Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Συναντήσεις Κατσιφάρα για τα προβλήματα στον κλάδο των χοιροτρόφων

Συναντήσεις Κατσιφάρα για τα προβλήματα στον κλάδο των χοιροτρόφων

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΆμεση συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ζητήσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προκειμένου να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των χοιροτρόφων σε ολόκληρη την Περιφέρεια και κυρίως στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχαν σήμερα ο κ. Κατσιφάρας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο και εκπροσώπους του Συλλόγου Χοιροτρόφων Αιτωλοακαρνανίας, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που τους απασχολούν.

Μεταξύ αυτών, είναι το ζήτημα της ευζωίας των χοίρων και ειδικότερα η βελτίωση της μεταχείρισης των χοιρομητέρων βάσει Κοινοτικής Οδηγίας, στην οποία η χώρα μας δεν έχει ακόμα συμμορφωθεί πλήρως και κινδυνεύει με κυρώσεις.

«Η Περιφέρειά μας δίνει προτεραιότητα στη στήριξη του πρωτογενή τομέα και έχει ήδη διαμορφώσει και υλοποιεί την στρατηγική της για την τόνωση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας ενημερώνοντας τους χοιροτρόφους για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 από την οποία ήδη, μετά από διεκδίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το 30% της χρηματοδότησης θα οδηγηθεί στον πρωτογενή τομέα.

«Εργαζόμαστε συστηματικά  με τις Υπηρεσίες μας υποστηρίζοντας καθημερινά όλους τους εμπλεκόμενους με την πρωτογενή παραγωγή. Ειδικά για τον κλάδο  της χοιροτροφίας στην Αιτωλοακαρνανία, πρέπει να επισημάνουμε ότι παρέχει το 20% της συνολικής ελληνικής παραγωγής. Οφείλουμε λοιπόν, να διαφυλάξουμε  τα συμφέροντα τόσο των παραγωγών, όσο και της χώρας,  κυρίως όμως την υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων που παρέχονται στους καταναλωτές», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.