Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια της προτομής του αδικοχαμένου Γ.Ανδριτσόπουλου

koi-protomi-andritsopoulou2Σε μια σεμνή και λιτή τελετή και μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα (Σάββατο 15 Μαρτίου) από το Δήμο Αγρινίου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αρχιφύλακα Γεωργίου Χ. Ανδριτσόπουλου, πεσόντος στις 17 Ιουνίου 2013, στο Δίστομο Βοιωτίας την ώρα του καθήκοντος.
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Βασίλειος Παπασάικας, έγιναν από το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο κ. Αθανάσιο Ματσίκα και το Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Παύλος Μοσχολιός ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας στην τιμητική αυτή εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του συνδημότη μας Αρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου, Ο Γεώργιος Ανδριτσόπουλος ρίχτηκε με αυτοθυσία στη μάχη κατά του εγκλήματος, συμμετέχοντας στην προσπάθεια της Ελληνικής πολιτείας (και της Αστυνομίας) να εξασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας για τους πολίτες αυτής της χώρας. Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στα ανήλικα παιδιά του, Χαράλαμπο, Βασιλική, Γεώργιο – Αυγουστίνο, στη σύζυγό του Μαρία, στους γονείς του Χαράλαμπο και Βασιλική, στα αδέρφια του Γιάννη και Ευφροσύνη και σε όλους τους συγγενείς του.
Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλης της Αγρινιώτικης κοινωνίας, πρότεινα στο Δημοτικό Συμβούλιο να φιλοτεχνηθεί η προτομή του Γιώργου και θέλω να ευχαριστήσω το Δημοτικό Συμβούλιο για την ομόφωνη απόφασή του να τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας η προτομή του σε ένδειξη τιμής και μνήμης.
Στο πρόσωπο του Γιώργου Ανδριτσόπουλου τιμούμε τον ανώνυμο Αστυνομικό που καθημερινά δίνει μάχες πολλές φορές κάτω από αντίξοες εργασιακές και οικονομικές συνθήκες προκειμένου να υπερασπιστεί ένα από τα υπέρτατα αγαθά την ασφάλεια του πολίτη. Γιατί η ασφάλεια μιας κοινωνίας είναι δείγμα πολιτισμού και δείγμα ανάπτυξης και χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ανάπτυξη ούτε πολιτισμός. Θεωρήσαμε λοιπόν χρέος μας να διοργανώσουμε τη σημερινή εκδήλωση γιατί πιστεύουμε ότι ο Γιώργος θα πρέπει να μείνει χαραγμένος στη μνήμη των πολιτών ώστε να παραδειγματίζονται οι νέοι και να θυμούνται οι παλιότεροι».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν: ο εκπρόσωπος τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Αστυνόμος Α΄ κ. Χαράλαμπος Φέτσος και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόριος Μπακάρας. Στεφάνια κατέθεσαν  ο γιός του Γιώργου Ανδριτσόπουλου, Χαράλαμπος, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, οι Βουλευτές κκ. Κώστας Καραγκούνης και Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Αθανάσιος Ματσίκας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργος Ανδριτσόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόριος Μπακάρας, ο Επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Δημήτριος Τσούνης και ο Εκπρόσωπος της Ν.Ε. της ΔΗ. ΜΑ.Ρ κ. Βαγγέλης Καρακίτσος.

Τέλος στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας κ. Περικλής Λουλακούδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας κ. Νίκος Πιστιόλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ. Χριστόφορος Μπόκας , ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας κ. Νικόλαος Καραπάνος, ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας κ. Κωνσταντίνος Τσαμούρας, ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας κ. Δημήτριος Ρούσσης και πλήθος κόσμου.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ανακοίνωσή της ευχαριστεί “ειλικρινά το Δήμο Αγρινίου, για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του να τιμήσει τον Αρχιφύλακα Ανδριτσόπουλο Γεώργιο και κατ’ επέκταση ολόκληρο το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας με την κατασκευή προτομής του εκλιπόντα αστυνομικού, στον τόπο καταγωγής του”.

koi-protomi-andritsopoulou1

koi-protomi-andritsopoulou3

koi-protomi-andritsopoulou4

koi-protomi-andritsopoulou5unnamed

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.