Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2020

Συζήτηση με την Ελ.Πορτάλιου για την “ριζοσπαστική αριστερά μπροστά στο 3ο μνημόνιο”

χωρίς τίτλο

Την Τετάρτη , 4/11 και ώρα 7 : 30 μ.μ , θα πραγματοποιηθεί συνάντηση-συζήτηση με την Ελένη Πορτάλιου στον χώρο της μουσικής σκηνής Ανδρομέδα στο Αγρίνιο.
Την εκδήλωση οργανώνουν: μέλη της Δ.Ε.Α., του Κόκκινου Δικτύου, της Ανοιχτής Λίστας και ανένταχτοι αγωνιστές που μετέχουν, στηρίζουν την ΛΑ.Ε.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρεται:
-Ο στόχος της συζήτησης είναι ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα όπως:
-Η Ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική Αριστερά, μπροστά στο 3ο Μνημόνιο
– Ζητήματα πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησης του κόσμου της αντίστασης στον νεοφιλελευθερισμό
– Η διάσπαση στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τα πρώτα βήματα της ΛΑ.Ε
-Δημοκρατία και γραφειοκρατία, αναγκαστική συμβίωση στο κόμμα των εργαζομένων;
– Κόμμα και κινήματα, σχέση ανταγωνιστική ;
– Δίκτυα αλληλεγγύης – Κοινωνικοί χώροι αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης.
Λίγα λόγια για την συντρόφισσα Ελένη :
Η Ελένη Πορτάλιου είναι αρχιτέκτων, καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ. Διδάσκει αρχιτεκτονική σύνθεση στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών και στο μεταπτυχιακό αντικείμενα που αφορούν τον δημόσιο χώρο της πόλης, τα αστικά κοινωνικά κινήματα και τη σχέση της μνήμης με την πόλη.
Γνώστρια των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει συμβάλλει με τις θεωρητικές εργασίες της στη μελέτη της ιστορικής καταγωγής του θεσμού και των σχέσεων κράτους – αποκεντρωμένου κράτους – κοινωνίας, με οδηγό τις έννοιες της συμμετοχής, του εκδημοκρατισμού των θεσμών, της αποκέντρωσης με αυτοδιοίκηση, της ενεργοποίησης της κοινωνίας.
Υπήρξε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή πόλη» του ΣΥΡΙΖΑ και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος για τον δήμο Αθηναίων.
Υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και επανειλημμένα μέλος του ΔΣ και της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.
Έλαβε ενεργά μέρος στην ίδρυση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, στις διεθνείς συναντήσεις και διαδηλώσεις, καθώς και στη διοργάνωση του Χώρου για την πόλη (έκθεση δράσεων κινημάτων και οργάνωση σεμιναρίων) για το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ στην Αθήνα.
Ιδρυτικό μέλος της Κίνησης για την Υπεράσπιση των Κοινωνικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων. Συμμετέχει στο φεμινιστικό κίνημα. Υπήρξε μέλος της κίνησης Αττική-SOS και της Πρωτοβουλίας για το Δικαίωμα στην Πόλη. Συμμετέχει ενεργά, εδώ και τρεις δεκαετίες, ως επιστήμων και ακτιβίστρια, στα κοινωνικά κινήματα για την πόλη, το περιβάλλον και την οικολογία. Η σ. Ελένη Πορτάλιου, είναι τέλος ένα από τα εμβληματικά στελέχη της Αριστεράς, στο κίνημα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων και του δημόσιου χώρου, με πιο πρόσφατη την Πανελλαδική Πρωτοβουλία Πολιτών για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ.
Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές η Ελένη Πορτάλιου ήταν υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με τη Λαϊκή Ενότητα.
Τη συζήτηση οργανώνουν , μέλη της Δ.Ε.Α , του Κόκκινου Δικτύου , ανένταχτοι αγωνιστές που μετέχουν – στηρίζουν τη ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Αιτ/νίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.