Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Συμμετοχή του Δημήτρη Σταμάτη στην εκπομπή του ΣΚΑΙ ‘Τώρα’

Συμμετοχή του Δημήτρη Σταμάτη στην εκπομπή του ΣΚΑΙ ‘Τώρα’


Την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012, ο Δημήτρης Σταμάτης συμμετείχε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, Τώρα με την Πόπη Τσαπανίδου.
Ξεκινώντας την συζήτηση ο κ. Σταμάτης αναφέρθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας τα οποία αντιμετωπίζουν οι Έλληνες καθώς και στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία. Τόνισε ότι ο λαός θέλει τον σχηματισμό κυβέρνησης και αυτήν την επιθυμία του λαού, οι πολιτικοί, θα πρέπει να την σεβαστούν την επομένη των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Αναφερόμενος σε πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες κομμάτων επισήμανε την σταθερότητα των θέσεων και των απόψεων των Ανεξάρτητων Ελλήνων και είπε πως το κόμμα είναι ανοιχτό σε προτάσεις για συνεργασίες με αντιμνημονιακές δυνάμεις των οποίων οι θέσεις συγκλίνουν με αυτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Θερμά αντιπαρατιθέμενος με τον κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος παρενέβη για να ταυτίσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταμάτης επισήμανε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν φοβούνται τις ταμπέλες γιατί ταυτίζονται μόνο με εποικοδομητικές πολιτικές εξόδου της χώρας από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και όχι με ονόματα και ιδεολογίες. Τόνισε δε, ότι πλέον αποτελεί μεγάλη πολυτέλεια, δεδομένης της παρούσας κατάστασης, να λέμε ότι δεν συνεργαζόμαστε με δυνάμεις οι οποίες έχουν ψηφιστεί από το 50% του Ελληνικού λαού.
Ο Δημήτρης Σταμάτης επισήμανε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν έχουν καμία πρόθεση συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που στις ηγεσίες τους βρίσκονται οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, καθ’ ότι είναι οι κύριοι ένοχοι για την δημιουργία της παρούσας κατάστασης.
Απαντώντας στον κ. Βορίδη, ο οποίος υποστήριξε πως για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της, ο κ. Σταμάτης είπε ότι το παράδειγμα της Ισπανίας που εξασφαλίζει 100 δις ευρώ με ελάχιστες δεσμεύσεις και χωρίς επιτήρηση αποδεικνύει ότι υπάρχουν τεράστια όρια για αλλαγή της πολιτικής του μηχανισμού στήριξης, και υποστήριξε ότι οι υπάλληλοι των τραπεζών είναι διατεθειμένοι να τα βρούν πολύ καλά με τις τράπεζες ενώ θέτουν αδύνατους στόχους προκειμένου να στηρίξουν κράτη, εξαθλιώνοντας λαούς και κερδοσκοπόντας επάνω στην ανέχεια τους.
Συνεχίζοντας ο κ. Σταμάτης κατηγόρησε τα κόμματα του μνημονίου ότι παίζουν παιχνίδια επάνω στις πλάτες του 60% των Ελλήνων που ζουν πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας, με σκοπό να εξυπηρετήσουν τους υπαλλήλους των τραπεζών και των πολυεθνικών που αρέσκονται να πειραματίζονται με την Ελλάδα.

Επισήμανε δε τελειώνοντας και σε ισχυρό τόνο, ότι η δέσμευση των κ.κ Σαμαρά και Βενιζέλου να ενσωματώσουν στο Σύνταγμα της χώρας διάταξη σύμφωνα με την οποία ο συσταθείς ειδικός λογαριασμός για την εξυπηρέτηση του χρέους θα περιέλθει στην αποκλειστική δικαιοδοσία και διαχείριση των Βρυξελλών, κινείται στα όρια της εθνικής προδοσίας αφού είναι ηλίου φαεινότερο πώς τα χρήματα που θα πιστώνονται θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τα δάνεια, αφήνοντας τις λοιπές ανάγκες για την λειτουργία του κράτους στο έλεος τους.

Σχετικό Video: http://www.youtube.com/watch?v=b2yDLv9Fqxg

Με Εκτίμηση

Γραφείο Τύπου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.