Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Συμμαχίες εταιριών για νέου τύπου παραγωγή

typop

Στην περιοχή μας το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ανεργία αλλά και ότι υπάρχει άφθονος πλούτος ανεκμετάλλευτος από την πρωτογενή παραγωγή. Εξαιρετικά προϊόντα μένουν σε τοπικό επίπεδο την ώρα που κατακτούν τις διεθνείς αγορές προϊόντα που δεν πλησιάζουν καν την αξία όσων παράγονται εδώ. Οι τιμές μένουν χαμηλές, οι άνθρωποι δεν έχουν απασχόληση και ένας φαύλος κύκλος θεωρείται αγροτική παραγωγή. Χωρίς marketing, συσκευασία και χωρίς προοπτική να δοκιμαστεί το προϊόν στην παγκόσμια αγορά.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στις 17.00 το απόγευμα της Τετάρτης 19/2 θα υπάρξει μια πρωτοποριακή και διαφορετική συζήτηση για την τοπική ανάπτυξη, την παραγωγή, την προσπάθεια να μειωθεί η ανεργία, καθώς δεν θα πρόκειται για συζήτηση από κυβερνητικούς φορείς αλλά από μια συμμαχία εταιριών που προσπαθεί να κάνει τις τοπικές κοινωνίες να δραστηριοποιηθούν.

Τέσσερις εταιρίες επικοινωνίας, ενημέρωσης, ψηφιακών εφαρμογών και συσκευασίας/τυποποίησης που αποτελούν την ομάδα Ikon 4 και βοηθούν μικρούς παραγωγούς να βρουν το δρόμο τους, θα δείξουν το πώς τα τοπικά προϊόντα μπορούν να περάσουν από το χύμα και την έλλειψη προώθησης να γίνουν αναγνωρίσιμα και να εξαχθούν. Εταιρίες από την περιοχή μας θα συμμετάσχουν στη συζήτηση για την πρωτογενή παραγωγή και πως αυτή μπορεί με χρώμα, συσκευασία και σωστή προώθηση να δείξει την απαράμιλλη ποιότητά της. Η διευθύντρια εταιρίας από το Μεσολόγγι για παράδειγμα, στον τομέα των τροφίμων, θα είναι προσκεκλημένη για να μεταφέρει την εμπειρία της ενώ κάθε παραγωγός, επιχείρηση, συνεταιρισμός, άνεργος αλλά και αιρετός μπορεί να συμμετάσχει. Θα μιλήσουν άνθρωποι από την Ikon 4 αλλά και από φορείς που βοηθούν τις συμπράξεις εταιριών ώστε τέτοιες προσπάθειες να φέρνουν πρακτικό αποτέλεσμα.

Πληροφορίες για την εκδήλωση και το πρόγραμμά της μπορεί κανείς να βρει στο portal του Επιμελητηρίου στο http://www.epimetol.gr/aitnia/articles/article.jsp?context=103&categoryid=8670&articleid=9087 ή στο γκρουπ που έχει δημιουργηθεί ως “Δεσμοί Αλληλεγγύης” στο facebook.

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.