Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Συνέντευξη Τύπου για τον ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης»

DSCN5580Συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης «8ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος (21,1 χλμ.) «Μιχάλης Κούσης», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015 , παραχωρήθηκε σήμερα από τους αρμόδιους της δημοτικής αρχής Αγρινίου και μέλη της οργανωτικής επιτροπής.
Στόχος του δήμου Αγρινίου, όπως τονίστηκε στην συνέντευξη τύπου, είναι να αναβαθμιστεί η σημαντική αυτή διοργάνωση, η οποία διεξάγονταν με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια και μέσω αυτής να προβληθεί η πόλη μας στο πανελλήνιο και να αποτελέσει κίνητρο και πόλο έλξης για τους δρομείς ανά τη χώρα.
Ο 8ος  Ημιμαραθώνιος  δρόμος «Μιχάλης Κούσης»,  συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου, τον οποίο ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε, αφού στο μικρό χρονικό διάστημα της προετοιμασίας συνεισέφερε σημαντικά στη διοργάνωση του αγώνα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έκθεση φωτογραφίας για το Μιχάλη Κούση, η οποία, για πρώτη φορά, διοργανώνεται στο αθλητικό μουσείο του Αγρινίου που στεγάζεται στο Παπαστράτειο Μέγαρο, από τον υπεύθυνο του μουσείου, κ. Διονύσιο Μπαμπαρούτση.
Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Γκρίζης αναφέρθηκε λεπτομερώς   στις καινοτομίες του φετινού αγώνα όπως για την  ιστοσελίδα  που δημιουργήθηκε από το τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Αγρινίου, ειδικά για τη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου. Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος  η ιστοσελίδα θα είναι ανοικτή σε ετήσια βάση και στην οποία αναφέρονται όλα όσα αφορούν τον αγώνα, ενώ μέσω αυτής θα κατατίθεται, ηλεκτρονικά, η αίτηση των συμμετεχόντων στον αγώνα, ενώ, για πρώτη φορά, καλύπτονται από το Δήμο Αγρινίου, εξ ολοκλήρου, τα έξοδα διαμονής, διατροφής και μεταφοράς των δρομέων από άλλες πόλεις, οι οποίοι κατά το παρελθόν συμμετείχαν με ένα ποσό της τάξεως των 10 ευρώ.
Επίσης  κατά την διάρκεια της  συνέντευξης τύπου  δόθηκαν πληροφορίες  που αφορούν τον αγώνα, δηλαδή τα προϊόντα τα οποία θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες του ημιμαραθωνίου και του δρόμου των 5.000 μέτρων και τα οποία είναι τα εξής : μία αθλητική τσάντα, ένα τεχνικό t-shirt, ο αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική μέτρηση του αγώνα (chip), ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και ηλεκτρονικό αναμνηστικό δίπλωμα στα δε παιδιά του αγώνα των 1000 μέτρων θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα.
Ο Αντιδήμαρχος Ν.Γκρίζης έκανε επίσης ειδική αναφορά για το ποσό των 8 ευρώ, το οποίο ορίστηκε ως αντίτιμο συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο και τον αγώνα των 5000 μέτρων. «καθιερώθηκε για πρώτη φορά από φέτος, μετά από πρόταση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγρινίου η οποία έγινε δεκτή. Σε όλους τους μαραθωνίους και Ημιμαραθωνίους, ακόμη και πιο μικρούς αγώνες των 5 χλμ, υπάρχει συμμετοχή. Το 8ευρω είναι το χαμηλότερο ποσό και αφορά το πακέτο που θα παραλάβουν οι συμμετέχοντες την προηγούμενη ημέρα του αγώνα, ενώ μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, για να ενισχυθεί η μεγάλη κοινωνική προσφορά της ενορίας στη μαθητιώσα νεολαία του δήμου μας και να ενισχυθεί και ο εθελοντισμός των καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.»
Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Γκρίζης παρουσίασε όλα τα  μέλη της οργανωτικής επιτροπής τα οποία και ευχαρίστησε.

Στη συνέντευξη Τύπου πήραν το λόγο και μέλη της οργανωτικής επιτροπής  όπου χαιρέτησαν τη διοργάνωση και απάντησαν σε ζητήματα τα οποία απασχόλησαν κατά το προηγούμενο διάστημα τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με το αντίτιμο των 8 ευρώ και την ημερομηνία του αγώνα, η οποία συμπίπτει με αυτή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου.
Εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου μίλησε ο πρόεδρος του κ.Τιμολέων Δρόσος που εκτίμησε πως η διοργάνωση θα είναι πετυχημένη τονίζοντας πως «μόνο σε επίπεδο μαραθωνίου υπάρχουν οι παροχές που προσφέρει ο ημιμαραθώνιος Μιχάλης Κούσης». «Και τις προηγούμενες χρονιές προτείναμε να υπάρξει συμμετοχή, όμως φέτος υιοθετήθηκε. Το κόστος είναι το ελάχιστο» πρόσθεση.

Εξήγηση για την ημερομηνία
Στις αιτιάσεις για το γεγονός πως η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα -1η Μαρτίου- είναι η ίδια με αυτή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανωμάλου δρόμου, ο πρώην τεχνικός σύμβουλος ΣΕΓΑΣ Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και μέλος τη επιτροπής του ημιμαραθωνίου Νίκος Γαλούνης απάντησε τα εξής
«Δεν ευθύνεται ο δήμος Αγρινίου. Είμαι αποδέκτης των επιστολών από τον κεντρικό στον τοπικό ΣΕΓΑΣ και ξέρω ότι άδικα πετροβολούν το δήμο Αγρινίου. Τον Οκτώβριο λάβαμε έγγραφο από τον ΣΕΓΑΣ ώστε να ρωτήσουμε τον δήμο για τις ημερομηνίες. Ο δήμος Αγρινίου απάντησε πως θα γίνουν οι αγώνες κανονικά και στείλαμε την απαντητική φόρμα με τις δυο πιθανές ημερομηνίες που προτείνει για τον ημιμαραθώνιο. Πρώτη πρόταση ήταν 7η ή 15η Μάρτη. Ο ΣΕΓΑΣ απάντησε πως σε αυτές τις ημερομηνίες προγραμματίζεται αγώνας εκτός σταδίου. Εν συνεχεία προτείναμε 1η Μάρτη, ημερομηνία κενή, αφού πήραμε την έγκριση από τον τοπικό ΣΕΓΑΣ ενώ τότε ο Πανελλήνιος Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου προγραμματίζονταν για 22 Φλεβάρη.
Μάλιστα στο συνέδριο του ΣΕΓΑΣ στις 21 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μας ενημέρωσε πως η ημερομηνία 1η Μάρτη για τον ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης» , είναι εντάξει, έχει κλείσει. . Μετά τα Χριστούγεννα η ημερομηνία των Πανελλήνιων Αγώνων μετακινήθηκε και πήγε την 1η Μαρτίου. Εκ των υστέρων ο ΣΕΓΑΣ τη μετακίνησε. Και στις 28 Ιανουαρίου λάβαμε έγγραφο που ανέφερε ότι η ημερομηνία συμπίπτει με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου ζητώντας μας να αλλάξουμε την ημερομηνία του αγώνα, για να μπορούν οι αθλητές Σωματείων να συμμετάσχουν και στους δύο αγώνες. Ο δήμος Αγρινίου καθώς είχε ήδη προετοιμαστεί και δεν έφερε ευθύνη για τις απανωτές αλλαγές, αποφάσισε ο αγώνας να γίνει την 1η Μάρτη, έστω και χωρίς την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Τελικά ο ΣΕΓΑΣ συναίνεσε να γίνει υπό την αιγίδα του . Στη μνήμη του μεγαλύτερου δρομαία μεγάλων και μεσαίων αποστάσεων, του Μιχάλη Κούση, θα περίμενα από όλους μας περισσότερο σεβασμό».

Στη συνέντευξη Τύπου πήραν το λόγο και ο γυμναστής και μέλος της οργανωτικής και  τεχνικής επιτροπής  του ημιμαραθώνιου και Πρόεδρος Φίλων Αθλητικού Μουσείου Διονύσης Μπαμπαρούτσης και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Ανδρέας Καλαμπαλίκης .

Ο κ. Μπαμπαρούτσης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Δρόσος και ο κ. Γαλούνης ήταν σαφέστατοι ως προς δύο πολύ σοβαρά θέματα, θέματα για τα οποία έγραψαν ο έντυπος και ο ηλεκτρονικός Τύπος: Το θέμα της συνδρομής των 8 ευρώ και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, από κάποιους, πιθανόν δρομείς, για την ημερομηνία και για το αν ο ημιμαραθώνιος θα έπρεπε να γίνει τότε… Το ουσιαστικό κομμάτι, ο δήμος μαζί με τον τοπικό ΣΕΓΑΣ το κάλυψαν. Άρα, αν κάποιον δεν τον βόλευε, θα έπρεπε, όπως είπε προηγουμένως ο κ. Γαλούνης, να σεβαστεί το όνομα του Μιχάλη Κούση, θα έπρεπε να κοιτάξει και μπροστά του και πίσω του και να δει την προσπάθεια που γίνεται από το Αγρίνιο, ειδικά αν είναι Αγρινιώτης και από τους φορείς και τους εθελοντές, που ότι κάνουμε το κάνουμε από αγάπη για τον αθλητισμό. Θα ήθελα να πω ότι σε σχέση με όλους τους άλλους αγώνες που γίνονται πανελληνίως, το Αγρίνιο έχει το μεγαλύτερο brand name για αγώνες. Το όνομα Μιχάλης Κούσης είναι ένα τεράστιο όνομα στον χώρο των αποστάσεων. Εκτός του ότι ο Μιχάλης ήταν μέχρι χθες κοντά μας, ήταν αγαπητός σε όλους του κύκλους και για τις επιδόσεις του και για τον χαρακτήρα του. Ο αγώνας αυτός ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια, με την τότε δημοτική Αρχή,  σε μια προσπάθεια συνολική, .όπως είναι και τώρα, που σαν σκοπό είχε μόνο την προβολή του αγώνα. Τώρα θέλουμε την πρόοδο του αγώνα, την ποιοτική και ποσοτική πρόοδο. Δηλαδή και η διοργάνωση να είναι καλύτερη αλλά και με περισσότερους συμμετέχοντες αθλητές και περισσότερες συμμετοχές παιδιών της περιοχής μας. Ένα κίνητρο χαράς, ένα κίνητρο αθλητισμού. Μέσω του ονόματος του Μιχάλη Κούση, να αλλάξουμε τη νοοτροπία για τον αθλητισμό της πόλης και να γίνει γνωστή σε μεγαλύτερο εύρος περιοχών, ακόμη και στο εξωτερικό».

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου και παλιοί πρωταθλητές στίβου με μεγάλες διακρίσεις,  κ. Αθανάσιος Μουρτζιάπης και κ. Μαρία Τσώνη.

Να θυμίσουμε ότι: Η  Εκκίνηση του αγώνα θα γίνει ώρα 11:15, χωριό Βαριά (Δογρή)
Αφετηρία – Διαδρομή: Βαριά (Δογρή)  – Παντάνασσα – Παραβόλα – Τραγάνα – Καινούργιο –Παναιτώλιο –Διασταύρωση Παναιτωλίου / Εθνική Οδός – Χαριλάου Τρικούπη.
Τερματισμός: Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο.
Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος (αφετηρία, διαδρομή, τερματισμός) θα γίνει με την υποστήριξη της Τροχαίας Αγρινίου.
Ο αγώνας είναι ανοιχτός λαϊκός και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και άνω, μη εγγεγραμμένων σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ. Για αθλητές αθλήτριες εγγεγραμμένων στο ΣΕΓΑΣ επιτρέπεται η συμμετοχή από 18 χρονών και πάνω (γεν. 1997 και μεγαλύτεροι).
Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στη φόρμα που υπάρχει στο site του Δήμου Αγρινίου μέχρι Τετάρτη  25 Φεβρουαρίου 2015. Μετά την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν  μέχρι 1 ώρα πριν τον αγώνα στην αφετηρία με δική τους ευθύνη χωρίς να μπορούν να πάρουν το τσιπάκι  χρονομέτρησης.
Τιμητική Οργανωτική Επιτροπή
Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτ/λιας & Ακαρνανίας: κ.κ. Κοσμάς
Δήμαρχος Αγρινίου: Γεώργιος Παπαναστασίου
Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ: Κώστας Παναγόπουλος
Εκπρόσωπος Οικογένειας Μιχάλη Κούση: Αθανάσιος & Μαρία Μ. Κούση

Οργανωτική Επιτροπή Αγώνων
Αντιδήμαρχος Αγρινίου Αθλητισμού & Παιδείας : Νικόλαος Γκρίζης
Αντιδήμαρχoς Πολιτισμού & Πρόεδρος ΚΕΔΑ: Μαρία Παπαγεωργίου
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Ανδρέας Καλαμπαλίκης
Πρόεδρος «ΠΑΕ Παναιτωλικός»: Φώτιος Κωστούλας
Επίτιμος Σύμβουλος Φ.Α.: Γρηγόρης Μπενέκας
Πρόεδρος Δ.Ε. Αγρινίου: Θεόδωρος Καββαδίας
Πρόεδρος Δ.Ε. Καινουργίου: Κώστας Ευθυμίου
Πρόεδρος Δ.Ε. Παραβόλας: Χρήστος Μουτάφης
Πρόεδρος Δ.Ε. Παντάνασσας: Δημήτριος Κουμάσης
Πρόεδρος Δ.Ε. Παναιτωλίου: Λουκάς Ντζούρβας
Προϊσταμένη ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» : Μαρία Τσώνη κ.Φ.Α.
Προϊστάμενος Τμήματος Παιδείας & Δια βίου Μάθησης: Θανάσης Μουρτζιάπης κ.Φ.Α. Ph.D.
Πρόεδρος Αθλητικού Σωματείου ΓΕΑ: Χρήστος Θετάκης
Εκπρόσωπος Αθλητικού Σωματείου «Ιωνικός»: Κώστας Ρόκκος κ.Φ.Α.
Πρόεδρος Φίλων Αθλητικού Μουσείου: Διονύσης Μπαμπαρούτσης κ.Φ.Α.
Πρόεδρος Πειθαρχικής Επιτροπής Ε.Π.Σ.Ν.Α.: Σπύρος Κοτρώτσος
Γιάννης Ανδριόπουλος Κ.Φ.Α.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ
Υπεύθυνος Αγώνων : Θανάσης Μουρτζιάπης κ. Φ.Α. Ph.D.
Πρόεδρος Φίλων Αθλητικού Μουσείου : Διονύσης Μπαμπαρούτσης κ.Φ.Α.
Προϊσταμένη ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» : Μαρία Τσώνη κ.Φ.Α.
Πρώην Τεχνικός Σύμβουλος ΣΕΓΑΣ Δυτ. Στερεάς: Νικόλαος Γαλούνης κ.Φ.Α.
Πρόεδρος Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών : Παναγιώτης Λαμπρακόπουλος
Πρόεδρος κριτών Στίβου: Ιωάννης Σάββας
Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων υγείας: Τιμολέων Δρόσος
Πρόεδρος Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου: Βασίλης Νταούλης
Πρόεδρος Μοτοσικλετιστών Αγρινίου: Σεραφείμ Φεγγούλης

ΑΓΩΝΟΔΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αλυτάρχης: Ευάγγελος Τσάμπος κ.Φ.Α.
Αφέτης : Ιωάννης Σάββας κ.Φ.Α.
Έφορος Δρόμων: Κωνσταντίνος Λιάτσος
Έφορος Δρόμων: Παναγιώτα Κολώνια
Έφορος Χρονομετρών Λάμπρος Ζαρκάδας
Έφορος Χρονομετρών: Νικόλαος Θανασούλης κ.Φ.Α.
Κριτές: Βασίλειος Δανιάς, Μιχάλης Γκέκας , Χρίστος Ματσούκας, Ευτέρπη Ρεντζή, Σταύρος Αντωνίου

DSC_0380

DSCN5588 DSCN5594 DSCN5602 DSCN5606 DSCN5610

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.