Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2020

Συγκέντρωση έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο

DSCN7921

 

Με μικρή συμμετοχή πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί συγκέντρωση για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ έξω από τα ιατρεία του Οργανισμού στο Αγρίνιο.

Για τον ίδιο λόγο πραγματοποιούνται σήμερα συγκεντρώσεις σε ιατρεία του Οργανισμού σε ολόκληρη τη χώρα.

«34 γιατροί, 15 διοικητικοί, 34 υγειονομικοί υπάλληλοι  που εργάζονται στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο, χάνουν σήμερα τη δουλειά τους» ακούγονταν  τόσο από μέλη του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση, όσο και από γιατρούς και διοικητικούς που δήλωναν πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον χώρο των ιατρείων αν η απόφαση του Υπουργείου δεν γίνει νόμος του κράτους.

Οι υπάλληλοι καλούνται πάντως, σύμφωνα με την απόφαση, να ολοκληρώσουν σήμερα την καταγραφή στα ιατρεία και να τα παραδώσουν μέχρι το απόγευμα.

Για το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ υπήρξε και σχετική ανακοίνωση απο το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας πιστά τις εντολές της τρόικας, της ευρωπαϊκής ένωσης και των μονοπωλίων βάζει λουκέτο από την Δευτέρα 17/2/14 στον ΕΟΠΠΥ, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς τις περιοχής.
Με πρόσχημα στο να πιαστεί ο στόχος των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων στο δημόσιο τομέα προχωράει στο κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ και ειδικότερα στο Αγρίνιο πετιούνται στο δρόμο 34 γιατροί, 15 διοικητικοί και 35 υγειονομική υπάλληλοι.
Η κυβέρνηση Σαμαρά για μια ακόμα φορά έδειξε το ανάλγητο αντιλαϊκό της πρόσωπο προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας, κλείνοντας τον ΕΟΠΠΥ άλλες μονάδες υγείας και νοσοκομεία, συρρικνώνοντας τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει την πολιτική αυτή της κυβέρνηση και την καλεί να αποσύρει άμεσα την απόφαση αυτή.
Καλούμε ακόμα τους εργαζομένους της περιοχής και ιδιαίτερα στον χώρο της υγείας να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα και ενωμένα-αγωνιστικά, ταξικά να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε πλήρη και δημόσια παροχή υγείας σε όλα τα επίπεδα, την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας.
Να αυξηθούν τα κονδύλια για την υγεία σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Απαιτούμε τη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΟΠΠΥ και όλων των μονάδων υγείας με πλήρη επάνδρωση σε επιστημονικό προσωπικό και εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.
Η παροχή φροντίδας υγείας δεν είναι εμπόρευμα είναι κοινωνική ανάγκη και υποχρέωση της πολιτείας να την παρέχει.

DSCN7924

DSCN7927

DSCN7930

DSCN7933

koi-eopyy-diamartyria7

DSCN7944

DSCN7942

DSCN7941

DSCN7940

DSCN7937

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Ζατς

  Καλά πως χάνουν τη δουλειά τους αφού σε ένα μήνα ξανανοίγουν; Ρωτάω εγώ που είμαι άνεργος.

 2. Κακός χαμός

  Μήπως είναι η ίδια συγκέντρωση που έγινε χτες για τους αγρότες;

 3. ΠΑΝΕ-6

  ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ 100.000ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩΦΕΥΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΤΙΚΑ.

 4. pol

  Πῶς μᾶς θέλει ἡ «ἀληθὴς δημοκρατία»

  Νὰ μὴν ἀκούω καὶ νὰ μὴ βλέπω νὰ πατῶ.
  Νὰ μὴ νογάω καὶ νά ῾χω τὸ στόμα βουλωτό.
  Νὰ μὴ μὲ φαρμακών᾿ ἡ μπόχα τοῦ καιροῦ μου.
  Χωρὶς αὐτιὰ καὶ μάτια, μύτη καὶ μυαλό,
  μουγκὸς νὰ πηαίνω, ὅποτε μοῦ ῾ρθει, πρὸς νεροῦ μου,
  κι ἅμα τσινάει ὁ Γάϊδαρος νὰ μὴ γελῶ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.