Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων δημιουργείται στην Περιφέρεια

Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων δημιουργείται στην Περιφέρεια

Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων το οποίο θα έχει αποφασιστικό ρόλο στην χάραξη πολιτικής αλλά και στον χειρισμό διοικητικής φύσεως ζητημάτων δημιουργείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ύστερα από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που συνεδρίασε χθες βράδυ στην Πάτρα.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στην εισήγηση του προς το Σώμα, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρά πλεονεκτήματα στον πρωτογενή τομέα, η δε ανάγκη για ένα νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης είναι σήμερα επιτακτικότερη από ποτέ ώστε να καταφέρουμε να απαντήσουμε στην κρίση αλλά και στην υστέρηση της ίδιας της Περιφέρειας μας έναντι των άλλων Περιφερειών της χώρας.

Πρόεδρος στο Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων αναλαμβάνει, με απόφαση του Σώματος, ο περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Μαυρόγιαννης. Στο Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής μετέχουν συνολικά 37 εκπρόσωποι φορέων, στην μεγάλη τους πλειονότητα εκπρόσωποι αγροτικών και κτηνοτροφικών οργανώσεων και συνεταιρισμών, Προϊστάμενοι Διευθύνσεων με αντικείμενο αρμοδιότητας στον πρωτογενή τομέα, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ, του ΕΦΕΤ, του ΕΘΙΑΓΕ, των νέων αγροτών, των ιχθυοκαλλιεργητών, των βιοκαλλιεργητών, του ΣΕΒ, του ΟΠΕ, των μελισσοκόμων κ.α., ενώ μέλος του Συμβουλίου ορίστηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος.

«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται σημάδια ανάκαμψης της αγροτικής παραγωγής», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, «κυρίως χάρη σε διακεκριμένες ομάδες παραγωγών ή μεμονωμένους παραγωγούς που καινοτομούν και που επενδύουν στην ποιότητα, στην ανταγωνιστικότητα και στην εξωστρέφεια των προϊόντων τους, αποδεικνύοντας ότι στον πρωτογενή τομέα υπάρχουν ανεξάντλητα περιθώρια ανάπτυξης αρκεί ν’ αλλάξουν οι νοοτροπίες, να συνειδητοποιήσουμε τις ανάγκες των καιρών, να δούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να στοιχηθούμε πίσω από τον στόχο που επιτάσσει τα προϊόντα μας από το χωράφι να πηγαίνουν στο ράφι.

Το Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα έχει αποφασιστικό ρόλο στην διαμόρφωση προτάσεων και στη χάραξη πολιτικών και ταυτόχρονα θα αποφασίζει για διοικητικής φύσεως θέματα για τα οποία σήμερα αρμοδιότητα έχει το Περιφερειακό Συμβούλιο.
«Επιλογή μας είναι το Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής να αναδειχθεί σε κυρίαρχο θεσμικό όργανο, σε φορέα κατάρτισης και υλοποίησης πολιτικών υποστήριξης προς τον πρωτογενή τομέα», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.