίες και τα ιδεολογήματα που ακούμε όλες αυτές τις μέρες και θα προσγειωθούμε σε μια πραγματικότητα που είναι πολύ χειρότερη από ότι λένε, ειδικά τα κόμματα που πάνε για το μπόνους των 50 εδρών δηλαδή Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜ.ΑΡ και το κόμμα του κ. Καμμένου. Και η πραγματικότητα είναι ότι στην Ευρώπη όλα γίνονται μετά από εξαντλητικό διάλογο, αλλά με καλή πίστη και με αξιοπιστία που έχουμε όμως χάσει. Εμείς καλλιεργήσαμε την αίσθηση ότι μπορούμε να τους πάρουμε τα λεφτά και μετά να μη χρωστάμε κάτι καθώς δεν έχουν τρόπο να  μας βγάλουν απο την Ε.Ε. και το ευρώ! Κάτι τέτοιο είναι όμως ψέμα  όταν ο συνομιλητής σου διαπιστώνει ότι δεν είσαι ειλικρινής μαζί του και απλά κάποια στιγμή ζητάει τα λεφτά του. Η Ν.Δ. υπόσχεται κάτι που δεν έκανε ποτέ, δηλαδή περικοπή δαπανών και ο ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας λέει ότι θα βάλει 2 φορές περισσότερους φόρους και κυριολεκτώ. Και οι δύο άλλαξαν τα προγράμματά τους απλά και μόνο για τις εκλογές ώστε να γίνουν αρεστοί και να ψηφίσει ο κόσμος κάποιους που λένε ψέματα. Ο κ. Βενιζέλος είπε πρόσφατα στην ΑΔΕΔΥ ότι δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος, ενώ το Μνημόνιο προβλέπει να φύγουν 150 χιλιάδες μέχρι το 2015 και ο κ. Κουβέλης λέει ότι θα επιμηκύνει την προσαρμογή αλλά δε λέει ότι αυτό σημαίνει πρωτογενές έλλειμμα για πιο πολλά χρόνια και άρα νέα δάνεια που απλά δεν υπάρχουν! Όσο για τον κ. Καμμένο αυτός λέει ότι θα προωθήσει μονομερώς την ΑΟΖ μην υπολογίζοντας προφανώς ότι αυτό για τους γείτονες μπορεί να σημαίνει ακόμη και πόλεμο”.

Οι…φιλολαϊκοί

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δράσης, αφού εξήγησε ότι το κόμμα του δεν αλλάζει για να αρέσει γιατί θα άλλαζε μόνο σε άλλες περιστάσεις, όμως αυτές είναι χειρότερες, έφερε παραδείγματα για να καταδείξει ότι τα λεγόμενα “φιλολαϊκά” κόμματα υποκρίνονται. Κυρίως εστάσε στο ΣΥΡΙΖΑ: “Κανείς δε δεσμεύεται όπως εμείς ότι αν είναι βουλευτής και μετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα θα παραιτηθεί γιατί δεν τους συμφέρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ “φιλολαϊκός” αλλά έχει τσεπώσει κάθε επιχορήγηση και έχει πάρει και δάνειο από τράπεζα όπως όλα τα κόμματα που καταγγέλλει. Εμείς δεν έχουμε τέτοια χρηματοδότηση. Αντίθετα λέμε ότι μόνο στην Ελλάδα κάθε ψήφος αξίζει 10 ευρώ τη στιγμή που στη Γερμανία αξίζει 0,70 του ευρώ! Εμείς, λοιπόν, αν βγούμε θα επιστρέψουμε στο ελληνικό δημόσιο 9,3 ευώ για κάθε ψήφο μας! Αντίθετα κάποιοι “φιλολαϊκοί” θα πάρουν για κάθε χρόνο 15 εκατομμύρια φτάνοντας όλοι μαζί στα 65 εκατομμύρια το χρόνο! Μάθετε επίσης ότι οι “φιλολαϊκοί” δεν σας λένε πως το γεγονός ότι δεν υπάρχουν φάρμακα για τους καρκινοπαθείς οφείλεται στο ότι το κράτος από επιλογή έχει αποφασίσει να μην τα δίνει εκεί, αλλά να μην έχουν πρόβλημα χρημάτων οι μάνατζερ και οι χρυσοπληρωμένοι των ΔΕΚΟ και όσοι απλά δεν κάνουν τίποτε. Λένε ότι έχω κάτι με τους δημοσίους υπαλλήλους. Κάθε άλλο, αλλά βάζω προτεραιότητες και δεν χαϊδεύω αυτιά για να πάρω το μπόνους των εδρών”, ανέφερε.

“Ανήθικη στάση”

Ο κ. Μάνος έκανε λόγο για “ανήθικο κράτος” και για “ανήθικη πολιτική στάση όσων ξέρουν όλα αυτά αλλά επιλέγουν να μη λένε αλήθεια”. Τόνισε ότι το κόμμα του είναι ανεπιφύλακτα με την Ε.Ε. και το ευρώ, όχι όμως όπως το λένε όλοι οι άλλοι με αστερίσκους, πολύ απλά γιατί παίζουν με το μέλλον μιας χώρας που αν μείνει μόνη της είναι εκτεθειμένη και ίσως πάει σε μια εθνική ήττα ή καταστροφή. “Μπούσουλας είναι η έκθεση της Εθνικής Τράπεζας πρόσφατα που κάποιοι διάλεξαν να την χαρακτηρίσουν κινδυνολογία. Εκεί εξηγείται σαφώς ότι η αγοραστική δύναμη όλων μας θα μειωθεί στο μισό, όσα λεφτά κι αν παίρνουμε σήμερα, σε περίπτωση επαναφοράς στη δραχμή και αυτό είναι κάτι που το ξέρουν αλλά το κρύβουν”. Ο κ. Μάνος ακόμη είπε ότι το κόμμα του είναι φιλευρωπαϊκό και δεν είναι διαμαρτυρίας αλλά εξουσίας χωρίς να έχει την ψευδαίσθηση ότι θα το ακολουθήσει η πλειοψηφία του κόσμου. Όμως έχει πρόγραμμα και δεσμεύσεις που δεν μπορεί να πάρει άλλος ακριβώς γιατί ξέρει το στόχο. “Είμαστε οι μόνοι που λέμε ότι φταίμε, αλλά και ότι δεν μπορεί να πιστεύει κανείς ότι τα πράγματα θα αλλάξουν χωρίς θυσίες. Ακούσατε κανέναν τους να μιλά για δουλειά, δυσκολίες και θυσίες;” ρώτησε το κοινό.

Η εθνική σύνταξη για όλους και το Μνημόνιο που…δεν υπάρχει

Για το τέλος ο κ. Μάνος φύλαξε τα πιο σημαντικά: “Το Μνημόνιο ήδη δεν υπάρχει! Είναι ένα κουρελόχαρτο γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτε. Συνεχώς αναθεωρούνταν, αλλά τώρα πρέπει να πάμε σε μια νέα συμφωνία,  στην οποία εμείς έχουμε βασικές προτάσεις. Θέλουμε εγγυήσεις ισοσκελισμένων δημοσιονομικών, δραματική μεταρρύθμιση στη φορολογία στο πιο απλό που μπορεί να γίνει και να κρατήσει 10 χρόνια, χωρίς αλλαγή γιατί αυτός είναι ο λόγος που κανένας δεν επενδύει και χωρίς επενδύσεις δεν πρόκειται να βρει κανένας δουλειά. Το κράτος να μην εφεσιβάλλει καμιά απόφαση κατά πολίτη για τα επόμενα χρόνια για να ξεμπλοκάρει το σύστημα και να μην πληρώνει ο φορολογούμενος την ανικανότητα εκτέλεσης των αποφάσεων από τη γραφειοκρατία. Και ζητάμε την υιοθέτηση μιας σύνταξης 700 ευρώ για όλους χωρίς ένσημα και εισφορές για κανένα! Μόνο με τη συμπλήρωση των 67 χρόνων, για τους, δε, αγρότες ίδια σύνταξη και για τις αγρότισσες. Ακούγεται απλό αλλά δεν το θέλουν γιατί καταργεί τις τεράστιες συντάξεις των μανδαρίνων και γιατί από ιδεολογία δεν θέλουν να ελαφρύνουν τις επιχειρήσεις. Φανταστείτε επιχειρήσεις χωρίς εισφορές σε ασφαλιστικά αποτυχημένα ταμεία. Κι όμως οι δικηγόροι, οι γιατροί και όποιος θέλει ,μπορεί να έχει το ταμείο του, χωρίς κράτος, να αποταμιεύει τα λεφτά του και να παίρνει αν θέλει 2 ή 3 χιλιάδες ευρώ σύνταξη…”.

Και κατέληξε: “Είμαστε υπέρ της κατάργησης κάθε φόρου ακίνητης περιουσίας διότι εκεί αποδεικνύεται η ηλιθιότητα του υπουργείου Οικονομικών διαχρονικά. Αφού τάραξαν και πάλι από ιδεολογία τον κόσμο στο φόρο στα ακίνητα  ξέροντας ότι ο Έλληνας καλώς ή κακώς αποταμιεύει σε σπίτι ή οικόπεδο, τι κατάφεραν; Ενώ περίμεναν να βρουν ακόμα και 50 δις από εκποίηση άχρηστων ακινήτων, τελικά με τους φόρους που έβαλαν δεν μπορούν να τα πουλήσουν γιατί πλέον αυτά “πιάνουν” όλα κι όλα 10 δις! Από τη φορολογία που μάζεψε όλο κι όλα 1,5 δις και έβγαλε τον κόσμο στο δρόμο! Αν αυτό δεν είναι ηλιθιότητα και ιδεοληψία τι είναι;” αναρωτήθηκε.

 

Γ.Σ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.